objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 4. oktober 2017 ob 06:52

Đorđe Perić, razvpiti davčni inšpektor, končno le ostal brez magisterija. Komu se zdaj najbolj kolca in smeji?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Đorđe Perić, ki je magisterij dobil aprila leta 2003, je štirinajst let pozneje ostal brez njega.
Đorđe Perić, verjetno najbolj razvpiti davčni inšpektor v samostojni Sloveniji (no, že nekaj let nekdanji davčni inšpektor!), je končno - uradno - ostal brez svojega magisterija. To mu je odrekla ljubljanska Pravna fakulteta, medtem ko mu doktorat še vedno odvzemajo. Ta postopek namreč še traja, verjetno pa ni dvoma, da bo na koncu padel tudi Perićev doktorat znanost, če je (bil) že magisterij plagiat.
Da je Perić ostal brez svojega preplonkanega magisterija, so včeraj poročali nekateri mediji. Je pa ob tem treba dodati tisto najbolj pomembno, kar pa so mediji - kot ponavadi - kakor spregledali.
 
1  Sklep o odvzemu magisterija je Pravna fakulteta sprejela že 16. marca letos (faksimile št. 1). Zakaj so torej mediji o Periću poročali šele včeraj, 3. oktobra?
Zato, ker so to prebrali v uradnem listu, objavljenem 29. septembra (faksimile št. 2). Toliko o raziskovalnem novinarstvu!
Uradni list - 29.9.2017<br>
Uradni list - 29.9.2017
Uradni list - 29.9.2017<br>
Uradni list - 29.9.2017
 
2  Slavni mentor preplonkanega magisterija Đorđeta Perića je bil Mitja Horvat, profesor na Pravni fakulteti, danes pa vidni poslanec Cerarjeve stranke SMC. Horvat se zdaj res bizarno izgovarja, da je Periću vse verjel zato, ker je bil Perić zaposlen na Dursu?!
3  Zamolčano je tudi, da so tega istega Đorđeta Perića leta 2007, ko se je "spopadal" z Ivanom Simičem, tedanjim direktorjem davčne uprave (takrat še Durs), številni mediji, predvsem časopis Dnevnik, Pop TV, Kanal A in tednik Mladina, povzdigovali v nebo. Dobesedno. Povzdigovali pa so ga zato, ker je Simič veljal za politično desnega, zato so Perića avtomatično - pa tudi zaradi njegovih personalnih povezav na levici - razglasili za politično levega.
4  Povsem nekritičnemu medijskemu povzdigovanju Đorđeta Perića so se pridružili tudi nekateri politiki levice, predvsem Milan M. Cvikl in Miran Potrč, oba iz stranke Socialnih demokratov.
5  Ko je Perić izgubil službo na Dursu, so ga zaposlili na Elektru Ljubljana. Tam je službo dobil na podlagi intervencije (preverjeno) vodilnih politikov kasneje propadle stranke Zares.
6  Đorđe Perić se je tudi sam poskušal v politiki, vendar neuspešno Pridružil se je stranki Slovenka unija, ki jo je leta 2009 ustanovil Vlado Dimovski, nekdanji minister (SD) v vladi Janeza Drnovška, ki pa je že po nekaj mesecih klavrno propadla.
7  Danes, po uradnemu odvzemu magisterija Đorđetu Periću, se lahko najbolj smeji Ivanu Simiću. On je namreč že pred leti dokazoval, da je Đorđe Perić pravzaprav prevarant. Se pa zato danes lahko kolca prej omenjenim medijem in politikom iz SD, propadlega Zaresa in SMC.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Đorđe Perić Inšpektor prevarant Ivan Simič durs Milan M Cvikl Mitja Horvat Pravna fakulteta SMC Socialni demokrati Zares Elektro Ljubljana miro cerar miran potrč Časopis Dnevnik 24ur na Pop TV KANAL A mladina

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Đorđe Perić, razvpiti davčni inšpektor, končno le ostal brez magisterija. Komu se zdaj najbolj kolca in smeji?!