objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 19. junij 2017 ob 06:42

Laži, zavajanja, poniževanje ljudi. Grda zloraba občinskega glasila zaradi Magne Steyr, župan zrel za ovadbo!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Posebna izdaja hoškega občinskega glasila Utrinki je zloraba javnega denarja za promocijo Magne.
"... Župan Hoč - Marko Soršak - je zrel za ovadbo in KPK. Z javnim denarjem omogoča koristi Magni." Tako je na Twitterju zapisal Božidar Novak, uveljavljeni poznavalec političnega marketinga, televizijski komentator in domačin iz Hoč, po izdaji tako imenovane "posebne številke" glasila občine Hoče-Slivnica - Utrinki o "projektu Magna Steyr". Božidar Novak je sicer tudi predsednik društva Pobuda za Pohorje, ki napoveduje, da bo predsednika vlade Mira Cerarja, ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in župana Soršaka prijavilo na Komisijo za preprečevanje korupcije zaradi pridobivanja 18 milijonov evrov premoženjske koristi za avstrijsko-kanadsko multinacionalko Magno Steyr.

ZAPRAVLJANJE JAVNEGA DENARJA IN HLAPEC MAGNE

Na avtorja teh vrstic se je po izdaji Utrinkov o Magni ustno in pisno obrnilo tudi več drugih Hočanov, ki protestirajo zoper Soršaka in vsebino občinskega glasila, češ, gre za navadno skrpucalo. In res, ne samo, da gre za neženirano promocijsko gradivo Magne Steyr na stroške davkoplačevalcev iz Hoč in Slivnice, glasilo Utrinki je tudi polno laži, zavajanj in celo ponižujočih tekstov za krajane ter celo slovensko javnost, vse za reklamo neke tuje multinacionalke. Neverjetno razsipavanje javnega denarja pomenijo tudi natisnjene glasovnice, ki so sestavni del občinskega glasila, saj tako imenovani Soršakov referendum, katerega rezultat, kot pravijo številni domačini, je tako ali tako znan že vnaprej, nima prav nobenega učinka. Gradnja strupene lakirnice pod Pohorjem kot napol kemične tovarne je namreč v celoti odvisna samo od pravnih in upravnih postopkov pri pridobivanju vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo in usode zakona lex Magna pred ustavnim sodiščem. Zato je vse to, kar zdaj počne Soršak z glasilom Utrinki, zgolj ihtavo zapravljanje javnega denarja. Župana Soršaka se je med Hočani tudi že prijel vzdevek "hlapec Magne".
No, poglejmo nekaj najbolj vpijočih laži, zavajanj in ponižujočih tekstov v posebni izdaji občinskega glasila Utrinki:
* NAJMANJ 1.000 DELOVNIH MEST (ni res!)
Gre za laži in zavajanja, ki jih spisal Aleš Cantarutti, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo. Vlada namreč nima prav nobene pogodbe niti pisma o nameri, kjer bi se Magna Steyr pisno zavezala, da bodo res zaposlili "najmanj tisoč ljudi". Cerarjeva vlada je, spomnimo, najprej obljubljala 4 tisoč in potem 3 tisoč delovnih mestih, zdaj pa govori o "najmanj tisoč delovnih mestih", medtem ko predstavniki Magne Steyr govorijo o 400 zaposlenih.
* VPLIV MAGNE NA OKOLJE BO MINIMALEN (ni res!)
Tako piše Jorg Hodalič, direktor podjetja E-net okolje, d. o. o., pripravljalec poročila o okoljskih vplivih projekta Magne Nukleus v Hočah. Hodaličevo poročilo je, kot vemo, zdaj že skoraj popolnoma strokovno diskreditirano, poleg tega je tudi popolnoma brez relevantnih podatkov za drugo, tretjo in četrto fazo projekta Magne v Hočah. In spomnimo, Hodalič je tudi tisti strokovnjak, ki je pred leti enako zapisal za Kemis iz Vrhnike: vpliv Kemisa na okolje bo minimalen ...
*KOLIČINE VODE ZA MAGNO ZANEMARLJIVE (ni res!)
To se besede Danila Burnača, direktorja Mariborskega vodovoda, ki pa ne držijo. Magna Nukleus bo v Hočah samo v prvi fazi letno porabila 170 milijonov litrov pitne vode iz javnega vodovoda (vir: Presoja vplivov na okolje), na koncu pa že dvakrat več. Za primerjavo: Pivovarna Laško-Union, ki je leta 2015 v Sloveniji prodala 129 milijonov litrov piva (vir: Letno poročilo Skupine Laško za 2015), mora imeti državno koncesijo za vodo. Magna Steyr, ki bo že v prvi fazi porabila skoraj tretjino več vode kot Pivovarna Laško-Union, pa državne koncesije za vodo - ne potrebuje?!
* GRE ZA IZJEMNO PRILOŽNOST ALI PRIHOD MAGNE JE PRILOŽNOST GENERACIJE (to so ponižujoče neumnosti!)

