objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 30. januar 2018 ob 06:24

Popravek: Stojan Petrič ni lastnik DELA, d. o. o., in DELO, d. o. o., posluje uspešno
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na Delu uradno zatrjujejo, da Stojan Petrič ni lastnik Dela in da na Delu poslujejo uspešno.
 
Popravek:
STOJAN PETRIČ NI LASTNIK DELA D.O.O.
IN DELO D.O.O. POSLUJE USPEŠNO
Na spletni strani pozareport.si je bil dne 22. 1. 2018 objavljen članek "Težko leto Stojana Petriča. Razkrinkan z rajskimi bosanskimi dokumenti, odvisen od politike, čaka obtožnico.", kjer je bilo zapisano veliko neresnic.
Članek navaja, da je Stojan Petrič lastnik časopisne hiše Delo in da večkrat tudi osebno prihaja na uredniške sestanke Dela. Navedeno ne drži. Lastniška struktura družbe DELO d.o.o. je razvidna iz sodnega registra, iz kjer jasno izhaja, da je lastnik družba FMR d.d. in ne gospod Stojan Petrič. Prav tako ne drži, da naj bi gospod Petrič večkrat osebno prihajal na uredniške sestanke.
V članku je zapisano tudi: "No, časnik Delo tudi zato tone vse nižje, vsebinsko (te dni so uredniško ukinili celo vse umetniške kritike) in prodajno (prodaja je že padla pod 20 tisoč prodanih izvodov)." Navedeno ne drži. Naklada časnika Delo je stabilna - glede na razmere na trgu tiska. V družbi DELO d.o.o. poslujemo transparentno in svoje podatke o prodani nakladi redno razkrivamo v projektu pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice RPN - Revidiranje prodanih naklad, pri čemer sodelujemo transparentno le še redki založniki.
Članek navaja tudi: "…da je Svet kapitala popolnoma propadel poslovno-medijski projekt. Prodajo ga le še, hm, reci in piši, 32 naročnikom?!, 112 izvodov ga razdelijo brezplačno, vsega skupaj pa gre v prodajo samo 152 izvodov.", objavljena pa je bila tudi interna naročilnica družbe DELO d.o.o.
Podatki se nanašajo zgolj na prodajo posameznim naročnikom, ki naročijo Svet kapitala samostojno, saj je sicer poslovni tednik Svet kapitala del petkovega časopisa in je torej naklada enaka, kot je naklada časnika Delo. Dokument o podatkih naklade, ki je objavljen v članku, je bil nezakonito prejet in objavljen in je namenjen interni rabi, prikazuje pa zgolj tiste naročnike, ki so edicijo naročili samostojno. Svet kapitala tudi ni mogoče kupiti v kolportažni prodaji (kiosk) in je dodana vrednost za naše bralce.
Ker se v članku namiguje tudi, da družba "tone", poudarjamo, da so takšna namigovanja daleč od resnice, poslovanje v letih 2016 in 2017 se je končalo v skladu z načrtovanim dobičkom, enako planiramo tudi za leto 2018.

DELO Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Direktorica Nataša Luša


 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
časopisna hiša delo stojan petrič Svet kapitala Slovenska oglaševalska zbornica Nataša Luša Požareport FMR dd

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Popravek: Stojan Petrič ni lastnik DELA, d. o. o., in DELO, d. o. o., posluje uspešno