objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 29. januar 2018 ob 06:59

Sama naključja. Hoški župan Soršak, ki je močno forsiral Magno, najprej odprl svoje podjetje, zdaj gradi še hišo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marko Soršak (na sliki drugi z desne) skupaj z Mirom Cerarjem in predstavniki Magne v Hočah.
Marko Soršak, župan občine Hoče-Slivnica, gradi novo hišo. Informacija, ki ne bi bila nič posebnega, če Soršak ne bi začel graditi hiše hkrati z gradnjo ekološko sporne lakirnice Magne Steyr, ki jo je zelo močno forsiral prav župan Soršak, potrebna dovoljenja za prihod Magne v občino Hoče-Slivnica pa so bila izdala v zakonsko spornih postopkih. Mariborski časopis Večer je Soršaka, tudi edinega župana SMC v državi, zaradi Magne razglasil celo za župana leta v Podravju.

HIŠA Z DENARJEM DEDIŠČINE?! DOMAČINI SE NASMIHAJO.

V Hočah je slišati, je da naj bi Marko Soršak, ki je pred vstopom v politiko ter prevzemom poklicne županske funkcije delal v gradbenem projektnem biroju, kjer naj bi, po pripovedovanju, prejemal mininalno plačo, po Hočah razlagal, da hišo gradi z denarjem iz dediščine, domačini pa se ob tem cinično nasmihajo.
Spomnimo, sama gola naključja: župan Marko Soršak je takoj po dokončni odločitvi avstrijsko-kanadske multinacinalke Magne Stery, da bo v Hočah gradila lakirnico, skupaj z ženo Evo Soršak odprl podjetje Trend S, svetovanje, storitve, marketing in trgovina d.o.o., kjer je polovični lastnik, lastnica druge polovice pa je njegova žena, ki je hkrati tudi direktorica. No, poleg žene Eve je direktor podjetja še Max Jože Bergant - vir. Soršak je takrat nespretno pojasnjeval, da sta z ženo podjetje ustanovila zato, ker naj bi žena Eva Soršak širila poslovanje spletne trgovine oblačil z debelejše postave (vir).
Mimogrede, Marko Soršak ni avtohtoni Hočan, "Pohorc", ampak je priseljenec.

				To je hiša v Zgornjih Hočah, ki jo gradi župan Marko Soršak.<br>
			To je hiša v Zgornjih Hočah, ki jo gradi župan Marko Soršak.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr marko soršak SMC miro cerar Hoče Slivnica Eva Soršak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-04-23 08:03:36


Če bi vsi ti otroci, vnuki in pankrti komunizma, ki vladajo v blatnem dolu, imeli možnost obračunavanja s Prešernom in Cankarjem,živečima v današnjem času, bi tudi njiju postavili na sramotilni steber ali ju kazensko preganjali. Brez dvoma... Vsi ti, tako tudi Fabiani kot Balantič, so bili najprej mojstri svojega poklica in umetniškega opusa, šele nato vse ostalo, tudi polirično aktivisti. Aktuani predsednik vlade, ki je precej slaboumno obračunaval z likom in delom Franceta Balantiča, katere knjižnice, ki nosi njegovo ime sem tudi sam, je ravno nasprotno, potomec krvavega režima, ki mu je vseskozi odpiral vsa vrata na poti vzpenjajočega se. V smeri, v kateri koraka Slovenija, bo tudi Prešernov spomenik na tromostovju, delo kakor fašista, kmalu zamenjal tisti komunističnega zločinca iz Kumrovca ali v smislu balkanizacije dežele, očeta srbske folklore, Vuka Karadžiča. Končno s strani teh gozdnih banditov je bil dolgo zamolčan in prepovedan tudi general Maister, danes tako opevan in hvaljen... V soboto bodo tudi rdeči praznovali svojo veliko noč z malo začetnico. Dan upora . Proti komu že? Upirali so se tistim, ki danes Slovenijo še držijo nad vodo, stran od primitivnih in obubožanih balkanskih plemen. V mojih očeh bi omenjeni dan imel primernejši naziv kot dan zatiranja slovenskega naroda. Filma, golazen s vrača na jug, ne bomo videli. Morda bi iztirjenec in depresivec Anžlovar, ki so mu je režim spet dal nekaj denarja, da snema, naredil film v tej smeri, z Djurotom , Zokunom in Pešutom v glavni rolah, morda tudi Šarcem. . Umetniki. Levi fašisti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sama naključja. Hoški župan Soršak, ki je močno forsiral Magno, najprej odprl svoje podjetje, zdaj gradi še hišo.