objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. oktober 2018 ob 07:06

Maske padajo, bliža se ura resnice. Štajerska izganja SMC: za Maribor jim kaže 1% , za Hoče pa niti liste niso sestavili!
Tri tedne pred lokalnimi volitvami Stranka modernega centra na tem delu Slovenije fizično in praktično izginja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po enem letu, odkar sta Miro Cerar kot predsednik vlade in Günther Apfalter, predsednik uprave Magne Steyr Europa, na mariborskem letališču slavnostno podpisala pogodbo o Magni ter zakoličila temeljni kamen za gradnjo Magne v Hočah, Cerarjeva stranka SMC iz tega dela Slovenije, Štajerske, tako rekoč fizično izginja ...

Dobre tri tedne pred lokalnimi volitvami (18. novembra) padajo maske in ura resnice se bliža - za Cerarjevo stranko SMC. Poglejmo nekatere zanimive podrobnosti, cela Štajerska jih namreč tako rekoč izganja!

MARIBOR: Z ARSENOVIČEM SAMOMOR

Čeprav je SMC prejšnjo soboto sredi Maribora uprizorila strankarski piknik (kjer so se malo pofotografirali za facebook) ...

... jih je tja prišla komaj peščica, še Saša Arsenovič, njihov kandidat za mariborskega župana, jim je dal dvojko - ni ga bilo, pregledi uradnih seznamov kandidatnih list za občinske in mestne svete ter aktualne napovedi javnomnenjskih agencij za nekdanjo največjo vladno stranko na tem delu Slovenije pa so dobesedno uničujoči.

Stranki SMC po - sicer še neobjavljeni - napovedi agencije Ninamedia za mariborski časopis Večer, v Mariboru kaže približno komajda 1 odstotek glasov, kar pomeni, da v štajerski prestolnici ne bodo dobili niti enega mestnega svetnika (več)?! V tem mandatu pa so jih imeli kar šest! Na kandidatni listi, ki jo vodi Damir Orehovec, sedanji vodja svetniškega kluba in ravnatelj mariborske Osnovne šole Antona Konšaka, tudi ni nekdanjega vodje lokalnega odbora mariborske SMC in bivšega državnega sekretarja za notranje zadeve - razvpitega Andreja Špenge, znanega po kraji v mariborskem Bauhausu, in seveda tudi ni edine nekdanje SMC-jevske ministrice iz Maribora Vesna Györkös Žnidar (vir - lokalne volitve.gov.si).

Mimogrede, Orehovec je znan tudi po tem, da je na programskem svetu RTV Slovenija glasoval proti temu, da bi Katja Šeruga, nekdanja odgovorna urednica Večera, postala nova direktorica TV Slovenija. Orehovec je avtorju teh vrstic kasneje potrdil, da je proti Šerugi glasoval zato, ker je pred časom, ko je bila še odgovorna urednica, z Večera odpustila njegovo zasebno partnerko, Katarino Šulek, takrat še novinarko Večera, pa tudi zaradi slabega stanja na Večeru, za kar je - po njegovem mnenju - odgovorna tudi Šeruga.

Tudi Saša Arsenovič, podjetnik in gostinec, ki je - iz sicer še vedno nepojasnjenih razlogov - postal uradni kandidat SMC za mariborskega župana (faksimile spodaj), se na vsakem soočenju, denimo sinoči na lokalni mariborski televiziji BK TV, poskuša javno distancirati od - SMC?! No, Arsenovič se te skrivalnice gre tako direktno in brutalno, da je že smešno in bizarno.

In zdaj je tudi že celo čisto povprečnemu opazovalcu ali poznavalcu politične kombinatorike povsem jasno, da je Cerarjeva SMC s postavitvijo Arsenoviča za svojega županskega kandidata in praktično dvojno kandidatno listo za mestne svetnike, uradno listo SMC in listo Arsenovič za Maribor, v Mariboru naredila svojevrstni politični samomor.

No, po drugi strani pa naj bi bilo nekaterim mariborskim SMC-jevcem nerodno zaradi Arsenoviča, predvsem po nedavnem javnem razkritju njegovih dolgov, težkih več milijonov evrov (vir). Kar ga, med drugim, vzpostavlja za daleč najbolj zadolženega županskega kandidata v državi.


							Sašo Arsenovič in Damir Orehovec - ob vložitvi Arsenovičeve kandidature za mariborskega župana na listi SMC, prejšnji četrtek, 18. oktobra. Saša Arsenovič in Damir Orehovec ob vložitvi Arsenovičeve kandidature za mariborskega župana na listi SMC prejšnji četrtek, 18. oktobra.

HOČE-SLIVNICA: NITI LISTE ZA OBČINSKI SVET NIMAJO

Še dosti slabše pa Cerarjevi stranki kaže v sosednji občini Hoče-Slivnica, kjer je tudi "sedež" nastajajoče lakirnice Magna Nukleus. V Hočah kljub Magni, ki jo je SMC pred parlamentarnimi volitvami 3. junija razglašala za svojo največjo "green-fee" investicijo, poleg famoznega 2. tira, SMC ni uspelo sestaviti niti liste za občinski mestni svet, delno jim je listo uspelo sestaviti zgolj v 2. volilni enoti, v Slivnici, kjer kandidatno listo SMC za občinski svet vodi nekdanja poslanka SMC Ksenija Korenjak Kramar (vir - lokalne volitve.gov.si), toda na listi imajo samo tri kandidate od možnih osmih?! Ker SMC - skratka - nima svoje kandidatne liste v prvi volilni enoti, torej v Hočah, je praktično povsem nemogoče, da bi se Cerarjevi stranki uspelo prebiti v občinski svet občine Hoče-Slivnica.

Pri tem je zanimivo, da SMC, vsaj uradno, ne podpira več ponovne kandidature spornega Marka Soršaka za hoškega župana (mimogrede, tudi Soršaku se močno trese županski stolček, zaradi finančnih mahinacij, ki jih je odkrilo računsko sodišče (z denarjem po domače! - vir), ter (pred)kazenskih postopkov, povezanih z zlorabo županskega položaja in spornimi aneksi pri gradnji športne dvorane v Hočah, ki tečejo na mariborskem državnem tožilstvu), kar pa naj bi bila tudi posledica Soršakovega osebnega spora z nekdanjo SMC-jevo poslanko iz Slivnice - Ksenijo Korenjak Kramar. Ja, skregana sta, skregala pa naj bi se, tako naši viri, v Ljubljani, na nekem sestanku, zaradi Magne?!

IZGINJAJO!

Tako danes, točno po enem letu, odkar sta Miro Cerar kot takratni predsednik vlade in Günther Apfalter, predsednik uprave Magne Steyr Europa, na mariborskem letališču slavnostno podpisala pogodbo o Magni ter zakoličila temeljni kamen za gradnjo Magne v Hočah (17. oktobra 2017), Cerarjeva stranka SMC iz tega dela Slovenije, Štajerske, tako rekoč fizično izginja  ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katja Šeruga Saša Arsenovič SMC Damir Orehovec miro cerar magna steyr marko soršak Občina HočeSlivnica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Maske padajo, bliža se ura resnice. Štajerska izganja SMC: za Maribor jim kaže 1% , za Hoče pa niti liste niso sestavili!