objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 30. julij 2017 ob 07:14

Zakaj je minister Počivalšek spet popadljiv in žaljiv?! Ker se resno zapletajo dovoljenja za Magno, celo že na Arso.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Novi zapleti pri izdaji okoljevarstvenega dovoljenja za Magno Steyr. Vodja projekta brez pogojev?!
Praviloma vedno, ko se nekaj na resno zaplete pri izdaji državnih dovoljenj za Magno Steyr ter projekt Magna Nukleus v občini Hoče-Slivnica, postane minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek neprijetno popadljiv in žaljiv (ker je, kot pravimo, "stisnjen v kot"), kar se kaže tudi pri njegovih javnih izjavah. To se je ponovno zgodilo po nedavni javni razpravi na Agenciji Republike Slovenija za okolje (Arso) - med aktualnim postopkom izdaje okoljevarstvenega dovoljenja, ki je pogoj za gradbeno dovoljenjo.
Spomnimo: po tej javni razpravi na Arso (24. julija) je šel minister Počivalšek na tiskovno konferenco, kjer je padla njegova skrajno bizarna izjava "o Fukušimi" (več si lahko preberete tukaj).

PROJEKT DELAL FEBRUARJA, VPISAL SE JE ŠELE JUNIJA?!

Zdaj se namreč še izkazalo, da odgovorni vodja Projekta za gradbeno dovoljenje (PGD), Uroš Rošker, ki ga, mimogrede, seveda plačuje Magna Steyr, v času izdelave projekta sploh ni izpolnjeval vseh zakonsko določenih pogojev za projektanta zahtevnih objektov, kot je lakirnica Magna Steyr?! Gre pa sicer za direktorja in lastnika podjetja Biro Biro d.o.o. iz Maribora, registriranega na Ribniški ulici 4. Iz pričujočih uradnih dokumentov, ki jih objavljamo v nadaljevanju, pa med drugim izhaja, da Rošker ni bil vpisan v dnevnik Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, zato se po mnenju Zbornice, citiramo, "poraja sum, da projekt ni izdelan v skladu z vsemi zakonskimi zahtevami in strokovnimi standardi" (faksimile).
No, kasneje se je celo ugotovilo, da se je Rošker sicer vpisal v dnevnik Zbornice, vendar šele 13. junija (letos), toda PDG za Magno Nukleus je nastal že nekaj mesecev prej - februarja 2017. Kar pomeni, da je datum izdaje potrdila Zbornice kasnejšega datuma od datuma izdelave PDG, kar so ugotovili tudi na Arso, zato so od Magne Steyr pisno že zahtevali dodatna pojasnila. Po naših informacijah pa Magna Steyr do 24. julija na te nepravilnosti še ni odgovorila.

							
				Industrijski obrat Magna Nukleus, poziv Arso številka 1., datum: 10. julij 2017 (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			Industrijski obrat Magna Nukleus, poziv Arso številka 1., datum: 10. julij 2017 (za povečavo kliknite na sliko).

MOLČI TUDI ZAVOD ZA GOZDOVE SLOVENIJE

Prav tako se glede nadomestnih njiv na posekanem gozdu v Rogozi še ni uradno izjasnil Zavod za gozdove Slovenije, kljub pozivu Arso, ki sodi pod ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. In tudi te informacije stranski udeleženci v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja na omenjenem sestanku - 24. julija - še niso dobili (faksimile).

							
				Poziv Arso, številka 2.<br>
			Poziv Arso, številka 2.
* POČIVALŠEK: MAGNA ČAKA LE ŠE DO SEPTEMBRA
* NAŠI VIRI: GRADBENEGA DOVOLJENJA VSAJ ŠE DO KONCA TEGA LETO NE BO, ČE SPLOH KDAJ BO
Je pa minister Počivalšek na tiskovni konferenci priznal naše informacije, da bo Magna Steyr na pravnomočno gradbeno dovoljenje za projekt pod Pohorjem čakala le še do konca septembra. Toda naši viri iz vrst stranskih udeležencev med postopkom izdaje okoljevarstvenega (gradbenega) dovolenja že nekaj časa opozarjajo, da - zaradi občutljivih ekoloških težav - gradbenega dovoljenja vsaj še do konca tega leta zanesljivo ne bo, če sploh - bo. In tudi poudarjajo: gradbeno dovoljenje ni več tako samoumevno.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Magna Nukleus Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano zavod za gozdove slovenije zdravko počivalšek Agencija republike Slovenije za okolje Uroš Rošker Biro Biro doo Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije Hoče Slivnica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-19 08:03:06


Opice, prasice, pedri in prostitutke, ubožci in malikovalci zla. Tako bi, kakor novinarje mainstream medijev v deželi, res lahko poimenovali. So sicer nekateri, ki se vztrajno borijo s svojimi kompleksi, telesnimi hibami in duševno podhranjenostjo. Ti se vsem in vsemu zaobljubljajo v življenju, niso pa sposobni, dvomim, da bodo kdaj sploh naredili premik v glavi, opravljati svojega dela profesionalno in pošteno. Izdaja jih njihova hipokrizija, hinavski pogled in odvratno vedenje...Nekaj dni nazaj so se prorežimski mediji spet malo ponorčevali iz krščanskega praznika in ga uvrstili v sfero marginalnih dogodkov. Medalji dveh plezalk sta bili pomembnejši novici. Zato točiti krokodilje solze za Ivanom Omanom, nima smisla. On , Slovenec in kristjan , je osamosvajal Slovenijo. Danes v prvi vrsti proslav sedijo tisti, ki so nas hoteli ohraniti v skupnosti balkanskih plemen, ljudje čudnih obrazov in neznane identitete. ...Hrvaškega novinarja nisem poznal. Ni pokrival športa, verjetno zato. So pa hrvaške novinarke balzam za dušo in oči. Ko gledam naše , zdravljene na psihiatrični kliniki, ena zaradi odvajanja od alkohola, druga zavoljo božjastnih napadov, tretja slepa na eno oko ali z bradavico sredi nosa, me mine. O Hrvatih kot narodu sem se večkrat izrazil le pohvalno. Imajo svojo identiteto. Vedo kdo so in kaj so. Za uboge Slovence je pomembno le to, da so namakali riti v njihovem morju, zdaj bodo do naslednjih počitnic spet pljuvali po njih.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zakaj je minister Počivalšek spet popadljiv in žaljiv?! Ker se resno zapletajo dovoljenja za Magno, celo že na Arso.