objavi na
pozareport.si

forum

2010 Pozareport

Ponedeljek, 27. december 2010 ob 13:22

Preobrat? Agencija proti zamenjavi Hauca, zdaj z odstopom grozi Grošelj
Celotno vodstvo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države na kriznem sestanku s Klemnom Grošljem, predsednikom nadzornega sveta Pošte Slovenije: Ne počnite neumnosti!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Klemen Grošelj naj bi se danes sestal z generalnim direktorjem pošte Alešem Haucem, Hauc pa je predlagal skupni sestanek z vodstvom Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države. Namesto sestanka med Grošljem in Haucem je prišlo do sestanka med Grošljem in celotno upravo agencije pod vodstvom predsednice uprave Dagmar Komar, zraven pa je bil še Venčeslav Radi, na agenciji kot upravljavec zadolžen za pošto. Direktorja Hauca ni bilo, ker naj bi prvi nadzornik Grošelj zagrozil, da on ne pride, če pride Hauc. Po naših informacijah uprava agencije ni podprla Grošljevega predloga za Haučevo zamenjavo predvsem zaradi dobrih poslovnih rezultatov Pošte Slovenije. Namesto tega se je moral Grošelj zagovarjati pred upravo agencije, ker naj bi nadzorni svet pod njegovim vodstvom prekršil nekatere člene Zakona o gospodarskih družbah; no, Grošelj je to pozneje zanikal. Med sestankom je Grošelj zagrozil tudi z odstopom, člani uprave pa so mu odvrnili, naj potem kar odstopi. Grošelj je na sestanek prišel celo z napisanim predlogom sklepa za razrešitev Hauca, ki pravno zanesljivo ne bi zdržal, poročajo naši viri. Uprava agencije mu je svetovala, naj ne počne neumnosti (če bi Grošljevi nadzorniki Hauca razrešili, bi morala pošta plačati 24 mesečnih plač odpravnine (približno 200 tisoč evrov), v primeru nezakonite odločitve pa bi Hauc najverjetneje vložil tožbo); po mnenju agencije naj bi bila edina resna podlaga za morebitno Haučevo predčasno razrešitev neodvisna revizijska komisija, če bi ugotovila očitne nepravilnosti.
Še pred sestankom je Klemen Grošelj želel na hitro sklicati sejo nadzornega sveta, vendar se je nezakonitemu sklicu seje uprla sekretarka nadzornega sveta, trdijo naši viri, ki je trenutno na dopustu. Svet delavcev Pošte Slovenije pod vodstvom Božidarja Pograjca pa medtem razmišlja o možnosti kazenske ovadbe zoper prvega nadzornika Grošlja.
Klemen Grošelj je po sestanku z vodstvom agencije za časnik Finance dejal, da je vodstvu agencije povedal, da "nadzorniki pri odločanju ne smejo biti ovirani. Zdaj se bomo še enkrat sestali nadzorniki. Še enkrat bomo pregledali vso gradivo in se nato odločili," pravi Grošelj. Na vprašanje časnika Finance, ali je bil sestanek sklican po poslovniku nadzornega sveta, pa Grošelj odgovarja, da "ne, ker gre zgolj za neformalni sestanek." Toda pozor, čeprav na neformalnih sestankih nadzorniki odločitev pač ne morejo sprejemati, predsednik nadzornega sveta Grošelj to možnost kar dopušča. "Ne izključujem, da bomo Hauca odstavili, ne morem pa tega niti napovedati. Šlo bo za odločitev vseh štirih nadzornikov." Pošta Slovenije ima sicer šest članov nadzornega sveta.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
klemen grošelj Alešem Haucem Dagmar Komar Venčeslav Radi Božidarja Pograjca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-10-23 15:29:27


Če koga glih zanima: STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO TRAJNOSTNI TURIZEM VSEBINSKO POROČILO II. faza projekta od 08.08.2017 do 30.10.2018 Oktober 2018 TGZS in SRIPT od države pričakujeta podporo pri razvoju turistične branže #Izbrali smo odlične, uveljavljene in priznane strokovnjake na svojih področjih, ki se uspešno povezujejo in sodelujejo s člani SRIPT-a. To so: dr. Maja Maravić Uran, dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec</b>, Rebeka Koncilja, Jana Apih,itd. Vse navedene osebe so tudi člani koordinacije SRIPT.V primerjavi s preteklim obdobjem smo izvedli izrazito večje število (nad 65)proaktivnih delovnih sestankov z njimi na sedežu njihovih podjetij, zavodov, na sedežu nosilca projekta TGZS in na sedežu članov SRIPT, podjetij.# #Poleg zaposlenih na TGZ so člani koordinacije bili tudi strokovnjaki s področij razvoja po prioritetnih fokusnih področjih po SPS (zunanji izvajalci): dr. Maja Maravić Uran , dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, Jana Apih, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> Rebeka Koncilja in številni drugi strokovni sodelavci.# #Aktivno so sodelovali tudi zunanji strokovni sodelavci: dr. Boštjan Brumen, dr. Maja Uran Maravić, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> dr. Emil Juvan, dr. Nevenka Cukjati, Jana Apih, Rebeka Koncilja.Vsi so tudi člani koordinacijskega telesa SRIPT-a, s katerimi smo dodatno in predhodno izvedli redne, številčne delovne sestanke in posvetovanja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Preobrat? Agencija proti zamenjavi Hauca, zdaj z odstopom grozi Grošelj