objavi na
pozareport.si

forum

2007 Pozareport

Ponedeljek, 18. junij 2007 ob 20:51

ASK: Mogoče je to prva lastovka, ki ne pomeni pomladi!
Po njeno stvari že nekaj časa ne grejo v pravo smer, Janša pa je njeno pismo spolitiziral
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanja državna sekretarka v gospodarskem ministrstvu in nova predsednica nadzornega sveta Dela Andrijana Starina Kosem je po enem tednu molka, odkar je napisala famozno pismo, vendarle spregovorila. "Pisma nisem pisala z namenom, da bi postalo javno," je v zvezi s pismom, ki ga poslala predsedniku vlade Janezu Janši in nekaterim vplivnim članom SDS, dejala v oddaji Ime tedna na Valu 202 na Radiu Slovenija. S pismom je, kot je dejala, želela spodbuditi argumentirane razprave v stranki, pa tudi znotraj pomladnih strank, ni pa želela "priti v situacijo, da bi se o pismu javno polemiziralo". Sedanja vlada je naredila veliko dobrih potez, veliko zakonodajnih premikov v pozitivno smer. "Ne moremo in ne smemo pa si zatiskati oči, da nekatere stvari že nekaj časa niso šle v pravo smer," je dejala in dodala, da je bilo znotraj stranke in znotraj koalicije premalo dialoga. "Praktično ni bilo več nobenih možnosti, da se obravnavajo določene strategije. Na gospodarskem področju so ljudje, ki so bili prej petnajst let ustvarjalci strankarske gospodarske strategije, ključne zadeve izvedeli iz medijev," je dejala.
Pri tem je opozorila tudi na poročanje novinarjev v zvezi s pismom. Z vprašanji, zakaj je premieru obrnila hrbet, se je jasno pokazalo, da tudi novinarji vsako nestrinjanje poimenujejo z izrazom izdaja, kar je po njenem mnenju za Slovenijo slabo. Na vprašanje, zakaj se je potem, ko je pismo prišlo v javnost, zavila v molk, pa je odgovorila, da ni želela pojasnjevati, ker ni želela politizacije pisma. "Naredila sem korak in odprla nekatere teme. Ali bo temu sledilo nadaljevanje razprave, je odvisno od mojih strankarskih kolegov. Mogoče je to prva lastovka, ki ne pomeni pomladi. Prepričana pa je, da bo v stranki stekel odprt dialog in resna razprava o stvareh, ki mogoče niso tako dobre, kot nekatere druge.
Odgovor premiera Janše oziroma njegovo pismo na njeno pisanje pa Starina Kosmova ocenjuje kot "prehitro ali pa premalo premišljeno reakcijo" takoj po tistem, ko je njeno pismo prebral. Tudi premierova ocena, da je bilo pismo namenjeno javnosti, po mnenju Starina Kosmove kaže na to, da je bila vsebina njenega pisma "tako resna, da je najlažje odvrniti interne razprave o vsebini na tak način, da pismo spolitiziraš". "Žal in tudi hudo mi je, da pismo ni imelo željenega učinka," je dejala in poudarila, da ostaja zvesta SDS, saj ni človek, da bi prestopala z ene strani na drugo. Hkrati je napovedala skorajšnje uredniške spremembe na Delu, saj "želijo uravnotežen, korekten osrednji slovenski časnik".

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrijana Starina Kosem Janezu Janši

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-11-04 17:07:06


Hja, spoštovani V.H.- (@Miha#8). Resigniranost pa taka. Da razbijem dolgočasje: Velikokrat sva trčila na forumih. Včasih plodno, včasih neplodno. Kakorkoli. Sila podoben komentar je nekoč(2011) na spletnem portalu Politokis, spisal možakar, ki te je motiviral pri ideji za tvoj psevdonim na tem portalu. Kako ga je takrat napadel tvoj znanec M.G.? Vsa korespondenca je še dosegljiva na spletu. Tako nekako se je začelo. Primer: MEFISTO pravi Pred 8 let #Kot sem napovedal. Včerajšnjemu nastopu Mercatorjevega štacunarja na Pogledih Slovenije je takoj sledilo znižanje bonitetne ocene Slovenije.# ------- Petrovc pravi Pred 8 let #POSTENO: bonitetna ocena Slovenije se NI ZNIZALA ZARADI JANKOVICA!!!! Bonitetna ocena je financni pokazatelj stanja za nazaj in forecasting za naprej! Tudi, ce bi, Jansa bil prvi mandatar, bi bilo enako! KRIVI SMO SLOVENCI, ker nsmo lustrirali Kucana in njegove zlocinske kamarile! IN SE TO, NAPOVEDOVAL JE SAMO IN SAMO PETROVC!# ------ Petrovc pravi Pred 8 let #MOJI LUBI KRANCI: kar nekaj jih je, ki se kitijo z mojimi napovedmi, tudi na “vest.si!” Pa ni to! Bil je tudi,ki mi je rekel:”Ti pa me ze ne bos ucil, gospodarja stranke!” Pa bi bilo bole, da bi me poslusal! Pa ni to!...# ------- Petrovc pravi Pred 8 let #MEFISTO says: 23. 12. 2011 at 09:37 Seveda , PETROVC, prvi in pravilno si tudi napovedal, kao lepi časi se nam obetajo pod murgeljskim izbrancem. Bi lqahko tole razlozil, ti veliki prerok!? Predno te odpikam!#

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

ASK: Mogoče je to prva lastovka, ki ne pomeni pomladi!