objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 13. julij 2017 ob 06:32

Viri iz Desusa, konkretno: Erjavec si želi na predčasne volitve, zato zdaj tako pritiska na Cerarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Karl Erjavec. Zdi se, da se zlata doba stranke Desus počasi, vendar zanesljivo končuje ...
Po naših informacijah iz stranke Desus, gre pa za vire iz vodstva stranke, si Karl Erjavec, prvak stranke in minister za zunanje zadeve, želi na predčasne volitve, zato zdaj tako "pritiska" na predsednika vlade Mira Cerarja. To je po odločitvi haaškega sodišča o arbitraži razvidno tudi iz Erjavčevih izjav o tem, da on že ne bi povabil v Slovenijo in sprejel hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića, in najnovejši javno izrečeni zahtevi stranke Desus, naj odstopi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc (SMC).

ERJAVCU KRADEJO LEVE VOLIVCE IN DELAJO SVOJE DESUSE

Erjavcu naj bi še posebno zazvonilo po nedavnem intervjuju Milana Kučana za tretji program TV Slovenija, kjer je napovedal ustanovitev novih političnih strank (Kučan pa nikoli ne reče nič takšnega, česar ne bi temeljito premislil!), poleg tega se Erjavec zaveda, da mu Socialni demokrati prek foruma starejših članov SD, torej tudi s Kučanovo pomočjo, pospešeno kradejo levi del volivcev Desusa, svoj Desus pa je pred nekaj tedni ustanovila tudi Cerarjeva stranka SMC - Krog Seniorjev SMC.
Po drugi strani pa mora Karl Erjavec zelo paziti, da na Cerarja pritiska samo do določene mere oziroma do še sprejemljive meje, da javnost ne bi dobila "napačnega vtisa", da Erjavec ruši tako imenovano politično stabilnost.
Vidno rušenje lastne vlade se namreč doslej še ni izplačalo nobeni slovenski politični stranki.

JURŠA SE UMIKA, GANTAR SPET ZA ŽUPANA PIRANA

Poleg tega je slišati, da na prihodnjih volitvah za poslanca ne bo več kandidiral Franc Jurša, vodja poslanske skupine stranke Desus, ker naj bi se upokojil, poslanec in nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar pa naj bi naslednjo jesen, leta 2018, na lokalnih volitvah spet kandidiral za župana Pirana.
Zdi se torej, da se zlata doba stranke Desus počasi, vendar zanesljivo končuje.
 
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec desus Konec zlate dobe Desusa miro cerar SMC Socialni demokrati Milan Kučan Krog Seniorjev SMC Franc Jurša Tomaž Gantar Haaška arbitraža andrej plenković Milojka Kolar Celarc tv slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-21 10:52:17


V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Viri iz Desusa, konkretno: Erjavec si želi na predčasne volitve, zato zdaj tako pritiska na Cerarja.