objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 30. januar 2018 ob 06:24

Popravek: Stojan Petrič ni lastnik DELA, d. o. o., in DELO, d. o. o., posluje uspešno
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na Delu uradno zatrjujejo, da Stojan Petrič ni lastnik Dela in da na Delu poslujejo uspešno.
 
Popravek:
STOJAN PETRIČ NI LASTNIK DELA D.O.O.
IN DELO D.O.O. POSLUJE USPEŠNO
Na spletni strani pozareport.si je bil dne 22. 1. 2018 objavljen članek "Težko leto Stojana Petriča. Razkrinkan z rajskimi bosanskimi dokumenti, odvisen od politike, čaka obtožnico.", kjer je bilo zapisano veliko neresnic.
Članek navaja, da je Stojan Petrič lastnik časopisne hiše Delo in da večkrat tudi osebno prihaja na uredniške sestanke Dela. Navedeno ne drži. Lastniška struktura družbe DELO d.o.o. je razvidna iz sodnega registra, iz kjer jasno izhaja, da je lastnik družba FMR d.d. in ne gospod Stojan Petrič. Prav tako ne drži, da naj bi gospod Petrič večkrat osebno prihajal na uredniške sestanke.
V članku je zapisano tudi: "No, časnik Delo tudi zato tone vse nižje, vsebinsko (te dni so uredniško ukinili celo vse umetniške kritike) in prodajno (prodaja je že padla pod 20 tisoč prodanih izvodov)." Navedeno ne drži. Naklada časnika Delo je stabilna - glede na razmere na trgu tiska. V družbi DELO d.o.o. poslujemo transparentno in svoje podatke o prodani nakladi redno razkrivamo v projektu pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice RPN - Revidiranje prodanih naklad, pri čemer sodelujemo transparentno le še redki založniki.
Članek navaja tudi: "…da je Svet kapitala popolnoma propadel poslovno-medijski projekt. Prodajo ga le še, hm, reci in piši, 32 naročnikom?!, 112 izvodov ga razdelijo brezplačno, vsega skupaj pa gre v prodajo samo 152 izvodov.", objavljena pa je bila tudi interna naročilnica družbe DELO d.o.o.
Podatki se nanašajo zgolj na prodajo posameznim naročnikom, ki naročijo Svet kapitala samostojno, saj je sicer poslovni tednik Svet kapitala del petkovega časopisa in je torej naklada enaka, kot je naklada časnika Delo. Dokument o podatkih naklade, ki je objavljen v članku, je bil nezakonito prejet in objavljen in je namenjen interni rabi, prikazuje pa zgolj tiste naročnike, ki so edicijo naročili samostojno. Svet kapitala tudi ni mogoče kupiti v kolportažni prodaji (kiosk) in je dodana vrednost za naše bralce.
Ker se v članku namiguje tudi, da družba "tone", poudarjamo, da so takšna namigovanja daleč od resnice, poslovanje v letih 2016 in 2017 se je končalo v skladu z načrtovanim dobičkom, enako planiramo tudi za leto 2018.

DELO Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Direktorica Nataša Luša


 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
časopisna hiša delo stojan petrič Svet kapitala Slovenska oglaševalska zbornica Nataša Luša Požareport FMR dd

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-21 10:52:17


V vsaki pravni, predvsem pa normalni državi, bi to izzvenelo kot samoumevno, torej, da politik ali ustavni sodnik, ujeta na laži, odstopita. Slovenija, v kategorijo demokratičnih družb nikakor ne spada, bolj je podobna plemenski skupnosti, saj deluje po nekem, rusko-balkanskem modelu enoumja. V takšnem režimu imajo modeli kot so Acceto, morda celo Knez, končno tudi Šarec, točno določeno funkcijo. Vse je kot gledališka predstava, ki mora od dejanja do dejanja potekati tako, da ljudstvo ne zazna zadreg in blefiranja posameznih akterjev... Mafijski ustroj države je v preteklosti na ustavnem sodišču večkrat naletel na ovire in pasti, čemur se zdaj skušajo izogniti. Tako je omenjeno sodišče osvobodilo žrtve tega brezumja, v liku Janeza Janše in Milka Noviča kot tudi Kanglerja ki jih je režim okarakteriziral kot razredne sovražnike in jih je bilo na zadovoljstvo podivjane raje, potrebno uničiti ali, po besedah enega od krivosodnih krvnikov, Masleše, totalno zjebati. Tako so na omenjenem sodišču zastajali tudi projekti nedotakljivih kriminalnih zdužb, takrat pod okriljem SMC in podobno... V sedanji sestavi ustavnega sodišča je odstranjena tudi zadnja ovira na tej poti. Kriminalci in privilegiranci režima imajo tudi preko sodnih institucij, odprto avtocesto, na vsej poti svojih hudodelstev in kaznivih dejanj. Tisti, ki se bori proti tej hordi zla, konča kot slehernik, kateri vozi po cesti v napačni smeri. Zaenkrat je temu tako. Klovn sicer čuti drobne tresljaje pri svoji sto in več odstotni podpori, a bi še vedno in bo gladko zmagal na prihodnjih volitvah. Mafija ima pred sabo vsaj še sedem let brezskrbnega plenjenja in bogatenja. Vprašanje le, če se bodo žrtve te bande, ves ta čas molče in pohlevno pustile poniževati , mnoge od njih, odhajajoče v smrt. Osebno, pričakujem žrtve tudi med sovražnikovo divizijo. Poveljujoči se ne zdi povsem gladek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Popravek: Stojan Petrič ni lastnik DELA, d. o. o., in DELO, d. o. o., posluje uspešno