objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 28. oktober 2019 ob 07:43

Ministrica Aleksandra Pivec vpletena v ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufije - proračunski denar pa v žep?!
Kriminalna zloraba projekta SRIPT, primer za policijo in državno tožilstvo. Bo Slovenija ostala celo brez kohezijskih sredstev za turizem? Pri Počivalšku obmolknili, prvi odstopi se že vrstijo in danes naj bi padla direktorica turistične zbornice ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ministrica Aleksandra Pivec, ki je že padla v popolno paniko, naj bi minule dni začela v ožjih družbah dopovedovati, da naj bi njene podpise pri tem projektu - pozor - ponaredili, čeprav je denar prej mirno pokasirala?! Kar pa samo dokazuje, za kako umazano zgodbo gre. (foto: STA)

Ko smo prejšnjo sredo objavili nenormalno visoke postranske zaslužke Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo (DeSUS), znotraj projekta SRIPT na Turistično-gostinski zbornici Slovenije (TGZS), in to iz proračunskih sredstev (vir), smo lahko samo slutili, za kako velike, srhljive in celo kriminalne stvari gre v ozadju te zgodbe. Uradni dokumenti, ki smo jih pridobili kmalu po tem, pa razkrivajo in dokazujejo, da gre za popolno zlorabo projekta SRIPT in celo za ponarejanje listin, krajo intelektualne lastnine in goljufijo, kar pomeni, da gre za primer, ki ga bosta morala prevzeti policija in državno tožilstvo. Poleg tega se že vrstijo posamezni odstopi in danes naj bi dokončno "padla" tudi Klavdija Perger, širši javnosti bolj znana kot nekdanja šolska ministrica Cerarjeve vlade - Klavdija Markež, saj naj bi jo razrešili še kot direktorico TGZS. Zelo verjetno lahko pričakujemo tudi skorajšnji odstop oziroma zamenjavo ministrice Pivčeve, toda posledice teh zlorab so lahko še bistveno hujše; po naših informacijah z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se je po novem sicer zavilo v molk, lahko celo pričakujemo, da bo Slovenija zaradi tega ostala brez evropskih kohezijskih sredstev na področju turizma. Neverjetno. Poglejmo podrobnosti:

- Ministrica Šarčeve vlade Aleksandra Pivec je na projektu SRIPT, ki ga je opravljala ob delu državne sekretarke na uradu za Slovence po svetu in zamejstvu, doslej prejela okoli 36 tisoč evrov honorarja. Predvidoma naj bi sicer dobila 70 tisoč evrov, toda gospodarsko ministrstvo je - junija letos - vsa plačila začasno zaustavilo, ker so, kot navajajo, "zaznali določene nepravilnosti". Zadnjo tranšo plačila je Pivčeva prejela novembra 2018, ko je že bila ministrica Šarčeve vlade.

- Dokumenti, ki smo jih pridobili, pa nesporno dokazujejo naše sume, objavljene že minulo sredo, da Pivčeva svojega dela dejansko sploh ni opravila, vsaj v celoti ne, in da si je  - ob pisanju poročila in obračunavanju honorarjev - nesramno prisvojila tuje delo oziroma opravljeno delo drugih sodelavcev na projektu. Pri tem pa je - očitno - šlo za ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufijo, s čimer se bosta zdaj morala ukvarjati policija in državno tožilstvo. Po naših zanesljivih informacijah bo namreč tudi vodstvo TGZS vso dokumentacijo predalo policiji in tožilstvu.

KAJ VSE JE ZGOLJUFALA MINISTRICA?!

Ker je teh dokumentov preveč, da bi jih lahko objavili (gre namreč za več deset strani), poglejmo primer poročila Aleksandre Pivec za opravljeno delo po avtorski pogodbi številka 04-2018-AP. Po tej pogodbi je Pivčeva dobila 3.670 evrov, kar je, spomnimo, približno 10 odstotkov od celotnega zneska, ki ga je doslej pokasirala za SRIPT.

In to je poročilo o delu in faksimile dela avtorske pogodbe, ki ga je ministrica Aleksandra Pivec podpisala z direktorico TGZS Klavdijo Perger:

Zdaj pa pozor: sledijo, po vrstnem redu, posamezne strani poročila o delu Aleksandre Pivec, gre pa za aktivnosti in študije, ki jih - po naših zanesljivih informacijah - ni opravila ona, ampak drugi udeleženci v projektu SRIPT, z imeni in priimki, konkretno, po tem vrstnem redu objave.

1 Jana Apih, znana kot "prva zelena dama" in ustanoviteljica Goodplacea:

2 Boštjan Brumen, dekan Fakultete za turizem iz Brežic:

3 In Ljubica Knežević Cvelbar z ljubljanske Ekonomske fakultete. Aleksandra Pivec pa si je vse to tuje intelektualno delo naštetih enostavno prisvojila, iz vsega tega sestavila svoje poročilo in ga tudi podpisala ter zanj pokasirala honorar.

