objavi na
pozareport.si

forum

7 dni v tednu

Sreda, 30. januar 2019 ob 22:32

Brata Potrč oproščena - zaradi pomanjkanja dokazov, nad sodiščem razočarana Tina Dubrovnik napoveduje odškodninsko tožbo
Četrtek - 14. februar: AFERA BRATOV POTRČ ... IN KAJ NAM SPOROČA MARIBORSKO SODIŠČE?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vidno zaskrbljeni pred začetkom včerajšnjega sojenja na mariborskem sodišču: Lili Žagar, Marko Potrč, Aleš Potrč in Jasmina Potrč (foto: Maribor24)

Četrtek, 14. februar

Eno leto po tem, ko je okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper znana brata Potrč vložilo obtožni predlog - zaradi nasilja nad Tino Dubrovnik, bivšo svakinjo zvezdnika Marka Potrča in nekdanjo partnerico njegovega brata Aleša Potrča (vir), se je včeraj dopoldne na okrajnem sodišču v Mariboru zgodil preobrat. Tožilstvo je nenadoma in nepričakovano odstopilo od pregona, okrajna sodnica Tanja Husar pa je brata Potrč oprostila vseh obtožb - zaradi pomanjkanja dokazov (vir). Primer sicer še ni čisto sodno končan, saj je razočarana Tina Dubrovnik zoper brata Potrč že napovedala odškodninsko tožbo, prav tako pa je tudi vprašljivo sporočilo, ki ga mariborsko sodišče ob tem procesu pošilja slovenski javnosti: ženskam, ki so žrtve nasilja in se javno izpostavijo, bo na sodišču prekleto težko, saj tožilstva očitno po enem letu odstopajo od pregonov, sodišča pa domnevno nasilne moške, še zlasti če gre za medijske zvezdnike, oproščajo - zaradi pomanjkanja dokazov. In to se je zgodilo na mariborskem sodišču, ki je na podlagi študije dveh znanih ustavnih pravnikov Jurija Toplaka in Andraža Terška znano kot tisto slovensko sodišče, kjer daleč največ kršijo človekove pravice in ustavo (vir):

Graf: število kršitev človekovih pravic na tisoč sodnih primerov. (vir: Siol.net) Graf: število kršitev človekovih pravic na tisoč sodnih primerov (vir: Siol.net)

Marko Potrč, ki je bil pred začetkom včerajšnjega sojenja, kot je razvidno tudi iz pričujoče fotografije, objavljene na spletnem portalu Maribor24.si, vidno prestrašen, je po sodni zmagi nad bivšo svakinjo slavil na svojem facebook profilu, kjer so nekateri njegovi oboževalci, sicer skriti pod anonimnimi profili ...

Vir: Facebook Vir: Facebook

... infantilno prisegali, da bi namesto Marka Potrča šli celo v zapor. Vse to ne glede na stanje Tine Dubrovnik, ki naj bi doživela - na sodišču resda nedokazano - nasilje bratov Potrč. In bila doslej, kot pravi sama, edina, ki si ju je upala prijaviti, ne pa tudi edina, ki naj bi doživela njuno nasilje (vir).

PONEDELJEK, 11. februar

Jasna Murgel, nekdanja mariborska poslanka Cerarjeve stranke SMC, javno znana po svoji izraziti politični ter ideološki radikalnosti (med drugim, spomnimo, je javno, preko twitterja, napovedala, da bo vladna koalicija levice izvolila ideološko čisto "naše" ustavno sodišče) ...

				Jasna Murgel je spet lepo sodnica ...			Jasna Murgel je spet lepo sodnica ...

... se je po neizvolitvi za poslanko na zadnjih volitvah, junija lani, ter nedavni neuspešni politični kandidaturi za varuhinjo človekovih pravic, spet - čez noč, nazaj - prelevila v "neodvisno sodnico" na mariborskem okrožnem sodišču. In že lepo "neodvisno" sodi (faksimile):

Pa kdo je tu nor?!

SOBOTA, 9. februar

Ta teden se je v Bruslju mudila skupina tako imenovanih "influencerjev" ali "vplivnežev" iz Slovenije, med njimi pa so bili tudi ljubljansko-prekmurska starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu ...

				To je starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu. 			To je starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu.

... občasna televizijska voditeljica Ula Furlan Molk, najbolj znana kot hčerka nekdanje prve dame slovenske televizije Marije Miše Molk ...

Ula Furlan Molk v bruseljskem hotelu Aqua promovira svoj lipstick. Ula Furlan Molk v bruseljskem hotelu Aqua promovira svoj lipstick.

... hišni komik televizije Planet TV Jure Godler, pisatelj, prevajalec in stand-up komik Boštjan Gorenc - Pižama, bloger Roni Kordiš, imenovan Had, ter še nekaj bolj ali manj medijsko znanih obrazov. Njihovo bivanje sredi Bruslja so častili slovenski in evropski davkoplačevalci, vplivneži pa so se, sodeč po fotografijah na družabnih omrežjih, srečali tudi z nekaterimi slovenskimi evropskimi poslanci. Ko je avtor teh vrstic to potovanje kot prvi razkril na twitterju, kasneje pa so ga publicirali tudi posamezni evropski poslanci iz Slovenije, je na družabnih omrežjih upravičeno završalo. Kdo je to plačal, predvsem pa, kdo je naredil ta nenavadni seznam - žal spet z močnim političnim podtonom?! Iz imen in priimkov je namreč poznavalsko razvidno, da gre pri večini članov bruseljske ekskurzije tudi za medijske aktiviste politične levice, Kordiš, denimo, je znan kot dolgoletni zvesti politični sopotnik Gregorja Golobiča (LDS, Zares), kar je sicer razvidno tudi iz njegovih blogerskih zapisov, medtem ko na tem seznamu niti z mikroskopom ni mogoče najti nobenega "vplivneža" z desnice niti s politične sredine. Predstavniki evropska parlamenta v Sloveniji se po razkritju ekskurzije vidno sprenevedajo, na javno postavljena vprašanja, kdo je sestavil ta seznam ...

