objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 11. januar 2019 ob 07:21

Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!
Če se zdaj nič ne zgodi, če Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade, ne odleti, Furs pa ne gre v akcijo, potem ni več nobenih standardov, veljajo dvojna merila, lovi se samo kurje tatove, izbranci pa so nedotakljivi ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Peter Vilfan in Karl Erjavec. Nekdanji poslanec in državni sekretar stranke DeSUS je z računovodskimi manevri olajšal tudi pokojninsko blagajno! (foto: STA)

Zdaj, ko je vodstvo RTV Slovenija na našo zahtevo včeraj pozno popoldne vendarle pokazalo zahtevane dokumente, je vse jasno. Imeli smo prav (vir): Peter Vilfan, nekdanji poslanec, od prvega januarja dalje pa državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, je z računovodskimi manevri davčno blagajno, državni proračun ali preprosto davkoplačevalce oškodoval za več deset tisoč evrov! Ta denar pa je - gre za utemeljeni sum - končal v njegovem žepu!

Mimogrede, vodstvo RTV Slovenija bi slej ko prej tako ali tako moralo pokazati vse finančne dokumente, povezane s Petrom Vilfanom, saj gre za javni zavod in davkoplačevalski denar, in to bi naš portal kasneje dosegel tudi prek informacijske pooblaščenke.

Poglejmo podrobnosti:

- Peter Vilfan je najprej v državnem zboru dosegel posebno dovoljenje Komisije za kadrovske in administrativne zadeve, da so mu kot poslancu dovolili komentiranje košarkarskih tekem, kar mu je poleg poslanske plače omogočalo še dodatne zaslužke. Za katere pa zdaj konkretno vidimo, da so šli v nebo. Pa ne samo na RTVS, kjer je v letih 2007 in 2008 s komentiranjem košarke zaslužil dve dodatni celoletni poslanski plači (?!), sem je treba prišteti še njegove prihodke s komentiranjem košarke na zasebni televizijski hiši Pop TV in Kanal A, ki pa javno (še) niso znani ter razkriti.

- Potem je Vilfan podpisal pogodbo z RTV Slovenija, vendar se je z vodstvom državne televizije dogovoril, da gre za pogodbo med javnim zavodom RTV Slovenija in Vilfanovim zasebnim športnim društvom Košarkarska šola Peter Vilfan, kjer je politik edini zakoniti zastopnik, društvo pa je, pozor, registrirano samo za dejavnost športnih klubov. Na RTV Slovenija se sicer izgovarjajo, da je bil namen sklenitve pogodbe "interes za dolgoročno sodelovanje na področju televizijskega poročanja o košarkarskih dogodkih doma in v tujini", čeprav bi lahko vedeli ali celo morali vedeti, da Vilfanovo društvo ni registrirano za košarkarske prenose. Pogodba je bila sklenjena za obdobje od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2010, v letih 2011 in 2012, ko je bil že poslanec Pozitivne Slovenije, pa je Peter Vilfan sodeloval pri oddaji Male sive celice v sklopu nagrade košarkarski tabor. In kar so mu, politiku, tudi plačali, čeprav je šlo samo za otroško oddajo!

To so finančna nakazila na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva iz RTV Slovenija. (Vir: RTVS) Črno na belem: to so finančna nakazila na transakcijske račune Vilfanovega športnega društva z RTV Slovenija. Koliko Vilfan kasira ali vsaj je kasiral mimo Fursa prek pogodb na Pop TV in Kanalu A, pa žal še ni znano. (vir: RTVS) 

- Politik Peter Vilfan je kasneje - kot komentator - prestopil na Pop TV in Kanal A, kjer je med drugim komentiral legendarno evropsko prvenstvo v košarki in kjer smo Slovenci z Goranom Dragićem in Luko Dončićem na čelu sredi Istanbula postali evropski prvaki. In danes lahko z veliko gotovostjo trdimo, da ima Vilfan podobno pogodbo tudi s Pro Plusom, zato se oškodovanje državne blagajne še nadaljuje ...

