objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 06:54

Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja!
Cerarjeva stranka SMC je kadrovsko dobesedno ugrabila državne telekomunikacije in frekvence in jih na koncu podelila - družbi BTC, kjer je danes zaposlen bivši minister Boris Koprivnikar!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Šest dni po našem članku z naslovom "Če pa to ni korupcija?! Poglejte, kako si je Koprivnikar, bivši minister Cerarjeve vlade, zrihtal službo pri Mermalu v BTC" ter izbruhu afere Koprivnikar-BTC je Boris Koprivnikar, nekdanji minister za javno upravo (MJU), podpredsednik Cerarjeve vlade in član najožjega vodstva SMC, to nedeljo popoldne zapustil SMC. To je storil s krajšim, tako rekoč bizarnim pismom Miru Cerarju, ki ga objavil tudi na facebooku (faksimile spodaj).

Nekdo očitno zdaj poskuša reševati, kar se rešiti (ne) da, in Koprivnikarjev izstop iz stranke je včeraj zvečer na twitterju lepo opisal ekonomist in prav tako nekdanji minister Matej Lahovnik. Češ, "vse jasno. Cerar najprej pravi, da ga je Koprivnikar prepričal, kako je vse O.K., potem Koprivnikar kljub temu izstopi iz stranke, od jutri naprej pa se vsi delamo, kot da podpredsednik Cerarjeve vlade Koprivnikar ter SMC nikoli nista bila povezana ..."

SMC UGRABILA TELEKOMUKACIJE IN FREKVENCE

Toda naša najnovejša razkritja in sporna brezplačna podelitev frekvenc zasebni družbi BTC, d. d., kjer se je štiri mesece po junijskih volitvah ter volilnem porazu SMC zdaj zaposlil Koprivnikar, dokazujejo, da je Cerarjeva stranka kadrovsko dobesedno ugrabila državne telekomunikacije in frekvence. Za vse to pa sta nesporno poskrbela Koprivnikar in Cerar, prvi kot resorni minister, drugi pa kot predsednik vlade.

Poglejmo kadrovske podrobnosti, ki so srhljive in fascinantne hkrati. Pri kadrovanju SMC na to področje je bil očitno en sam kriterij: falirani kandidat na volitvah iz SMC?!

- predsednik sveta Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) je Aleš Ivkovič, neuspešni kandidat za poslanca SMC!
- Predsednik Sveta za radiodifuzijo pri AKOS je Aleš Lipičnik, neuspešni kandidat SMC za župana Kamnika!
- Direktor Direktorata za telekomunikacije na MJU je Bojan Križ, neuspešni kandidat za poslanca SMC!
- Direktorica AKOS je Tanja Muha, izvoljena kandidatka SMC četrtne skupnosti Ljubljana!

Iz sheme je lepo razvidno, kako je Cerarjeva stranka kadrovsko dobesedno ugrabila državne telekomunikacije in frekvence, in jih na koncu podelila - družbi BTC, kjer je danes zaposlen bivši minister Boris Koprivnikar! Iz sheme je lepo razvidno, kako je Cerarjeva stranka kadrovsko dobesedno ugrabila državne telekomunikacije in frekvence in jih na koncu podelila - družbi BTC, kjer je danes zaposlen bivši minister Boris Koprivnikar!

Gremo naprej in poglejmo, kdo so člani posebne Koprivnikarjeve natečajne komisije, ki je neizpolnjevanje razpisnih pogojev Tanje Muha - v ponovljenem postopku leta 2017 - spremenila v "izpolnjevanje". To so bili Albin Igličar, Aleksander Aristovnik in Jurij Bertok. No, slednji je bil neposredno podrejen Koprivnikarju, kot direktor Direktorata za informatiko na MJU.

Mimogrede, Jurij Bertok je bil enkrat že vpleten v neko drugo afero, povezano z javnim naročanjem (vir). Bertok je bil novembra 2017, na 157. redni seji Cerarjeve vlade, imenovan celo za člana vladnega strateškega sveta za razvoj informatike. Aleksander Aristovnik pa je direktor Zavoda 14, ki velja za neke vrste civilno iniciativo znotraj SMC.
Sami preverjeni kadri.
Bertok je bil 23. novembra 2017 na 157. redni seji vlade imenovan celo za člana strateškega sveta Cerarjeve vlade za razvoj informatike.

