objavi na
pozareport.si

forum

2012 Pozareport

Sreda, 13. junij 2012 ob 07:01

Zdaj bo vojna. Vodstvo AUKN storniralo vladni seznam za nadzornike Triglava
Marko Golob in Danilo Grašič se tik pred sejo skupščine menda nista hotela podpisati pod imena in priimke dveh predlaganih nadzornikov iz SDS in enega iz Slovenske ljudske stranke
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekateri vodilni politiki strank vladne koalicije že med včerajšnjo sejo skupščine Zavarovalnice Triglav niso mogli verjeti svojim očem. Vodstvo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države je namreč tik pred skupščino preprosto "storniralo" seznam novih predlaganih nadzornikov, ki naj bi jih izvolila skupščina. Po naših informacijah je seznam predvidenih novih nadzornikov dopoldne na pisni seji uskladila Janševa vlada, del uprave AUKN (menda naj bi šlo za člana uprave Marka Goloba in Danila Grašiča) pa seznama ni hotel podpisati. Na sejo skupščine so nato poslali samo imena treh kandidatov za nove člane nadzornega sveta, tri pa so tako izločili.
Pri tem je zanimivo, da sta iz kadrovske igre izpadla oba predloga SDS, Peter Ješovnik, nekdanji direktor Japtija, in Tomaž Deželak, uslužbenec na uradu za nadzor prirejanja iger na srečo, ter Janez Čadež, nekdanji generalni direktor RTV Slovenija in bivši svetovalec uprave zavarovalnice Adriatic, ki ga je predlagala Slovenska ljudska stranka.
Vodstvo AUKN pa je "skozi" spustilo Gregorja Kastelica, zaposlenega v nizozemski finančni družbi ING (ki je menda blizu Državljanske liste), Jovana Lukovca, bivšega borznika pri Iliriki in Medvešek Pušniku, ki ga je predlagala Nova Slovenija (čeprav naj bi bil Jovan Lukovac tudi precej povezan z ministrom za finance Janezom Šušteršičem), in Adolfa Zupana, nekdanjega direktorja Telekoma Slovenije ter zavarovalnice Tilia, ki ga je sforsiral DeSUS. Vsi trije so bili potem na skupščini tudi izvoljeni.
Spomnimo, skupščina je razrešila dosedanjega predsednika nadzornega sveta Antona Ribnikarja in njegovega namestnika Uroša Slavinca, že pred časom pa je iz nadzornega sveta moral oditi Borut Jamnik, ker je postal predsednik uprave Modre zavarovalnice.
Zakaj je vodstvo agencije ustavilo predlagani seznam vlade, še ni znano, nekateri pa to povezujejo z najnovejšim "razočaranjem" AUKN nad posameznimi novimi člani nadzornega sveta Nove kreditne banke Maribor in banke SID. So pa po koncu skupščine med vladno koalicijo švigala SMS-sporočila, češ to, kar si je tokrat privoščila AUKN, je absolutno nesprejemljivo, ker je praktično ignorirala voljo lastnika Zavarovalnice Triglav, to je vlade (države).
"Zdaj bo pa vojna," napovedujejo naši viri iz vladne koalicije.
Vlada naj bi zato zelo pospešila pripravo zakona o Državnem premoženjskem holdingu (Slovenia Sovereign Holding), ki naj bi "izničil" AUKN in celotno premoženje države prevzel že v začetku septembra. Takoj potem se pričakuje tudi sklic izredne skupščine Zavarovalnice Triglav.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševa Marka Goloba Danila Grašiča Peter Ješovnik Tomaž Deželak Janez Čadež Gregorja Kastelica Jovana Lukovca Janezom Šušteršičem Adolfa Zupana Antona Ribnikarja Uroša Slavinca borut jamnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj bo vojna. Vodstvo AUKN storniralo vladni seznam za nadzornike Triglava