- Samo z omenjeno pogodbo prek RTV Slovenija je Peter Vilfan državni proračun oškodoval za več deset tisoč evrov! Če bi namreč plačilo za komentiranje košarke dobival prek avtorskega honorarja, kar bi bilo tudi pravilno in zakonito, bi mu od 73 tisoč evrov ostalo "zgolj" približno 31 tisoč evrov, vse ostalo pa bi romalo v državni proračun. Tako pa je celoten znesek, 73 tisoč evrov (številke navajamo "okrogle"), sedel na transakcijske račune Vilfanovega društva, kjer ga je Vilfan, predvidevamo, dvigoval v obliki potnih stroškov ali gotovine, torej - neobdavčeno!

- In spomnimo: Vilfanovo športno društvo je kasneje končalo v rdečih številkah, med davčnimi dolžniki in z blokiranimi transakcijskimi računi. Koliko denarja danes dolguje športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in komu, poleg Nove Ljubljanske banke, pa verjetno lahko dokončno ugotovi samo resna preiskava Fursa. (faksimile):

Vir: Gvin Vir: Gvin

KOT POLITIK STRANKE DESUS JE VILFAN ZA SVOJ ŽEP ...

OŠKODOVAL TUDI POKOJNINSKO BLAGAJNO!

- Peter Vilfan je tako med drugim, čeprav je politik stranke DeSUS, za svoj žep direktno oškodoval tudi pokojninsko blagajno in upokojence! Peter Vilfan pa medtem ves čas na polno prejema visoko plačo iz državnega proračuna!

ZDAJ SE TUDI VE, ZAKAJ MOLČITA POP TV IN KANAL A?!

- In zdaj je tudi jasno, zakaj uredniki in novinarji Pop TV in Kanala A molčijo ob aferi Vilfanovi davki. Ker je - očitno - tudi njihova televizija prek podjetja Pro Plus globoko vmešana v finančne in davčne mahinacije Petra Vilfana. Ali sta RTV Slovenija in Pro Plus z navedenimi pogodbami s Petrom Vilfanom v (davčnih) prekrških, lahko spet ugotovi samo preiskava Fursa.

ZDAJ SO NA POTEZI ŠAREC, FURS IN ERJAVEC

Zdaj so torej na potezi predvsem predsednik vlade Marjan Šarec, davčna uprava, torej Furs, pa tudi Vilfanov neposredni strankarski šef, predsednik stranke DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec.

Namreč, če se zdaj, ko so zadeve povsem in kristalno jasne, ne zgodi prav nič, če Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade, ne odleti, Furs pa ne gre v resno akcijo, potem res ni več nobenih standardov, potem res veljajo dvojna merila, potem se res lovi samo kurje tatove in "male ljudi", izbranci pa so nedotakljivi. Po tej logiki Furs, ki zdaj celo prednostno preiskuje tako imenovane "povezane osebe" pri izogibanju plačevanja davkov, Vilfan pa je tipičen primer, ne bi smel nikogar več "nadlegovati" ...

NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA ...*

Pri tem je prav neverjetno, da si je Peter Vilfan ob takšnem bremenu sploh še upal kandidirati za poslanca in postati državni sekretar, ali pa izbranci pač menijo, da jim je res dovoljeno čisto vse?! V tistem znanem slogu: "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze, oni što nas ne vole ..."?!*

Predsednik vlade Marjan Šarec, na primer, ki je ob aferi Marko Bandelli pokazal nekakšno odločnost, na naša vprašanja, povezana s Petrom Vilfanom in afero Vilfanovi davki, še vedno molči. Včeraj smo mu postavili naslednja vprašanja:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Z molkom pa se brani tudi Peter Vilfan!

* Nihče nam nič ne more

* Nihče nam nič ne more, močnejši smo od usode, tisti, ki nas ne marajo, pa nas lahko samo sovražijo

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan desus karl erjavec marjan šarec rtv slovenija pop tv KANAL A Pro Plus furs nova ljubljanska banka državni zbor Pozitivna Slovenija goran dragić luka dončić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti. RTVS priznala: denar za Vilfana mimo Fursa na njegovo društvo. Davčna blagajna oškodovana za več 10 tisoč evrov!