objavi na
pozareport.si

forum

2008 Pozareport

Torek, 29. julij 2008 ob 15:03

Slovenska sopranistka dvignila Američane na noge
Sabina Cvilak je v Washingtonski operi nastopila na povabilo Placida Dominga in navdušila
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Mlada slovenska sopranistka iz Maribora Sabina Cvilak je požela stoječe ovacije občinstva v Washingtonski operi, kjer je nastopila v vlogi Mimi v operi Giacoma Puccinija La Boheme. Cvilakovo je k sodelovanju povabil direktor Washingtonske opere Placido Domingo. Sopranistki je za uspešen premierni nastop med drugim čestital veleposlanik Republike Slovenije v Washingtonu Samuel Žbogar.
Slavni tenorist Domingo je za vlogo Mimi v operi La Boheme, s katero so odprli jesensko sezono Washingtonske opere, izbral dva mlada talenta - Adriano Damato in Sabino Cvilak. Slednja je svoj premierni nastop opravila v sredo, nastopila pa bo še prihodnji torek, četrtek in v nedeljo, 30. septembra.
Leta 1977 v Mariboru rojena Sabina Cvilak je študirala petje pri profesorjih Annemarie Zeller in Kurtu Widmerju. Osvojila je več nagrad na pevskih tekmovanjih, med drugim pa je nastopala v Zagrebški Operi (Ilia v Idomeneu), Operi v Gradcu (Pamina in Papageno v Čarobni piščali, Barbarina v Figarovi svatbi), v Deutschlandsbergu (Michaela v operi Carmen) in v dunajski operni hiši Klangbogen (lady Mcduff v Blochovem Macbethu).
Leta 2003 je debutirala v Hamburški operi kot Liu v Puccinijevi operi Turandot. Leta 2004 je bila povabljena na operni festival v Savonlinni, v gledališču Klangbogen je pela Aminto v operi Re pastore in v tržaški operi Michaelo v Carmen. V sezoni 2004-2005 je bila štipendistka sklada Herberta von Karajana in postala članica Dunajske državne opere.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sabina Cvilak Giacoma Puccinija Placido Domingo Samuel Žbogar Adriano Damato Sabino Cvilak. Annemarie Zeller Kurtu Widmerju Herberta von Karajana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

jre

2007-05-22 13:43:36


pol pa očitno gledava različna članka.
jaz gledam tega:
http://www.pozareport.si/?Id=kultura&View=novica&novicaID=1730

ki je napisan v pretekliku (primer: v petek se je zgodil.. itn)
Meta

2007-05-20 20:03:06


Kaj pa ti blebetaš?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenska sopranistka dvignila Američane na noge