objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 1. Januar 2024 ob 06:00

Prvih 10 minulega leta 2023
Objavljamo deset najbolj branih člankov in kolumen na portalu Požareport v preteklem letu: ekskluzivne preiskovalne zgodbe in vodilni komentarji ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tina Gaber in Robert Golob na torkovi Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu (foto: Mediaspeed)

10 najbolj branih tekstov leta 2023

1

"Golob pod roko s Tino Gaber, njegova žena Jana pa naj bi medtem grozila s samomorom ali selitvijo v Peru"

To je zgodba, o kateri vsi govorijo, predsednik vlade, njegov kabinet in mediji pa se delajo, kot da tega ni, kot da to ne obstaja ... (objavljeno 10. 2.)

2

"Uradno potrjeno: nedotakljivi televizijec Bergant zasačen s prsti v marmeladi"

Vse to pa nedvoumno potrjuje naše dosedanje ugotovitve, da se Igor E. Bergant pod krinko novinarskega političnega aktivizma, stavke in podobno dejansko bori predvsem za svoje zasebne privilegije ... (objavljeno 29. 6.)

3

"Prepovedali so ji tudi pojavljanje ob poplavah. A zdaj jih je strah, kdaj in kako bo Urška Klakočar Zupančič vrnila udarec."

A to je zgolj ena od epizod že močno eskaliranega, čeprav še vedno bolj zakulisnega spora med UKZ na eni strani ter Golobom in generalno sekretarko Gibanja Svobode Vesno Vuković na drugi ... (objavljeno 26. 9.)

4

"Urška Klakočar Zupančič dokazljivo laže, govori popolne neumnosti in ponižuje davkoplačevalce, mediji pa ji držijo štango"

Vse to kaže na neposredno zanikanje realnosti (podobno lahko spremljamo tudi pri Golobu), kot ga pri nas, vsaj po osamosvojitvi, še ni bilo. Paralelni svet. Zdi se, da ti politiki temu bodisi verjamejo bodisi mislijo, da so ljudje totalne budale ... (objavljeno 5. 1.)

5

"Evo, dame in gospodje, tu smo, na točki, s katere ni vrnitve: tatinske srake v golobnjaku Svobode"

Čas je, da fant naše Tine zbere tisto malo poguma, ki mu ga je morda še ostalo, ter jasno in glasno prizna, da tatinskih srak v golobnjaku Svobode pravzaprav ne vodi on, ampak smaragdna grlica Tina ... (objavljeno 8. 10.)

6

"Vrnitev Aleksandra Čeferina, slovo Nataše Pirc Musar?"

Leto 2027 ... (objavljeno 23. 12.)

7

"Druga sestra Gaber. Ali 5 stvari, ki jih morate vedeti o Tini, Golobu in Urši. Ker s prvo naj bi hodil, druga mu pazi otroke."

Ob Tini Gaber se marsikdo na sceni nasmiha, češ, "nismo vedeli, da je tako nor", toda zasebno življenje predsednika vlade, sodeč po vseh teh informacijah, je res zapleteno. In morda je Jaša Jenull tokrat res imel dober point ... (objavljeno 12.1.)

8

"Ko Kučan znova nevede potrdi, da se nič bistvenega v državi ne zgodi brez njega. Ima moč, dedovano moč, ki ne miruje."

In dejstvo je, da vedno bolj drsimo v tip vladavine, ki je naravno stanje tega moža ... (objavljeno 29. 10.)

9

"Te njene moči ne razumem, kadi čik za čikom, vsa skrivenčena in jezna na cel svet, nisem zdržal 5 minut na sestankih z njo"

Žvižgač iz Odlazkove hobotnice razkriva novo dno tega dela slovenskega novinarstva: Vesna Vuković še danes, čeprav je funkcionarka Svobode, piše za Necenzurirano, pod psevdonimom Ford Perfect, Primož Cirman pa za tabloid Svet24 kot Roman Tomac ... (objavljeno 26. 4.)

10

"Odstranitev Valentine Plaskan nam pokaže, kako daleč gredo, za Goloba pa spremenili celo fokus oddaje, no, tega pa še ni bilo"

Za glavno eksekutorko so pripeljali Polono Fijavž, dopisnico RTV iz Berlina. Kar verjetno ni naključje, saj Berlin, poleg Bruslja, danes velja za vodilno evropsko urbano megautrdbo NVO-jevskega in skrajnega levičarskega aktivizma ... (objavljeno 22. 9.)

Pogled naprej: 2024 v znamenju zmaja

In če je - minulo - kitajsko leto (22. 1. 2023–9. 2. 2024) potekalo "v znamenju igric lišpave, a srečne mačke in strahopetnega, a zvitega zajca", je leto 2024 po kitajskem horoskopu leto zmaja, kar običajno prinaša veliko dinamike, moči in priložnosti. Zmaj je namreč znamenje, povezano z močjo, samozavestjo in ambicijo.









Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Požareport

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Prvih 10 minulega leta 2023