objavi na
pozareport.si

Sobota, 2. April 2022 ob 06:00

Podali smo kazensko ovadbo zoper tri višje sodnike, na potezi policija in tožilstvo
Spomnimo: obstajajo tudi indici, da je bila nezakonita odredba o priporu politično motivirana, z namenom, da se Bojana Požarja kot novinarja za čas pred volitvami odstrani iz javnega življenja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Višje sodišče v Ljubljani

Kot napovedano: minuli četrtek smo prek odvetnika Francija Matoza na Policijsko upravo Ljubljana posredovali kazensko ovadbo oziroma naznanitev kaznivega dejanja protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja, na podlagi 288. člena kazenskega zakona, dejanja pa so osumljeni višji sodniki višjega sodišča v Ljubljani Igor Mokorel, Katarina Turk Lukan in Boris Gabrijel Hrovat.

Celotno ovadbo objavljamo tukaj:

Gavni poudarki iz ovadbe:

- Bojan Požar je bil v tem postopku (na prvi stopnji) oproščen.

- Osumljeni trije sodniki so namerno kršili zakon, izkrivljali pravo in sodno odločbo namerno oprli na dejstva, za katera so vedeli, da ne obstajajo.

- Osumljeni trije sodniki so Bojanu Požarja z nezakonitim sklepom odredili pripor, čeprav so vedeli, da za izrek takšnega sklepa ni (bilo) pravne podlage.

- Obstajajo indici, da je bila nezakonita odredba o priporu politično motivirana, z namenom, da se Bojana Požarja kot novinarja za čas pred volitvami odstrani iz javnega življenja.

No, zdaj sta na potezi policija in pristojno državno tožilstvo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar Policijska uprava Ljubljana Višje sodišče v Ljubljani Franci Matoz državno tožilstvo

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Podali smo kazensko ovadbo zoper tri višje sodnike, na potezi policija in tožilstvo