objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. oktober 2018 ob 07:06

Maske padajo, bliža se ura resnice. Štajerska izganja SMC: za Maribor jim kaže 1% , za Hoče pa niti liste niso sestavili!
Tri tedne pred lokalnimi volitvami Stranka modernega centra na tem delu Slovenije fizično in praktično izginja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po enem letu, odkar sta Miro Cerar kot predsednik vlade in Günther Apfalter, predsednik uprave Magne Steyr Europa, na mariborskem letališču slavnostno podpisala pogodbo o Magni ter zakoličila temeljni kamen za gradnjo Magne v Hočah, Cerarjeva stranka SMC iz tega dela Slovenije, Štajerske, tako rekoč fizično izginja ...

Dobre tri tedne pred lokalnimi volitvami (18. novembra) padajo maske in ura resnice se bliža - za Cerarjevo stranko SMC. Poglejmo nekatere zanimive podrobnosti, cela Štajerska jih namreč tako rekoč izganja!

MARIBOR: Z ARSENOVIČEM SAMOMOR

Čeprav je SMC prejšnjo soboto sredi Maribora uprizorila strankarski piknik (kjer so se malo pofotografirali za facebook) ...

... jih je tja prišla komaj peščica, še Saša Arsenovič, njihov kandidat za mariborskega župana, jim je dal dvojko - ni ga bilo, pregledi uradnih seznamov kandidatnih list za občinske in mestne svete ter aktualne napovedi javnomnenjskih agencij za nekdanjo največjo vladno stranko na tem delu Slovenije pa so dobesedno uničujoči.

Stranki SMC po - sicer še neobjavljeni - napovedi agencije Ninamedia za mariborski časopis Večer, v Mariboru kaže približno komajda 1 odstotek glasov, kar pomeni, da v štajerski prestolnici ne bodo dobili niti enega mestnega svetnika (več)?! V tem mandatu pa so jih imeli kar šest! Na kandidatni listi, ki jo vodi Damir Orehovec, sedanji vodja svetniškega kluba in ravnatelj mariborske Osnovne šole Antona Konšaka, tudi ni nekdanjega vodje lokalnega odbora mariborske SMC in bivšega državnega sekretarja za notranje zadeve - razvpitega Andreja Špenge, znanega po kraji v mariborskem Bauhausu, in seveda tudi ni edine nekdanje SMC-jevske ministrice iz Maribora Vesna Györkös Žnidar (vir - lokalne volitve.gov.si).

Mimogrede, Orehovec je znan tudi po tem, da je na programskem svetu RTV Slovenija glasoval proti temu, da bi Katja Šeruga, nekdanja odgovorna urednica Večera, postala nova direktorica TV Slovenija. Orehovec je avtorju teh vrstic kasneje potrdil, da je proti Šerugi glasoval zato, ker je pred časom, ko je bila še odgovorna urednica, z Večera odpustila njegovo zasebno partnerko, Katarino Šulek, takrat še novinarko Večera, pa tudi zaradi slabega stanja na Večeru, za kar je - po njegovem mnenju - odgovorna tudi Šeruga.

Tudi Saša Arsenovič, podjetnik in gostinec, ki je - iz sicer še vedno nepojasnjenih razlogov - postal uradni kandidat SMC za mariborskega župana (faksimile spodaj), se na vsakem soočenju, denimo sinoči na lokalni mariborski televiziji BK TV, poskuša javno distancirati od - SMC?! No, Arsenovič se te skrivalnice gre tako direktno in brutalno, da je že smešno in bizarno.

In zdaj je tudi že celo čisto povprečnemu opazovalcu ali poznavalcu politične kombinatorike povsem jasno, da je Cerarjeva SMC s postavitvijo Arsenoviča za svojega županskega kandidata in praktično dvojno kandidatno listo za mestne svetnike, uradno listo SMC in listo Arsenovič za Maribor, v Mariboru naredila svojevrstni politični samomor.

No, po drugi strani pa naj bi bilo nekaterim mariborskim SMC-jevcem nerodno zaradi Arsenoviča, predvsem po nedavnem javnem razkritju njegovih dolgov, težkih več milijonov evrov (vir). Kar ga, med drugim, vzpostavlja za daleč najbolj zadolženega županskega kandidata v državi.


							Sašo Arsenovič in Damir Orehovec - ob vložitvi Arsenovičeve kandidature za mariborskega župana na listi SMC, prejšnji četrtek, 18. oktobra. Saša Arsenovič in Damir Orehovec ob vložitvi Arsenovičeve kandidature za mariborskega župana na listi SMC prejšnji četrtek, 18. oktobra.

HOČE-SLIVNICA: NITI LISTE ZA OBČINSKI SVET NIMAJO

Še dosti slabše pa Cerarjevi stranki kaže v sosednji občini Hoče-Slivnica, kjer je tudi "sedež" nastajajoče lakirnice Magna Nukleus. V Hočah kljub Magni, ki jo je SMC pred parlamentarnimi volitvami 3. junija razglašala za svojo največjo "green-fee" investicijo, poleg famoznega 2. tira, SMC ni uspelo sestaviti niti liste za občinski mestni svet, delno jim je listo uspelo sestaviti zgolj v 2. volilni enoti, v Slivnici, kjer kandidatno listo SMC za občinski svet vodi nekdanja poslanka SMC Ksenija Korenjak Kramar (vir - lokalne volitve.gov.si), toda na listi imajo samo tri kandidate od možnih osmih?! Ker SMC - skratka - nima svoje kandidatne liste v prvi volilni enoti, torej v Hočah, je praktično povsem nemogoče, da bi se Cerarjevi stranki uspelo prebiti v občinski svet občine Hoče-Slivnica.