IN KAJ SE JE V RESNICI ZGODILO?!

V nadaljevanju tega članka vam bomo prikazali ključne dogodke, datume in dokumente, ki - praktično črno na belem - dokazujejo sledečo tezo: Boris Koprivnikar, ki zdaj, ko se je znašel med preiskavo Nacionalnega preiskovalnega urada, Komisije za preprečevanje korupcije, to sredo pa bo moral tudi pričati pred parlamentarno komisijo za nadzor javnih financ, seveda vse skupaj napol jokajoče zanika, je želel s pomočjo "režiranega" razpisa oziroma dražbe doseči, da bi družba BTC (pred leti sprivatizirana Javna skladišča), ki jo vodi znani tranzicijski tajkun Jože Mermal, dobila frekvence za mobilno telefonijo 5G. Režiran razpis pa v tem primeru pomeni, da bi AKOS razpisne pogoji določil na način, da bi vnaprej določeno podjetje dobilo frekvence po ugodni ceni. Toda te načrte je Koprivnikarju - očitno - nehote pokvaril Miro Cerar, ki je 14. marca 2018 odstopil kot predsednik vlade. Zato so potem pri Koprivnikarju pohiteli in frekvence podelili še pred volitvami, brez javnega razpisa.

TO SO KLJUČNI DOGODKI:

03. 10. 2017 Minister Boris Koprivnikar pošlje pisne usmeritve Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve, kjer med drugim napiše, da morajo biti testne frekvence razpisane in podeljene na dražbi, najpozneje konec leta 2017 ali začetek leta 2018. (kopija dopisa - priloga)

Navodila za AKOS, poslana iz MJU.pdf

07. 03. 2018 AKOS izvede 5-dnevni posvet o tem, kako naj se izvede prej omenjena dražba mobilnih frekvenc. Zakon (ZEKom-1) pa določa (204. člen), da je za posvet potrebnih 30 dni. (kopija objave posveta - priloga)

							14. 03. 2018 Miro Cerar odstopi kot predsednik vlade, zato "akterji"  (Koprivnikar &Co. in Tanja Muha, direktorica AKOS), ki tega niso pričakovali, na hitro ugotovijo, da časa za izvedbo "režirane" dražbe ali razpisa, kjer bi favorizirali zasebno družbo BTC, ne bo - dovolj in da dražbe kot takšne ne bo mogoče izvesti.

06. 04. 2018 AKOS objavi "Strategijo upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom", kjer je predvidena "testna podelitev". Rok za pripombe je 16 dni, čeprav 204. člen določa 30 dni. (javni posvet - priloga)

25. 04. 2018 Komaj tri dni po koncu razprave AKOS že podeli frekvence oziroma se Tanja Muha, direktorica Agencije, in Janja Varšek, njena desna roka za frekvence, že slikata v BTC, kjer sta imeli sestanek s firmo AV Living LAB, d. o. o., hčerinsko družbo BTC. (kopija objave - priloga).


							Maj 2018 AKOS pošlje na Cerarjevo vlado, ki sicer opravlja samo še tekoče posle, v potrditev "Strategijo upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom". Torej, pozor, še preden so bile pripombe na strategijo javno objavljene, je slednja že poslana po potrditev na vlado. Strategija pa ni bila sprejeta, ker je tedanji minister za kulturo Tone Peršak ni hotel potrditi. Zakon sicer določa, da mora strategijo potrditi vlada.

Po naših informacijah je Boris Koprivnikar takrat tudi osebno klical druge ministre, da so mu potrdili strategijo, saj jo je potreboval, da bi se lahko nanjo skliceval ob podelitvi frekvenc. Toda Peršak se mu je kot edini minister uprl, ker mu ni bilo všeč, da razprava ni bila izvedena, kot to zahteva zakon. Torej z rokom 30 dni.