Dokaz, da je res šlo za načrtno ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in nesramno goljufijo, pa najdemo, črno na belem, celo v samem poročilu Aleksandre Pivec. Sestavni del tega poročila je namreč tudi elektronsko sporočilo Klavdije Perger, poslano posameznim udeležencem projekta, v katerem Pergerjeva navaja, da je "navodila, ki sledijo nadaljevanju dopisa, sestavila strokovna sodelavka v projektu SRIPT, ga. Rebeka Koncilja Žgalin iz Ekonomske fakultete Ljubljana ..." (faksimile spodaj), toda pozor, taista navodila je kot svoje delo v istem poročilu navedla - Aleksandra Pivec.

In je prav lepo razvidno, da gre za popolnoma enake stavke (faksimile spodaj)?!

KLAVDIJO PERGER ŽE RAZREŠILI IZ SRIPTA, ODSTOPIL TUDI BATAGELJ, ZAPOSLENI NA TGZS PRIZNALI ...


				Klavdija Perger, prej Markež, zdaj odhaja tudi iz TGZS.			Klavdija Perger, prej Markež, zdaj odhaja tudi iz TGZS.

- Po naših zanesljivih informacijah je bila Klavdija Perger minuli petek, torej dva dni po objavi našega članka, že odstavljena kot koordinatorka projekta SRIPT, še prej pa je kot predsednik SRIPT nepreklicno odstopil Marjan Batagelj, znani poslovnež iz Postojne, ki je sicer ostal podpredsednik TGZS. Čeprav mu številni zamerijo, ker je odstopil kot prvi nadzornik Sripta, saj bi moral začeti zadeve reševati, ne pa, kot pravijo, "pobegniti".

- Zaposleni na TGZS naj bi minuli petek tudi že priznali, da so morali po izrecnih navodilih Pergerjeve, ki se jim je po objavi našega članka celo hvalila, da je vse pod nadzorom, pripravljati gradiva za druge udeležence v projektu, in to zastonj, medtem ko so "avtorji projekta" za svoje nedelo prejemali honorarje (vir).

- Klavdijo Perger pa naj bi tekom današnjega dne razrešili tudi kot direktorico TGZS.

POČIVALŠKOVI PO NOVEM MOLČIJO. IN KAJ PRAVI DESUS?

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se je po prvi uradni izjavi, ki smo jo objavili že minulo sredo, da so izplačila zaustavili, ker so zaznali nepravilnosti, zdaj zavilo v molk. Na naša dodatna vprašanja:

- kakšne so te nepravilnosti, ki so jih zaznali ...

- in pri kom so jih zaznali ...

... (še) niso odgovorili, prav tako še niso odgovorili na vprašanja, povezana z informacijami:

- da naj bi Slovenija zaradi opisanih zlorab projekta SRIPT ostala celo brez evropskih kohezijskih sredstev?!

Zdravko Počivalšek se je zavil v molk, čeprav je Erjavcu razlagal, da je vse v redu. Zdravko Počivalšek se je zavil v molk, čeprav je Erjavcu razlagal, da je vse v redu.

Je pa gospodarski minister Zdravko Počivalšek menda povedal Karlu Erjavcu, prvaku stranke DeSUS in ministru za obrambo, da je glede Pivčeve vse v redu?! In podobno naj bi Erjavcu zagotovila tudi Pivčeva, no, tako so nam, po našem poizvedovanju, vsaj uradno sporočili iz stranke DeSUS: "Opravili smo opravili pogovor z ministrico dr. Aleksandro Pivec in tudi z ministrom za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo g. Zdravkom Počivalškom ter prejeli zagotovilo, da je bilo projektno delo in vsi postopki vezani na projektno delo opravljeno korektno v skladu z veljavnimi predpisi."

Vendar dokumenti, pričevanja in dejstva kažejo drugače.

ZELO UMAZANA ZGODBA:

PIVČEVA SE UTEGNE BRANITI TAKO, ČEŠ, PONAREDILI SO MOJ PODPIS, TODA DENAR JE KLJUB VSEMU-TEMU VZELA

Ministrica Aleksandra Pivec, ki je po naših zanesljivih informacijah že padla v popolno paniko, pa naj bi minule dni začela v ožjih družbah dopovedovati, da naj bi njene podpise pri tem projektu - pozor - ponaredili, čeprav je denar prej mirno pokasirala?!

Kar pa samo dokazuje, za kako zelo umazano zgodbo gre ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger Klavdija Markež ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnolog TGZS marjan batagelj zdravko počivalšek SMC desus karl erjavec miro cerar marjan šarec urad za slovence po svetu in v zamejstvu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ministrica Aleksandra Pivec vpletena v ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufije - proračunski denar pa v žep?!