objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 18. september 2018 ob 06:58

Pri Jankoviću vse po starem. Po osebnem stečaju sina Damjana bo šel biznis prek "snahe" Ursule.
Ursula Gawish je status samostojne podjetnice registrirala kmalu po tem, ko je Damjan Janković padel v stečaj, in to na naslovu Electe, krovnega podjetja družine Janković, zraven Magistrata.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Janković je četrto kandidaturo za župana Ljubljane napovedal dan po tem, ko je Marjan Šarec postal predsednik vlade. Morda je do zadnjega čakal, da za šefa vlade pokličejo njega ...

Ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je ponovno kandidaturo za ljubljanskega župana (potegoval se bo že četrtič zapored!) oznanil prejšnji petek, 24 ur po tem, ko je državni zbor potrdil vlado Marjana Šarca. Zakaj je Janković to storil ravno takrat, ni znano, tudi ni videti, da je šlo za velik strateški premislek izbranega časa najave njegove županske kandidature, je pa morda, ha ha, Janković do zadnjega čakal, da bi ga vpoklicali za prevzem funkcije šefa vlade?!

Janković se bo za župana potegoval kljub "aferi farmacevtka" - hudim očitkom policije in državnega tožilstva, potrjenih s policijskimi prisluhi, da je v zameno za ureditev stalne zaposlitve v javnem podjetju Lekarna Ljubljana izsiljeval spolni odnos z Ljubljančanko Katarino Ravnikar, sicer mamo dveh otrok. Spomnimo, policijski prisluhi, ki hudo bremenijo Jankovića, so bili kasneje, kot že vemo, sodno uničeni, ker je specializirana državna tožilka Blanka Žgajner zamudila rok za vložitev obtožnice, toda še vedno jih je mogoče delno prebrati na spletu, obstajajo pa tudi "zasebne kopije".

In samo za primerjavo: medtem ko lahko Janković - kljub tej aferi - nemoteno kandidira za župana slovenske prestolnice, se je v Združenih državah Amerike resno zapletlo pri postopku imenovanja Bretta Kavanaugha za novega ameriškega vrhovnega sodnika. V javnosti je namreč postalo znano ime ženske, ki trdi, da jo je Kavanaugh spolno napadel, ko sta bila najstnika. Gre za Christine Blasey Ford, profesorico psihologije v Kaliforniji, ki je spregovorila za časopis Washington Post. Kandidat za vrhovnega sodnika Kavanaugh naj bi to storil pri sedemnajstih letih, takrat ni bilo nobenih policijskih prisluhov, Janković pa je - tako izhaja iz policijske in tožilske dokumentacije - spolne odnose izsiljeval kot župan Ljubljane. Res pa je, da Katarina Ravnikar, ki je kriminalistom sicer vse povedala, javno še vedno molči. No, ni pa to edini kazenski postopek, ki se odvija proti županu Zoranu Jankoviću.

Pri "Jankovićevih doma" pa je vse po starem. Po nedavnem osebnem stečaju županovega najstarejšega sina Damjana Jankovića (vir), ki je svoje stalno bivališče vmes prenesel iz Ljubljane v hrvaško Savudrijo, se bo del Damjanovih in družinskih poslov - po vsem sodeč - začel odvijati tudi prek "snahe" Ursule Gawish, zasebne partnerice Damjana Jankovića. Ta je namreč čisto naključno kmalu po uvedbi osebnega stečaja Damjana Jankovića odprla status samostojne podjetnice (27. julija letos), in to spet čisto naključno na naslovu družbe Electa (Mestni trg 8 - čisto naključno tik zraven Magistrata, kjer uraduje župan Janković), krovnega podjetja družine Janković, ki ga sicer uradno, kot direktor, vodi Damjan Janković. Ursula Gawish, znana po selfijih na Instagramu, se bo odslej ukvarjala z nepremičninami.

Ursula Gawish, s. p. - ustanovitev.pdf

Ursula Gawish je status samostojne podjetnice odprla kmalu po tem, ko je Damjan Janković padel v osebni stečaj. Ursula Gawish je status samostojne podjetnice odprla kmalu po tem, ko je Damjan Janković padel v osebni stečaj.

... to so dejavnosti, ki jih je registrirala novopečena samostojna podjetnica Ursula Gawish. ... to so dejavnosti, ki jih je registrirala novopečena samostojna podjetnica Ursula Gawish.

TUDI POSLI DAMJANOVE BIVŠE POVEZANI Z DRUŽINO

Za osvežitev spomina: nekdanja spremljevalka Damjana Jankovića, manekenka Meta Logar, je po hitrem finančnem propadu njenega kozmetičnega salona Bodi v centru Ljubljane skoraj dobila službo na stroške davkoplačevalcev v občini Grosuplje, kjer je marca 2017 kandidirala za vršilko dolžnosti direktorice občinskega Zavoda za turizem Grosuplje (vir). Šlo naj bi za uslugo tamkajšnjega župana Petra Verliča, sicer člana SDS, ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. No, saj Verliča nekateri mediji tudi opisujejo kot "Jankovićevega župana" v Grosupljem, pač zaradi njunih številnih skupnih poslov. Logarjeva se je takrat prijavila na javni razpis, toda Verlič naj bi se kasneje ustrašil, da bodo ljudje zaradi tega "ponoreli", saj Logarjeva v Grosuplju nihče ni niti poznal, in na koncu Logarjeva ni bila izbrana ...

Meta Logar je sicer kot "upnica" sodelovala tudi pri zakonsko spornih prisilnih poravnavah družb družine Janković, povezanih v skupino Electa (vir). 

Preberite tudi:

Janković je nesrečni farmacevtki zrihtal tudi odvetnika?! Ogabno!

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Priloge:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Afera farmacevtka Pozitivna Slovenija policija Specializirano državno tožilstvo Blanka Žgajnar lekarna ljubljana Katarina Ravnikar Brett Kavanaugh Washington Post združene države amerike Christine Blasey Ford mestna občina ljubljana Kalifornija Damjan Janković Ursula Gawish Meta Logar Grosuplje Peter Verlič sds Electa marjan šarec Vlada državni zbor Zavod za turizem Grosuplje

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Jankoviću vse po starem. Po osebnem stečaju sina Damjana bo šel biznis prek "snahe" Ursule.