objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 25. januar 2019 ob 07:21

Afera dodatki. Kriminalist prostodušno priznal Metki Tekavčič: to je začela politika in to lahko ustavi samo politika!
Politični obračun z Dušanom Mramorjem je odobril tedanji predsednik vlade Miro Cerar, izvedel ga je tedanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar, zanj pa je vedel vsaj še tedanji in aktualni minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

In kar je najbolj neverjetno: medtem ko Mramorju, Tekavčičevi in še dvema danes sodijo zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja dodatkov na stalno pripravljenost, se ti isti dodatki za stalno pripravljenost "vsem drugim" še vedno mirno izplačujejo.

Včeraj se je začel sodni proces proti nekdanjemu ministru za finance Dušanu Mramorju, dekanji Ekonomske fakultete v Ljubljani in vidni članici Socialnih demokratov Metki Tekavčič ter dvema nekdanjima prodekanjama te fakultete, Poloni Domadenik in Mojci Indihar Štemberger, zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja zloglasnih "dodatkov za stalno pripravljenost". Na predobravnavnem roku pred ljubljanskim okrožnim sodiščem so se vsi štirje izrekli za nedolžne, proces se torej še začenja, resnično ozadje tega procesa pa so politični obračuni.

ZNEBITI SE MRAMORJA. OPRAVI BORIS KOPRIVNIKAR ...

Še natančneje, šlo je za velik spopad znotraj SMC in za odstranitev takrat menda "premočnega" finančnega ministra Mramorja, sicer ministra v kvoti SMC, ne pa tudi člana Cerarjeve stranke:

- Spomnimo: Dušan Mramor je kot minister za finance "nepričakovano" odstopil 13. julija 2016. Skupaj s tedanjim državnim sekretarjem Metodom Dragonjo, ki pa je zdaj že spet državni sekretar. Mramor je uradno odstopil zaradi bolezni in res je, da je (bil) hudo bolan. Toda hkrati je šlo za politični obračun, in če tega obračuna ne bi bilo, bi Dušan Mramor zelo verjetno takrat še ostal finančni minister.

... ODOBRI PA MIRO CERAR IN HKRATI REŠI MAJO MAKOVEC BRENČIČ

- Operacijo zoper Dušana Mramorja sta vrhunsko izpeljala tedanji minister za javno upravo, podpredsednik vlade in tudi podpredsednik SMC Boris Koprivnikar in direktorica inšpektorata za javni sektor Lidija Apohal Vučković, ki je celotno uradno gradivo, pripravljeno za objavo, predala novinarkama časopisa Delo Tini Kristan in Anuški Delić. Koprivnikarju in Apohal Vučkovićevi sta pomagala še inšpektor Milan Pirman in visoki uradnik ministrstva za javno upravo Marko Stopar, ki je takoj po izbruhu afere na podlagi sklepa Cerarjeve vlade tudi napredoval (faksimile sklepa vlade spodaj), za kar je osebno poskrbel njegov šef Boris Koprivnikar:

- Politični obračun z Mramorjem je odobril tedanji predsednik vlade Miro Cerar, zanj pa je vedel vsaj še tedanji in aktualni minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

- Miro Cerar je tudi poskrbel, da Koprivnikarjeva črna operacija ni zajela tedanje ministrice iz kvote SMC za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič, čeprav je bila prej tudi ona prodekanja Ekonomske fakultete in je tudi sama prejemala dodatke za stalno pripravljenost.

KMALU PO AFERI:

- Po izbruhu afere sta obe novinarki, ki sta o tem pisali, zapustili Delo. Tina Kristan je bila direktno odpuščena, Anuška Delića pa je - sicer precej kasneje - odšla kakor "sporazumno".

- Borisa Koprivnikarja je, spomnimo, oktobra lani popolnoma odnesla afera s frekvencami (vir), Lidija Apohal Vučković pa je še vedno tam, kjer je bila.

- Med policijskimi zaslišanji profesorjev in osebja na Ekonomski fakulteti je po dosedanjih informacijah Tekavčičevo namočil samo nesojeni guverner Banke Slovenije Jože P. Damijan.

- Ljubljanski kriminalist (ime in priimek je znan avtorju teh vrstic), ki je zasliševal dekanjo Metko Tekavčič, ji je kar sam priznal, da je ta kazenski postopek sprožila politika in samo politika ga lahko tudi ustavi.

PREBLIZU KUČANA?!

- Hja, in mogoče se bo na koncu tudi res tako zgodilo. Da bo politika te sodne procese tako ali drugače ustavila. Zakaj? Ker je med obtoženimi, čeprav ta obtožnica še ni pravnomočna, tudi gospa Gabi Čačinovič Vogrinčič, nekdanja dekanja ljubljanske Fakultete za socialno delo, sicer pa žena Geze Vogrinčiča, profesorja in tesnega prijatelja ter običajnega spremljevalca Milana Kučana (večinski mediji o njej sicer še niso poročali), ki je - Geza Vogrinčič namreč - zaradi tega menda "ponorel" ...

Obtoženka z Milanom Kučanom (ze leve proti desni): Gabi Čačinovič Vogrinčič, Štefka Kučan, Kučan in Geza Vogrinčič. Obtoženka z Milanom Kučanom (z leve proti desni): Gabi Čačinovič Vogrinčič, Štefka Kučan, Kučan in Geza Vogrinčič. Slednji naj bi zaradi obtožbe zoper ženo "ponorel" ...

DOMALA NEVERJETNO, AMPAK JE RES: 

DODATKI ZA STALNO PRIPRAVLJENOST SE "VSEM DRUGIM" ŠE VEDNO IZPLAČUJEJO! 

- In kar je najbolj neverjetno, domala znanstvena fantastika, pa to ni, saj je res: medtem ko Mramorju, Tekavčičevi in še dvema danes sodijo zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja dodatkov na stalno pripravljenost, se ti isti dodatki za stalno pripravljenost "vsem drugim" po javni upravi še vedno mirno izplačujejo. Celo tistim, ki so afero začeli ter spravili v javnost, in celo tistim, ki zdaj sodijo???!!!

Vsi ti podatki so celo javno dostopni - vir, lahko pa si jih - recimo za oktober 2018, ko so si samo na ministrstvu za javno upravo, kjer so začeli obračun z Dušanom Mramorjem, izplačali več kot 11 tisoč evrov - pogledate tukaj:

Dodatki za stalno pripravljenost - izplačano oktobra 2018.pdf

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan mramor metka tekavčič miro cerar ekonomska fakulteta boris koprivnikar Lidija Apohal Vučković zdravko počivalšek Socialni demokrati SMC maja makovec brenčič Milan Kučan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera dodatki. Kriminalist prostodušno priznal Metki Tekavčič: to je začela politika in to lahko ustavi samo politika!