Pri tem je zanimivo, da SMC, vsaj uradno, ne podpira več ponovne kandidature spornega Marka Soršaka za hoškega župana (mimogrede, tudi Soršaku se močno trese županski stolček, zaradi finančnih mahinacij, ki jih je odkrilo računsko sodišče (z denarjem po domače! - vir), ter (pred)kazenskih postopkov, povezanih z zlorabo županskega položaja in spornimi aneksi pri gradnji športne dvorane v Hočah, ki tečejo na mariborskem državnem tožilstvu), kar pa naj bi bila tudi posledica Soršakovega osebnega spora z nekdanjo SMC-jevo poslanko iz Slivnice - Ksenijo Korenjak Kramar. Ja, skregana sta, skregala pa naj bi se, tako naši viri, v Ljubljani, na nekem sestanku, zaradi Magne?!

IZGINJAJO!

Tako danes, točno po enem letu, odkar sta Miro Cerar kot takratni predsednik vlade in Günther Apfalter, predsednik uprave Magne Steyr Europa, na mariborskem letališču slavnostno podpisala pogodbo o Magni ter zakoličila temeljni kamen za gradnjo Magne v Hočah (17. oktobra 2017), Cerarjeva stranka SMC iz tega dela Slovenije, Štajerske, tako rekoč fizično izginja  ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katja Šeruga Saša Arsenovič SMC Damir Orehovec miro cerar magna steyr marko soršak Občina HočeSlivnica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-11-13 08:20:59


Ukradli so volitve, zdaj pa tak cirkus okrog nekoga, ki je v bistvu nepomemben. Bandelli se verjetno še sploh ni streznil od martinovanja, tako, da ga, če uporabim njegovo in izrazoslovje nacionalnega medija RTV ,,boli kurac,, Nekdo pa je tega alkoholika nekoč potrdil za ministra, ko so, recimo, obračunali s tistim revežem Kodeljo. Končno, če ti Murgle sestavljajo vlado, bi minister lahko bil tudi kateri od maloumnih sinov ljubljanskega šerifa ali kateri od vaških posebnežev, ki jih sovaščan Šarec rad vzame s sabo na vožnjo z vladnim vozilom. ..Meni se Maša Kociper , ta ki večji krogec še vedno spravlja v malega , ne zdi nič manj zažagana od Bandellija. Nasploh tudi predsednica stranke sodi v ta jagodni izbor... Ob idiotih iz tzv. Levice imamo tako tudi v stranki nesojene evropske komisarke modele, ki niti v sanjah ne bi smeli sedeti v parlamentu, ker so tja prišli s prevaro. Kdo, razen njih samih, družinskih članov in kakšnega prijatelja, ki so ga kupili s pivom jim je lahko dal glas? Hendikepiranih ljudi s posebnimi potrebami, dodati jim moram še prav posebna pacienta, Moderndorferja in Erjavca, recimo v stranki SLS, ki je ni v parlamentu, ne bi našli.. A to stranko, simbol slovenstva je bilo treba žrtvovati za te, oprostite izrazu, odfukance, preko katerih komunistični zločinci in kriminalci razkrajajo državo, uničujejo družbo in spreminjajo družbeni red. Čeprav, zombi vas bo še vedno prepričeval, da imamo manjšinsko vlado.
tacit .

2018-11-12 13:01:39


V PODUK IN PREMISLEK: kolikor je bilo mogoče zbrati po objavah v medijih: podatki za 31 izvoljenih poslancev…. 6.960 Janez Janša (SDS) 6.122 Marjan Šarec (LMŠ) 4.367 Branko Grims (SDS) 3.337 Elena Zavadlav Ušaj – ni prišla v parlament!!! 3.332 Nataša Sukič (Levica) 3.115 Aleš Hojs (SDS) – ni prišel v parlament!!! 3.022 Leon Merjasec (LMŠ) – ni prišel v parlament!!! 2.771 Dejan Židan (SD) 2.570 Alenka Gotar (SDS) – ni prišla v parlament!!! 2.456 Matej Tonin (NSi) 2.319 Luka Mesec (Levica) 1.618 Miro Cerar (SMC) 1.555 Milan Brglez (SMC) 1.005 Zmago Jelinčič (SNS) 21 poslancev je prejelo manj kot 1000 glasov. Omenjeni gospod je med njimi. 999 Marko Bandelli (SAB) 986 Mateja Udovič (SMC) 985 Predrag Baković (SD) 875 Dušan Šiško (SNS) 824 Primož Siter (Levica) 811 Franc Jurša (DeSUS) 802 Mojca Žnidarič (SMC) 794 Soniboj Knežak (SD) 771 Boštjan Koražija (Levica) 752 Jurij Lep (DeSUS) 738 Peter Jožef Česnik (SAB) 736 Blaž Pavlin (Nsi) 732 Jani Ivanuša (SNS) 723 Bojana Muršič (SD) 718 Gregor Perič (SMC) 715 Vojko Starović (SAB) 666 Jožef Ribič (SAB) 628 Robert Polnar (DeSUS) 521 Lidija Ivanuša (SNS) 501 Branko Simonovič (DeSUS) 369 Ivan Hršak (DeSUS) še število glasov po strankah: 222.042 Slovenska demokratska stranka – SDS 112.250 Lista Marjana Šarca – LMŠ 88.524 Socialni demokrati – SD 86.868 Stranka modernega centra – SMC 83.108 Levica 63.108 Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) 45.492 Stranka Alenke Bratušek (SAB) 43.889 Demokratična stranka upokojencev (DeSUS) 37.182 Slovenska demokratska stranka – SNS + Narodni skupnosti

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Maske padajo, bliža se ura resnice. Štajerska izganja SMC: za Maribor jim kaže 1% , za Hoče pa niti liste niso sestavili!