objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. februar 2018 ob 07:00

Na kratko, čeprav smo šele februarja: vlade Mira Cerarja ni več. Razpadla, je le še na papirju, vse ostalo šlo v franže.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Karl Erjavec, Miro Cerar in Dejan Židan. Vsi trije so tudi totalno sprti in se javno prepirajo.
Po dogajanjih v zadnjih dneh, od stavke javnega sektorja do razkritja zakulisja turističnih potovanj polovice ministrov (po debati na oddaji VVFaktor na TV3 in po družbenih omrežjih so to temo pograbili tudi drugi mediji), vlade Mira Cerarja dejansko ni več. Pa čeprav smo šele februarja, volitve pa so junija. Vlada je razpadla, obstaja le še kot črka na papirju, vse ostalo je šlo v franže. Tudi parlament, državni zbor, čeprav predvsem poslanci SMC z bizarno hitrostjo, pogojeno z junijskimi volitvami, vlagajo predloge zakonov, ne dela več (vir).
In kaj se zdaj dogaja?

CERAR PO ZAUPNICO, AMPAK SAMO V SMC

* Miro Cerar, ki mu predsedniški mandat na čelu stranke SMC poteče junija, torej ob parlamentarnih volitvah, naj bi 10. marca na volilnem kongresu SMC preveril "zaupanje do predsednika" stranke med članstvom. Čeprav bi stranko - menda - lahko vodil tudi kot v. d. predsednika, torej kot nekakšen Matej Tonin SMC (vir), naj bi tako volitve predsednika SMC izvedli že na kongresu 10. marca. Med morebitnimi kandidati za "novega Mira Cerarja" se omenjata tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

ARBITRAŽE NI VEČ, ERJAVEC UTIHNIL ...

* Minister za zunanje zadeve in prvak stranke DeSUS Karl Erjavec o arbitraži in meji s hrvaško sploh ne govori več, samo še o Palestini. Po včerajšnjem srečanju med Andrejem Plenkovićem, predsednikom hrvaške vlade, in predsednikom evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem v Bruslju je tudi povsem jasno, da je tudi arbitraža le še mrtva črka na papirju (vir). Hrvati so očitno predvsem po zaslugi infantilnega blebetanja Karla Erjavca pred tremi leti za lokalno televizijo VTV iz Velenja, kar se je kasneje razvilo v prisluškovalno-vohunsko afero, povezano z uradnico s slovenskega zunanjega ministrstva Simono Drenik in bivšim slovenskim sodnikom v Haagu Jernejem Sekolcem, dosegli svoje - arbitražnega sporazuma (sodbe) ni več. No, tudi Palestine kot države na koncu ne bomo priznali ...

... ŽIDAN PA OD TEHNOKRATA DO IDEOLOGA

* Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter "vodja" Socialnih demokratov, ki je svoj ministrski mandat umazal s porazno podelitvijo najrodovitnejše kmetijske zemlje pod Pohorjem za strupeno lakirnico Magne ter izgubo terana, pa trenutno premišljuje, ali bodo strici iz ozadja pred volitvami podprli njega in SD ali pač Marjana Šarca. Večina analitikov napoveduje, da Židan ne bo naslednji predsednik vlade. Je pa Židan pri tvitanju prešel v naslednjo fazo: od tvitanja o lubadarjih in čebelah trenutno najraje tvita o "skrajni desnici". Prešel je od tehnokrata do nekakšnega ideologa.

VSI TRIJE SPRTI, VSI TRIJE PERVERZNI

Vsi trije, Miro Cerar, Karl Erjavec in Dejan Židan, so med seboj tudi totalno sprti in se med seboj prepirajo celo na javni sceni. Še huje, Židan je ovadil tudi zasebne zdravnike Mira Cerarja (MD medicina) zaradi suma korupcije?! Zmorejo pa še toliko perverzne moči, da javnosti pridigajo o politični stabilnosti ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Vlada SMC milan brglez zdravko počivalšek karl erjavec desus andrej plenković JeanClaude Juncker Dejan Židan Socialni demokrati marjan šarec Televizija VTV Velenje Twitter simona drenik Jernej Sekolec Haaška arbitraža

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 21:08:57


IVAN MAČEK - mene v debato o tisri ex SMC poslanki - ne boš pritegnil, koga drugega neplačanega, nestrankarskega komentatorja - razen mene Janea K. Kerna - pa nna tem ok e-- portalu g. POŽARJA TAKOINTAKO - NI. Nimaš - sogovornikov - a ne vidiš? Z MIHO SKUMARC.AMI sta takointako - ista oseba - IVAN MAČEK=MIHA SKUMARC-AMI- tsti tvoji kloni Istok, Hugo itd. - so a takointako - "tvoj program opuščenih klonov oz. tvojih vzdevkov. Ne blefiraj - saj veš, da ta portal - ni za polemike in zmerjanja kot je to bil dolgo časa OK E- PORTAL NOVE TV. Ta POŽAREPORT OK E-PORTAL -je bolj za objavo osebnih INFO, STALIŠŠČ, ne pa za polemike. Raje nam napiši, v kako tesnem sorodstvenemodnosu - sta bila oče in mama - od realnega IVANA MAČKA. Ti, ki se skrivaš za vzdevkom z imenom tega "realnega grozoviteža Ivana MAČKA -- si, se zdiš - tako javno nezanimiv, da si si moral nadeti tako "negativno reklamni vzdevek". Se zdi. Tista hvalabogu ex SMC poslanka - je paena zadnjih oseb, ki bi mene Janeza Kepic-Kerna - zanimala. Najbolje bo, če odideš - spat. Nihče te ne bo pogrešal. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA P.S. PRECEJ BOLJ OTROČJE" LJUDI- SE - IMAŠ NA ZGORNJI SLIKI. S častno izjemo g. Kovšce. Sploh pa si vsi - to beroči - ZAPOMNITE PREGOVOR moje pokojne - mame, ki je bila ok vzgojiteljica: "ODRASLI T.I. "MOŠK" SO LE NEKOLIKO VEČJI PREDVSEM PA VEČINOMA OD MALIH OTROK - VELIKO S L A B ŠŠ I "otroci".Vse negativne lastnosti otrok - imajo - močno potencirani. Luštnosti - malih otrok - pa "ODRASLI OTROCI=DEDI" takointako nimajo - nič večč. Sliko moj ok mame - si lahko ogledaš na mojem e-portalu "SLOVENIANA", NA: sloveniana.si. Pleše z dvema vnukoma.
Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Na kratko, čeprav smo šele februarja: vlade Mira Cerarja ni več. Razpadla, je le še na papirju, vse ostalo šlo v franže.