objavi na
pozareport.si

Sreda, 26. Februar 2020 ob 07:00

Bila je naivno prepričana, da so minili časi, ko je možno zrežirati konstrukte, kjer sodelujejo vlada in organi pregona?!
Požareport

Odpri galerijo

Metka Tekavčič (foto: Bobo)

(Sreda, 26. februarja) "Bila sem prepričana, morda tudi naivno, a vendar iskreno, da so v naši državi minili časi, v katerih je možno za potrebe političnega obračunavanja zrežirati konstrukte, v katerih sodelujejo vlada, organi pregona in očitno tudi drugi državni organi ..."

Ne, to niso dramatične besede nekoga s politične desnice, ampak Metke Tekavčič, dekanje ljubljanske Ekonomske fakultete in dolgoletne vidne članice Socialnih demokratov, na torkovem zaslišanju pred okrožnim sodiščem, kjer njej, nekdanjemu finančnemu ministru Dušanu Mramorju in še dvema prodekankama Ekonomske fakultete sodijo zaradi famoznih spornih dodatkov na stalno pripravljenost. Tekavčičeva je v daljšem zagovoru kot obtožena od točke do točke razkrivala zakulisje tega procesa, med ključnimi osebami konstrukta pa - med drugimi - izpostavila glavno inšpektorico za javni sektor Lidijo Apohal Vučkovič in državno tožilko Katjo Kunej, kar so nekateri mediji, recimo novinarji časopisa Dnevnik, kjer so sicer podrobno poročali s torkove obravnave, poimensko sicer raje previdno zamolčali.

 
Celoten zagovor Metke Tekavčič pa si lahko preberete tukaj. Vredno branja:

 

Tekavcic_Zagovor_na_glavni_obravnavi.doc

Priloge:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan mramor metka tekavčič Lidija Apohal Vučković Katja Kunej

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Bila je naivno prepričana, da so minili časi, ko je možno zrežirati konstrukte, kjer sodelujejo vlada in organi pregona?!