objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 06:43

Cenjena služba na evropskem sodišču. Politična izbranka (trde levice) je Nina Betetto.
Če bi podpredsednica vrhovnega sodišča na koncu res postala sodnica evropskega sodišča za človekove pravice, kjer našim sodiščem sodbe razveljavljajo kot po tekočem traku, bi to bil cinizem prve vrste.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Trda levice in mainstream mediji bodo poskušali na evropsko sodišče spraviti Nino Betetto.
Pred nekaj dnevi je predsednik republike Borut Pahor od sodnega sveta prejel tako imenovano prednostno listo kandidatov za novega slovenskega sodnika na evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu. Gre sicer že za tretji razpis, mesto slovenskega člana evropskega sodišča, ki ga zaseda odhajajoči sodnik Boštjan M. Zupančič, pa bo prosto že v prihodnjih tednih.
Sodni svet predlaga takole: na prvo mesto postavlja Nino Betetto, podpredsednico vrhovnega sodišča, na drugo odvetnika Marka Bošnjaka iz znane odvetniške pisarne Čeferin, na tretje vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića, na četrto pa predavatelja na Harvardu Klemna Jakliča. Slednji, ki so ga na prejšnjem razpisu formalno zavrnili, ker naj ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev, nato pa se je izkazalo, da je šlo za celo vrsto nenavadnih in personalno sumljivo povezanih spornih potez pristojnih uradnikov med kasneje razveljavljenim razpisnim postopkom (kar smo razkrili prav na našem portalu), ima sicer daleč najmočnejše strokovne reference in izraženo podporo številnih znanih tujih pravnikov, Đorđević, ki se prijavlja že tretjič, se je rahlo blamiral z dikcijo prijave na prejšnjem razpisu, Marko Bošnjak je odličen odvetnik mlajše generacije, vendar tukaj gre za drugačne igre, predvsem politične, politična izbranka "trde levice" na tem razpisu pa je, podčrtano, Nina Betetto.

NALOGA MEDIJEV: FORSIRATI BETETTOVO, PRITISK NA PAHORJA ...

Tako naši viri, se pa to že lepo vidi tudi iz pisanja medijev, ki jih obvladuje trda levica. Tednik Mladina, denimo, je že v naslovu krajšega članka o tej temi zapisal samo dve besedici: "Nina Betetto". Izrazita politična podpora Nini Betetto bo kmalu, počakajmo, razvidna tudi na Delu, Dnevniku in Večeru, hkrati pa se bo strahovito stopnjeval medijski pritisk - taistih medijev - na predsednika Pahorja, ki ima izključno pristojnost, da kandidata ali kandidatko izbere in jo pošlje v izbor evropskemu sodišču.
Mimogrede. Avtor tega Mladininega članka z naslovom Nina Betetto je Peter Petrovčič, eden od najbolj gorečih novinarskih apologetov obstoječega slovenskega pravosodja, no, znan pa tudi kot bivši mož nekdanje televizijske urednice Ksenije Horvat (Petrovčič), ki po novem živi z bivšim direktorjem TV Slovenija Janezom Lombergarjem.

... IN DISKREDITIRATI JAKLIČA.

Ob tem bodo Delo, Dnevnik in Večer, kar prav tako že dokazuje pisanje Mladine, poskušali politično diskreditirati Klemna Jakliča kot "pravnika SDS".
In to samo zato, ker je bil Klemen Jaklič že vse od začetka strokovno kritičen do zadeve Patria in je kritičen tudi do slovenskega pravosodja.  
Če bi na koncu, pod hudimi politično-medijskimi pritiski, Pahor vendarle klonil in izbral Nino Betetto, bi to bil res cinizem prve vrste. Nina Betetto - kot podpredsednica vrhovnega sodišča - namreč predstavlja vrh sodne nomenklature, ki ji evropsko sodišče za človekove pravice, tam, kjer želi zdaj kot sodnica udobno sedeti gospa Betetto (in seveda prejemati odlično plačo, več kot 20 tisoč evrov mesečno), kot po tekočem traku razveljavlja sodbe zaradi kršitev - človekovih pravic.
Spomnimo, Slovenija je po številu razveljavljenih sodb na evropskem sodišču za človekove pravice tako rekoč sramotna "evropska rekorderka".

				Mladina je že dala signal, kako naj bi se poroča o tej temi. Forsira naj se Nino Betetto, zganja pritisk na predsednika Pahorja in poskuša diskredirati Klemna Jakliča.<br>
			Mladina je že dala signal, kako naj bi se poroča o tej temi. Forsira naj se Nino Betetto, zganja pritisk na predsednika Pahorja in poskuša diskredirati Klemna Jakliča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nina betetto Miodrag Đorđević Marko Bošnjak Borut Pahor boštjan m zupančič klemen jaklič peter petrovčič Ksenija Horvat Janez Lombergar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cenjena služba na evropskem sodišču. Politična izbranka (trde levice) je Nina Betetto.