objavi na
pozareport.si

forum

Slovenija

Torek, 22. januar 2019 ob 06:45

Minister Prešiček bo težko "preživel" Tomaževo smrt! Pozivi Šarcu se vrstijo. Pišejo posamezniki in sindikati: Ukrepajte!
Vse pa je odvisno od zarote medijskega molka, policije, razmerja sil znotraj stranke SD in tako imenovane odločnosti predsednika vlade Marjana Šarca ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ne smemo pozabiti, da sta minister Dejan Prešiček ter eden od najvplivnejših politikov SD - Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, tudi sorodstveno povezana.

Tri dni po našem razkritju tragične smrti T. B., uslužbenca ministrstva za kulturo, in potem ko sta minister za kulturo Dejan Prešiček in državni sekretar Jan Škoberne, oba iz vrst Socialnih demokratov, zavrnila očitke o neposredni odgovornosti za mobing in samomor (vir), se zdaj stopnjuje pritisk na predsednika vlade Marjan Šarca - naj ukrepa!

ŠAREC IN PAHOR SEZNANJENA.

BODO HODILI DOBESEDNO ČEZ NAŠA TRUPLA?!

Že včeraj smo objavili, da nekateri zaposleni na ministrstvu pišejo Šarcu, naj zamenja ministra Prešička, ker naj ne bi imel "nobenih moralnih in etičnih meril in zapor", ter hkrati zahtevajo odstop Sonje Hiti - Ožinger, visoke uradnice tega ministrstva in neposredne šefinje pokojnega T. B.

Eden od podpisanih avtorjev pisma predsedniku vlade je med drugim dramatično zapisal, da od Marjana Šarca in Sonje Hiti - Ožinger "pričakujemo takojšnja dejanja zato, da bomo nižje zaposleni vedeli, ali bodo naši nadrejeni v sledi izkoriščanja javnih uslužbencev in sredstev v zasebne namene pod krinko službenih ciljev hodili dobesedno čez naša trupla (vir)".

Pozno popoldne pa so se oglasil tudi na sindikatu Glosa, kjer so včeraj predsedniku vlade Šarcu posredovali pisno zahtevo, naj ukrepa, in tudi oni predlagajo zamenjavo ministra Prešička (faksimile):

Pismo sindikata Glosa, poslano Marjanu Šarcu, je podpisal predsednik sindikata Mitja Šuštar. Pismo sindikata Glosa, poslano Marjanu Šarcu, je podpisal predsednik sindikata Mitja Šuštar.

Poleg predsednika vlade Marjana Šarca je po naših informacijah o teh žalostnih in napetih dogajanjih na ministrstvu za kulturo zelo podrobno seznanjen tudi urad predsednika republike Boruta Pahorja.

ODVISNO OD ZAROTE MEDIJSKEGA MOLKA, POLICIJE, RAZMERJA SIL ZNOTRAJ SD IN "ODLOČNOSTI" MARJANA ŠARCA

Razplet, pri čemer že zdaj lahko rečemo, da bo minister Dejan Prešiček politično težko preživel Tomaževo smrt, pa je odvisen predvsem od naslednjih dejavnikov:

- Ali bodo mediji pretrgali omerto, torej zaroto molka. Po naših informacijah naj bi na časopisu Dnevnik že pripravljali zgodbo, prav tako na Pop TV, kjer pa menda še iščejo pričo, ki bi spregovorila pred kamero. Da bi o tem, kar se dogaja na ministrstvu za kulturo, ki ga je pod Šarčevo vlado prevzela in ga obvladuje SD, čeprav gre za smrt zaposlenega uslužbenca, denimo poročali na mariborskem časopisu Večer, pač ni za pričakovati, saj uredniško politiko Večera trdo drži stranka SD, prek večinskega lastnika Večera Uroša Hakla ter njegovih povezav s predsednikom SD in državnega zbora Dejanom Židanom. Ki se je, Židan namreč, prav tako zavil v molk.

- Ali bo "počilo" znotraj stranke SD, kjer nekateri, vsaj po naših informacijah, že opozarjajo, da si Socialni demokrati kot "socialno čuteča stranka" ne bi smeli privoščiti tako nevarnega zapleta in razpleta tega tragičnega dogajanja. Je pa to seveda odvisno predvsem od razmerja sil na vrhu SD, saj ne smemo pozabiti, da sta minister Dejan Prešiček in eden od najvplivnejših politikov SD - Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, tudi sorodstveno povezana (vir).

- Zelo pomembno je tudi, kaj bo uradno storila policija. Si bo policija sploh upala in smela preiskovati mobing na ministrstvu za kulturo, kjer naj bi bila neposredno vpletena minister in državni sekretar?! Vsa ta vprašanja smo že včeraj dopoldne naslovili na vodstvo policije, vendar odgovore še čakamo. In spomnimo, mobing se po naši zakonodaji kaznuje s kaznijo do 3 (treh) let zapora!

- In še: ali bo Marjan Šarec svojo famozno "odločnost", ki jo tako radi razglašajo in reklamirajo večinski mediji, pokazal (tudi) v primeru Dejana Prešička. V zadevi Petra Vilfana ter Vilfanovega izogibanja davkom je namreč (še) ni.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček Socialni demokrati ministrstvo za kulturo Jan Škoberne marjan šarec Sonja Hiti Ožinger sindikat glosa Borut Pahor Uroš Hakl Dejan Židan Matjaž Han

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Prešiček bo težko "preživel" Tomaževo smrt! Pozivi Šarcu se vrstijo. Pišejo posamezniki in sindikati: Ukrepajte!