28. 05. 2018 AKOS podeli prve frekvence družbi BTC.

01. 06. 2018 Minister Boris Koprivnikar uprizori javno podelitev frekvenc družbi BTC, čeprav frekvence podeljuje AKOS.

16. 07. 2018 AKOS prvič javno razkrije strategijo, ki jo je maja 2018 poslal na vlado, in se javno potoži, ker Peršakovo ministrstvo na njihovo strategijo noče dati soglasja. Mimogrede, AKOS še do danes ni razkril, čigave pripombe je upošteval. (objava - priloga 5)

01. 10. 2018 Zdaj že bivši minister Boris Koprivnikar nastopi službo v BTC in odleti na službeno pot v Združene države Amerike.
Pozor: projekt, za katerega je BTC dobil frekvence, se konča že junija 2019 (spodaj), torej prihodnje leto, frekvence pa so jim podelili do 2021! (priloga)

PRAVNIK POHAR IN MAHINACIJE NA AKOS?!

STALNA PRAKSA!

Po naših informacijah je ključna oseba pri vseh pravnih akrobacijah in režiranju razpisnih pogojev na AKOS - poleg direktorice Tanje Muha in seveda Borisa Koprivnikarja - vodja pravne službe in širši javnosti neznani Mark Pohar, ki je, spomnimo, sodeloval že pri sporni podelitvi frekvenc prek javnega poziva družbi Tušmobil, v zameno za stanovanje za tedanjega direktorja agencije (APEK) Tomaža Simoniča. Slednji je sicer še vedno v kazenskem postopku (vir). Pohar naj bi tudi pravno uredil, skupaj z nekdanjim direktorjem AKOS Francem Dolencem, da je imel Tušmobil leta 2014 na dražbi "rezervirano ceno". Povedano drugače, imel naj bi nižjo izhodiščno ceno od Telekoma Slovenije in Simobila (danes A1). Tušmobil je plačal 20 milijonov evrov, Telekom Slovenije 64 milijonov, Simobil pa 63 milijonov evrov in nihče ni nič rekel ... (priloga - spodaj).


Pravne, finančne, politične, kadrovske in druge mahinacije na AKOS so torej že stalna praksa …

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boris koprivnikar AKOS Ministrstvo za javno upravo miro cerar stranka modernega centra Tanja Muha

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-20 11:58:37


Komunisti, socialisti... isto sranje, drugo pakiranje. Komunisti so se 100 let sami naslavljali s komunisti, po padcu Berlinskega zidu pa so se hinavsko preimenovali v (social) demokrate. Ampak njihov osnovni cilj se ni spremenil. In kaj je osnovni cilj komunizma alias socializma? Iztrebiti belo raso in uničiti zahodno civilizacijo. Dokaz za to je 200 milijonov zverinsko poklanih žrtev komunizma po celem svetu, od tega najmanj 150.000 Slovencev, katerih kosti ležijo v več kot 700 masovnih moriščih, kraških jamah, rudniških jaških in tankovskih jarkih. To niso nobene projekcije, ampak gola dejstva - rezultat komunističnega genocida. Socialistično-komunistične nebuloze in utopične ekonomsko-družbene teorije, blebetanje o delavskih pravicah, družbeni lastnini, produkcijskih sredstvih, itd. so zgolj prazne parole in flance, s katerimi v svoj tabor zvabijo topoumne naivne idiote, kot je n.pr. Rado K. Ostale lenuhe, parazite, oportuniste in kriminalce pa privabijo s tem, da jim obljubijo delitev plena (premoženja in privatne lastnine), ki ga komunisti pokradejo svojim državljanom. Treba je torej pogledati, kaj komunisti aka socialisti dejansko delajo, ne pa kaj govoričijo. In tisto, kar dejansko delajo že vse od svojega krvavega prihoda na oblast, je masovni genocid nad narodom in plenjenje privatnega premoženja. Vse ostalo je blablabla in megla za retardirane opranoglave bebce ala Rado K, ki jim je od dejstev pomembnejša semantika.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja!