objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 29. januar 2018 ob 06:59

Sama naključja. Hoški župan Soršak, ki je močno forsiral Magno, najprej odprl svoje podjetje, zdaj gradi še hišo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marko Soršak (na sliki drugi z desne) skupaj z Mirom Cerarjem in predstavniki Magne v Hočah.
Marko Soršak, župan občine Hoče-Slivnica, gradi novo hišo. Informacija, ki ne bi bila nič posebnega, če Soršak ne bi začel graditi hiše hkrati z gradnjo ekološko sporne lakirnice Magne Steyr, ki jo je zelo močno forsiral prav župan Soršak, potrebna dovoljenja za prihod Magne v občino Hoče-Slivnica pa so bila izdala v zakonsko spornih postopkih. Mariborski časopis Večer je Soršaka, tudi edinega župana SMC v državi, zaradi Magne razglasil celo za župana leta v Podravju.

HIŠA Z DENARJEM DEDIŠČINE?! DOMAČINI SE NASMIHAJO.

V Hočah je slišati, je da naj bi Marko Soršak, ki je pred vstopom v politiko ter prevzemom poklicne županske funkcije delal v gradbenem projektnem biroju, kjer naj bi, po pripovedovanju, prejemal mininalno plačo, po Hočah razlagal, da hišo gradi z denarjem iz dediščine, domačini pa se ob tem cinično nasmihajo.
Spomnimo, sama gola naključja: župan Marko Soršak je takoj po dokončni odločitvi avstrijsko-kanadske multinacinalke Magne Stery, da bo v Hočah gradila lakirnico, skupaj z ženo Evo Soršak odprl podjetje Trend S, svetovanje, storitve, marketing in trgovina d.o.o., kjer je polovični lastnik, lastnica druge polovice pa je njegova žena, ki je hkrati tudi direktorica. No, poleg žene Eve je direktor podjetja še Max Jože Bergant - vir. Soršak je takrat nespretno pojasnjeval, da sta z ženo podjetje ustanovila zato, ker naj bi žena Eva Soršak širila poslovanje spletne trgovine oblačil z debelejše postave (vir).
Mimogrede, Marko Soršak ni avtohtoni Hočan, "Pohorc", ampak je priseljenec.

				To je hiša v Zgornjih Hočah, ki jo gradi župan Marko Soršak.<br>
			To je hiša v Zgornjih Hočah, ki jo gradi župan Marko Soršak.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr marko soršak SMC miro cerar Hoče Slivnica Eva Soršak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Sama naključja. Hoški župan Soršak, ki je močno forsiral Magno, najprej odprl svoje podjetje, zdaj gradi še hišo.