objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 15. oktober 2017 ob 08:08

Na sodišču tožba, ki zahteva tudi prekinitev gradnje Magne v Hočah. Zato Počivalšek spet primitivno grozi!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Gorazd Marinček je zoper Direkcijo za vode in Arso vložil tudi tožbo na ljubljansko upravno sodišče.
Gorazd Marinček, predsednik Slovenskega E-foruma, je šel še korak naprej. Poleg dveh - že znanih (vir) - predlogov za razveljavitev okoljskega soglasja, izdanega Magni Steyr za gradnjo lakirnice v občini Hoče - Slivnica, ki ju je vložil na ministrstvo za okolje in prostor, je na 10. oktobra na ljubljanskem upravnem sodišču vložil še tožbo zoper vladno Direkcijo za vode in Agencijo Republike Slovenija za okolje, ker sta z izdajo vodnega in okoljskega soglasja evidentno kršili zakon o vodah.
Spomnimo, 69. člen zakona o vodah na tem območju, kjer namerava Magna Steyr postaviti lakirnico, izrecno in absolutno prepoveduje gradnjo industrijskih objektov z nevarnimi (strupenimi) snovmi! Zato Gorazd Marinček v tožbi poleg sodne razveljavitve obeh soglasij zahteva tudi takojšnjo sodno prekinitev vseh gradbenih del na tem projektu (faksimile).

				Slovenski E-forum s tožbo zoper Direkcijo za vode in Agencijo republike Slovenije za okolje med drugim zahteva, naj upravno sodišče nemudoma ustavi vsa gradbena dela Magne Steyr v Hočah.<br>
			Slovenski E-forum s tožbo zoper Direkcijo za vode in Agencijo republike Slovenije za okolje med drugim zahteva, naj upravno sodišče nemudoma ustavi vsa gradbena dela Magne Steyr v Hočah.
Kako se bo upravno sodišče odločilo glede predlagane začasne odredbe, bo zelo verjetno znano že v prihodnjih dneh, Slovenski E-forum, če mu na upravnem sodišču morda ne bi uspelo, pa ima možnost nadaljevanja postopka na vrhovnem in ustavnem sodišču.

POČIVALŠEK BI NEKOGA NAMOČIL?!

Cerarjeva vlada in Magna Steyr, ki se na gradnjo hoške lakirnice, imenovane Magna Nukleus, pripravlja v teh zaostrenih (u)pravnih postopkih, pa sta zdaj tik pred podpisom pogodbe. To naj bi se zgodilo prihodnji torek, 17. oktobra, na Aerodromu Maribor, kamor naj bi prišla tudi predsednik vlade Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Zato ni čudno, da slednji, Počivalšek, ponovno zaostruje retoriko in spet primitivno grozi. V mariborskem časopisu Večer, kjer Počivalšek in predstavniki Magne Steyr razpolagajo z neverjetnim obsegom medijskega prostora, Počivalšek pa serijsko dobiva prijazne intervjuje, je domnevnim "nasprotnikom Magne" obnovil svoj bizarni in primitivni besednjak z "močvirniki" ter odkrito zagrozil, da upa, da mu na koncu ne bo treba koga "namočiti" (faksimile). Koga točno naj bi minister namočil, zakaj naj bi nekoga namočil in kako naj bi to namakanje izgledalo, pa Počivalšek (še) ne pove.
No, zakaj ga novinar Srečko Klapš, ki je Počivalška intervjuval, tega ni vprašal, lahko samo ugibamo ...

				Gospodarski minister Zdravko Počivalšek spet grozi, tokrat preko daljšega sobotnega intervjuja v časopisu Večer. Kjer ga je prijazno intervjuval ga je novinar Srečko Klapš.<br>
			Gospodarski minister Zdravko Počivalšek spet grozi, tokrat preko daljšega sobotnega intervjuja v časopisu Večer. Kjer ga je prijazno intervjuval ga je novinar Srečko Klapš.

VSA RESNICA O DELOVNIH MESTIH ŽE PRIHAJA NA DAN

Velika skrivnost je tudi natančna vsebina predloga pogodbe med vlado in Magno Steyr, saj mediji in vladni viri o tej pogodbi poročajo zelo različno, je pa že razkrito, da bo Magna Steyr v Hočah na novo odprla samo 120 delovnih mest! 150 delavcev bodo namreč pripeljali iz Avstrije, kar pomeni, da bodo 150 Slovencev, ki se dnevno vozijo iz Štajerske na delo v avstrijsko Magno v Gradcu, prekomandirali v Hoče, kjer bodo dobivali najmanj 30 odstotkov nižje plače (po sistemu vzemi, sicer te odpustimo), okoli 140 delavcev pa namerava Magna "speljati" podjetjem v Mariboru in okolici. Menda z višjimi plačami. Po naših informacijah bo tudi med tistimi novimi zaposlenimi veliko tujcev, ne Slovencev. Toliko o novih 400 delovnih mestih!
Kljub temu namerava vlada tuji multinacionalki Magni Steyr podariti skoraj 19 milijonov evrov proračunskega denarja za tujo investicijo. Kar pomeni, da bo Cerarjeva vlada za vsako novo delovno mesto Magni Steyr nakazala okoli 155 tisoč evrov subvencije?! Ne samo da je vlada Magni Steyr skoraj podarila 100 hektarjev najbolj rodovitne zemlje pod Pohorjem (finančne transakcije okoli preprodaje zemljišč namreč niso znane, govori pa se marsikaj) ter speljala kopico - očitno - nezakonitih postopkov pridobivanja dovoljenj, tudi odpiranje novih delovnih mest za Magno Steyr bodo skozi finančne subvencije tako rekoč direktno financirali slovenski davkoplačevalci. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Triler Magna Steyr Slovenski Eforum Gorazd Marinček Magna Nukleus Hoče Slivnica Upravno sodišče ministrstvo za okolje in prostor Direkcija za vode Agencija republike Slovenije za okolje vrhovno sodišče Ustavno sodišče zdravko počivalšek Vlada miro cerar večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Na sodišču tožba, ki zahteva tudi prekinitev gradnje Magne v Hočah. Zato Počivalšek spet primitivno grozi!