Ni prvič, da sta sedanji rektor mariborske univerze Igor Tičar ter nekdanji rektor in nekdanji župan Maribora Alojz Križman javno izrekla takšne neumnosti. To sta govorila že na okrogli mizi časopisa Večer o Magni Steyr, ponovila sta jih tudi za Utrinke. Lahko ju je sram, kakšne stresata.
Vsaj gospoda rektorja bi namreč lahko vedela, da "prihodnost generacije" ali prihodnost Slovenije ni delo v avstrijskih lakirnicah, pod zaščitnimi maskami za 700 evrov mesečno, ampak v državi, ki naj bo park Evrope, ekološki vrt Evrope in dežela start-upov.
* SORŠAK NATISNIL LAŽNO SPLETNO ANKETO
Za nameček je župan Soršak na predzadnji strani glasila Utrinki objavil tudi spletno anketo, po kateri naj bi "regija rekla Magni Steyr: Da". Vsi pa vemo, da je bila ta anketa, na spletu objavljena pod znamko Štajerske gospodarske zbornice - na spletni strani MagnaWelcome, čisti fake, polna elektronsko ponarejenih podpisov. Nekateri izmišljeni podpisniki so zaradi zlorabe njihovih podpisov javno protestirali že med anketo, med njimi tudi Dejan Židan, prvak Socialnih demokratov ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Soršak pa je dal to fake anketo kljub temu natisniti v glasilu Utrinki?!

TUDI ŽE GOVORICE O KRIMINALNIH OZADJIH

Na dan pa prihajajo tudi govorice o (napol) kriminalnih ozadjih, ki naj bi vodile do župana Soršaka in ki jih bodo očitno morali preiskovati predvsem pristojni organi. Tako naj bi pri občinskem odkupu kmečke zemlje prihajalo tudi do spornih preprodaj zemljišč, obstajali pa naj bi tudi dokumenti o izsiljevanju hoških kmetov z najetimi varnostniki, ki naj bi stali zraven, ko so kmetje in drugi lastniki zemlje pod grožnjo razlastitve na podlagi lex Magna podpisovali kupoprodajne pogodbe z občino. Po pisnih navedbah naših virov naj bi nekateri kmetje in lastniki zemlje vse to dokumentirali in shranili na varno mesto ... 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr marko soršak Hoče Slivnica Glasilo Utrinki miro cerar zdravko počivalšek Ministrstvo za gospodarstvo Aleš Cantarutti Mariborski vodovod Danilo Burnač Jorg Hodalič ENet okolje Lex Magna Dejan Židan Socialni demokrati Ministrstvo za kmetijstvo Vlada Univerza Maribor Igor Tičar Alojz Križman Twitter Božidar Novak Pobuda za Pohorje Pivovarna LaškoUnion Kemis Vrhnika komisija za preprečevanje korupcije kpk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Laži, zavajanja, poniževanje ljudi. Grda zloraba občinskega glasila zaradi Magne Steyr, župan zrel za ovadbo!