objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 24. november 2015 ob 06:33

UKC Ljubljana. Baričič, Glažar in ministrica Milojka & Co. se delajo norca iz ljudi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

UKC Ljubljana, največja slovenska bolnišnica s proračunom 450 milijonov evrov, počasi postaja psihiatrična klinika, klinična slika slovenske države, kot Let nad kukavičjim gnezdom. Trenutno glavni in tudi javno razvidni protagonisti pa so predsednik nadzornega sveta UKC Tomaž Glažar, generalni direktor UKC brez potrebnega soglasja vlade in menda (tudi) Glažarjev sošolec na ljubljanski Ekonomski fakulteti Andrej Baričič, zadaj pa ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. In ti se očitno delajo norca iz ljudi ...
Lobije, ki obvladujejo ljubljanski klinični center in katerih interese varuje Baričič, danes puščamo ob strani.
Včeraj zvečer, po seji sveta UKC, kjer naj bi imenovali novega vršilca dolžnosti generalnega direktorja, potem ko je Andrej Baričič prejšnji teden - ko je od predsednika vlade Mira Cerarja izvedel, da ne bo dobil potrebnega soglasja vlade k imenovanju za prvega človeka UKC - odstopil, se je namreč izkazalo, da Baričič vsaj za zdaj ostaja na čelu UKC Ljubljana.
Poglejmo kronologijo te psiho klinike kliničnega centra:
15. julija lani svet UKC za v. d. direktorja izbere Andreja Baričiča, ki se na razpis prijavi brez programa, po odločitvi sveta UKC pa takoj, še tisto noč, odpotuje na dopust v Združene države Amerike.
Po famoznem izboru, no, nekateri pa tudi že malo prej, posamezni novinarji globoko izbrskamo in objavimo številne umazane podrobnosti iz dosedanjega poslovnega življenja gospoda Baričiča, zaradi katerih nikoli ne smel postati direktor takšne javne ustanove, kot je UKC Ljubljana.
15. oktobra svet UKC potrdi Baričiča za "polnopravnega direktorja", ki pa mora pridobiti še soglasje vlade. Tomaž Glažar, predsednik sveta UKC in visoki državni uradnik, je namreč generalni direktor direktorata za ekonomiko na ministrstvu za zdravje, ob tem celo zagrozi sebi nadrejeni vladi, ki mu daje plačo in reže kruh, da bo odstopil, če Cerarjeva vlada imenovanja Andreja Baričiča ne bo formalno podprla?!
Avtor teh vrstic čez nekaj dni objavi, da stranki Desus in SD ter minister za pravosodje Goran Klemenčič nasprotujejo imenovanju Baričiča za šefa UKC, zato ga na vladi kakor ne bodo podprli. Premier Miro Cerar se znajde v dokaj zapleteni situaciji in kadrovski kombinatoriki, saj Baričiča po eni strani podpira, toda vladno soglasje za njegovo imenovanje bi moral na vladi doseči z grobim preglasovanjem, vmes pa Cerar doživlja še naporne kritike zaradi imenovanja novega vodstva Slovenskega državnega holdinga.
Potem še Baričič napiše pismo (Cerarju), naj vprašanje soglasja k njegovemu imenovanju čim prej uvrsti na sejo vlade, in to še preden bo "zapadlo dovolj snega za turno smuko", ter tudi on zagrozi, podobno kot uradnik Glažar, da bo odstopil kot v. d. direktorja, če vlada ne bo dovolj hitro dala soglasja k njegovemu imenovanju. Češ, on pa zavoda UKC že ne bo vodil samo kot nek vršilec direktorja.
Minuli ponedeljek Cerar končno izjavi, da Baričič nima več podpore niti v SMC (ker naj bi ga gospod Baričič preveč polomil s svojimi zadnjimi bizarnimi in nespodobnimi javnimi izjavami?!), zato na vladi ne bo dobil soglasja. To potrdi tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, sicer strastna podpornica Andreja Baričiča, ko pravi, da mora kot ministrica pač spoštovati voljo predsednika vlade.
Andrej Baričič, menda besen na Cerarja, nekaj ur potem odstopi kot v. d. direktorja, njegov odstop medijem uradno potrdijo tudi na UKC, na našem portalu pa objavimo članek z naslovom Adijo, prepotentni Baričič. Ne 20 let, niti 2 sekundi ne bo direktor kliničnega centra., ki se kmalu razplamti kot najbolj brani članek prejšnjega tedna.
Tomaž Glažar se ne drži svoje obljube, da bo odstopil kot predsednik sveta UKC, če Baričič ne bo dobil pozitivnega soglasja na vladi. Za včeraj, v ponedeljek popoldne, je Glažar sklical svet UKC, kjer naj bi - po odstopu Baričiča - izbrali in določili novega vršilca dolžnosti direktorja. Že pred sejo se razširijo govorice, da bo Glažar za v. d. direktorja postavil samega sebe kar objavimo na Twitterju), toda Baričič zaenkrat očitno ostaja na svojem delovnem mestu. Na sami seji, menda na vprašanje enega od članov sveta, Baričič nonšalantno odgovori in pove, da je (bil) njegov odstop - novinarska raca.

DRAGOCEN JE VSAK DAN, DOKLER JE BARIČIČ TAM!

Kot pisni dokaz, da gre res za slovenski let na kukavičjim gnezdom, objavljamo faksimile pisma (spodaj), ki ga je Andrej Baričič že 5. novembra poslal Tomažu Glažarju. To morate prebrati (šlo naj bi sicer za nekakšno odstopno izjavo), da bo ste videli (vedeli), kdo je tu nor ...
P. S.: Ta članek, s tem Baričičevim pismom vred, žal ni glosa niti humoreska. Gre za slovensko stanje duha, ampak na račun davkoplačevalcev, in tragikomično realnost države, v kateri živimo ...
Toda ne pozabimo, kar smo že enkrat zapisali: Andrej Baričič je na UKC prišel zato, da bo zavaroval finančne interese lobijev, ki so ga tja lansirali. To se zdaj dogaja, zato je dragocen vsak dan, dokler je Baričič tam!

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

UKC Ljubljana. Baričič, Glažar in ministrica Milojka & Co. se delajo norca iz ljudi.