objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 06:30

Magna že na sodišču, tudi gradbeno dovoljenje. Zlorabe, grožnje, podkupovanja, predkazenski postopki!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marinček tudi zelo podrobno opisuje, kaj se je dogajalo med izdajanjem nezakonitih upravnih aktov.
Kot napovedano, so se že začeli pravni in sodni postopki zoper soglasja in dovoljenja, ki jih je Cerarjeva vlada očitno nezakonito izdala Magni Steyr oziroma za projekt Magna Nukleus v občini Hoče - Slivnica. Pri tem je treba že uvodoma pojasniti, da nobeno soglasje ali dovoljenje, tudi gradbeno ne, ki ga je doslej dobila Magna Steyr, ni dokončno in ga je seveda možno izpodbijati v sodnih postopkih!
Tako je Gorazd Marinček, predsednik Slovenskega E-foruma, na ministrstvo za okolje in prostor vložil predlog za izrek ničnosti po 279. členu Zakona o upravnem postopku (ZUP), in sicer za sporno okoljevarstveno soglasje, ki ga je izdala Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) - za Magno Steyr (faksimile), in predlog za obnovo postopka po 260. členu Zakona o upravnem postopku za isto okoljevarstveno soglasje (Arso) ter predlog za odpravo in razveljavitev tega okoljevarstvenega soglasja (faksimile). Gre predvsem za kršitev 69. člena Zakona o vodah, ki točno na tem območju izrecno in absolutno prepoveduje kakršno koli gradnjo industrijskih objektov, ki imajo opravka z nevarnimi snovmi.
O vložitvi obeh predlogov naj bi Gorazd Marinček še danes seznanil tudi medije in širšo javnost. Če ministrstvo za okolje zavrne oba predloga, je najprej možna pritožba na upravno sodišče, kasneje pa še na vrhovno in ustavno sodišče.

PODPISOVANJE NEZAKONITIH AKTOV

Pri tem je treba povedati, da obstaja utemeljeni sum, da gospodarski minister Zdravko Počivalšek in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen zavestno dopuščata nezakonitosti in podpisujeta nezakonite upravne akte, hkrati pa izvajata mobing in medijski linč, kar vse Marinček tudi podrobno opisuje v vloženih predlogih. Poleg omenjenih ministrov je po pisnih navedbah Gorazda Marinčka pritiske in grožnje med izdajo upravnih aktov izvajal tudi Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, poskusi podkupovanja pa so, kot navaja Marinček, že predmet predkazenskega postopka, torej policije (faksimile).

PRVA TOŽBA TUDI ŽE NA UPRAVNO SODIŠČE

Posamezne podrobnosti, ki jih opisuje Marinček, so pravzaprav šokantne, vse to pa se je, pozor, dogajalo tudi z izrecno vednostjo in podporo predsednika vlade Mira Cerarja.
Po naših zelo zanesljivih informacijah je tudi na upravno sodišče že prispela prva tožba zoper vladno Direkcijo za vode in Arso zaradi izdaje spornega vodnega in okoljskega soglasja, kjer je prišlo do očitne kršitve že omenjenega 69. člena Zakona o vodah. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Triler Magna Steyr miro cerar Vlada zdravko počivalšek irena majcen ministrstvo za okolje in prostor jure leben Magna Nukleus Hoče Slivnica Gorazd Marinček Slovenski Eforum Agencija republike Slovenije za okolje Direkcija za vode Upravno sodišče vrhovno sodišče Ustavno sodišče Zakon o vodah Zakon o upravnem postopku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.
borut rojc

2019-09-16 08:56:03


V normalni državi, bi se zganile pristojne institucije, v Sloveniji je v luči sistemske korupcije to običajna praksa... Brez aneksov pri gradbenih poslih, se v deželi na napačni strani Alp, ne postavi niti brvi čez potok. Način takšnega poslovanja je bil evidenten pri gradnji stožiške cirkuške arene, vidi se pri zlatem tiru, predoru Karavanke, tako je bilo v TEŠ-u. ..Aktualni predsednik vlade, takratni župan Kamnika je v podobnem, mafijskem stilu, gradil oz. obnavljal osnovno šolo za ceno treh. Res, da se mu je matematična znanost zatikala že v srednji šoli in dlje od sesštevanja novcev, kolikor jih je lahko strpal v žep, ni prišel, zato mu ne smemo zameriti. Vidi pa se, da se je kleptomanske politike svojega političnega vzornika mafijankoviča, hitro navzel. Končno, imata oba, učitelj in učenec , precejšnji del tega v krvi. Nikoli ju ne smeš spustiti iz oči, a še to včasih ne zadostuje, da te takšni ne okradejo. .. Westinghouse je multinacionalka, ki pozna razmere ribarjenja v kalnem v Sloveniji, zato ne bo težav pri milijardnem poslu, četudi preko poštnega nabiralnika. Takšni posli tudi klovna držjjo na oblasti. On pač lahko menja kulturne ministre in tiste, ki mu nosijo torbo. Sestrice po komunistični doktrini, Bratuškove in Klička slovenske politike, Črnčeca, pač ne bo. Ni teorije.Ti trije so najboljši par. .. KPK in sodišča imamo v tem pogledu le , da preganjajo Jaeza Janšo in razredne sovražnike. Posledično se v Kamniku danes prepirajo, kje se bo vzel denar za semafor pri prehodu za pešče, v Sloveniji nimamo nacionalnega nogometnega stadiona, tudi drugega tira, za življenja teh, ki zdaj kradejo na njem, še ne bo in tako dalje...Od teh idiotov se ne bi čudil, da bi Slovenijo umestili kod bližje Rusiji in Severni Makedoniji in predlagali zamenjavo teritorija s Turkmenistanom.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Magna že na sodišču, tudi gradbeno dovoljenje. Zlorabe, grožnje, podkupovanja, predkazenski postopki!