Viir: Twiter Viir: Twiter

... pa nočejo in nočejo odgovarjati ter se skrivajo za nekimi splošnimi odgovori in floskulami o tem, koliko ljudi vsako leto obišče evropski parlament.

TOREK, 5. februar

Če smo oktobra 2013 na tem portalu objavili odmeven članek z naslovom Kakšni tipi vodijo Maribor ...?!, se moramo danes vprašati podobno - kakšne tipinje bi zdaj, po zmagi spornega župana Saše Arsenoviča, vodile Maribor? Arsenovič namreč želi imeti kar štiri podžupane (zaradi česar mora najprej sicer spremeniti statut Mestne občine Maribor, za kar pa potrebuje dvotretjinsko večino v mestnem svetu) in od tega dve podžupanji. Imen teh dveh bodočih podžupanj Arsenovič sicer še ni izdal, toda po naših informacijah naj bi šlo za Alenko Iskra, mestno svetnico na listi Socialnih demokratov in propadlo kandidatko SD za županjo, ter mestno svetnico Cerarjeve stranke SMCHeleno Kujundžić Lukaček. Obe stranki, SD in SMC, sta namreč predvideni za bodočo Arsenovičevo koalicijo. Toda kdo sta v resnici ti dve dami?

				Zadruga, ki jo vodi Alenka Iskra, je prezadolžena, vsa leta doslej Zadruga, ki jo vodi Alenka Iskra, je prezadolžena, vsa leta doslej "tolče" precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov.

Alenka Iskra je nekdanja direktorica Term Maribor, ki so kasneje prešle v ruske roke, in bivša direktorica Rimskih term, ki so končale v stečaju, zdaj pa vodi zadrugo Kooperativa DAME, z.o.o., so.p. Med župansko volilno kampanjo se je Iskra ves čas hvalila s podjetništvom (njena stranka SD med volilno kampanjo sicer nikoli ni javno podprla Arsenoviča, je pa to osebno storila Alenka Iskra), toda podatki iz javno dostopnih poslovnih baz nam kažejo precej drugačno sliko. Njena zadruga je namreč prezadolžena, vsa leta doslej "tolče" precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov (faksimile - vir: Gvin in Erar):

No, nič bolje ni z drugo potencialno mariborsko podžupanjo Heleno Kujundžić Lukaček, ki jo je njena stranka SMC za podžupanjo ponujala že prejšnjemu mariborskemu županu Andreju Fištravcu. Gospa HKL je do novembra lani imela svoj s. p. H.A.N.D. - za izobraževanje ter psihološko in finančno svetovanje, toda - tudi ona - je končala v rdečih številkah (vir: Gvin).

Res, to pa bosta zagotovo odlični, vrhunski podžupanji. Ta pravi, primerni za razvojni preboj mesta Maribor ...

SOBOTA, 2. februar

Spletna platfoma WikiLeaks je na svojem facebook profilu objavila seznam vodilnih malteških vitezov (Knights of Malta), njihove uradne funkcije in kontakte.

				Vir: WikiLeaks - facebook			Vir: WikiLeaks - facebook

Seznam obsega 176 strani, na strani 75 in 76 pa si lahko preberete tudi imena in priimke članov reda malteških vitezov iz Slovenije.

WikiLeaks: Malteški vitezi - vse njihove funkcije in kontakti.pdf

Pri nas na vrhu je diplomat in nekdanji politik, ki politično sodi na desnico, Andrej Šter, sicer pa vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve.

SREDA, 30. januar

Na javnem zavodu - Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki ga je, preden je postal minister za kulturo, kot ravnatelj vodil Dejan Prešiček, sta poleg Prešička zaposleni še dve njegovi sorodnici: žena Liza Prešiček Hawlina, flavtistka, in pianistka Nina Prešiček, sestra padlega ministra.

				Dejan Prešiček<br>			Dejan Prešiček

Trije zaposleni sorodniki, no, to je tudi v zasebnih firmah težko videti, razen v manjših družinskih podjetjih. Sicer pa na KGBL, od koder so v preteklih dneh prišla na dan številna dokumentirana pričevanja o Prešičkovem mobingiranju ter šikaniranju zaposlenih (vir), zdaj v hudem strahu čakajo na Prešičkovo vrnitev, saj mu tam miruje delovno mesto. In se, pravijo, bojijo Prešičkove maščevalnosti ...

SOBOTA, 26. januar

Peter Vilfan, sporni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, ni (več) pri Marjana Šarcu.


				Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Peter Vilfan prinesel svoj službeni prenosni računalnik, in enkrat naj bi prišel na ministrov kolegij. Kaj sicer, kot državni sekretar počne, pa ni znano.			Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Peter Vilfan prinesel svoj službeni prenosni računalnik, in enkrat naj bi prišel na ministrov kolegij. Kaj sicer, kot državni sekretar počne, pa ni znano.

Namesto pisarne na Gregorčičevi ulici, kjer so prostori vlade, je dobil pisarno v šestem nadstropju ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na Masarykovi cesta 16. Naši viri pravijo, da je zraven prinesel svoj službeni prenosni računalnik, plačuje pa ga - Vilfana - sicer še vedno kabinet predsednika vlade, enkrat pa naj bi se celo pojavil na kolegiju šolskega ministra Jerneja Pikala, kaj sicer - kot državni sekretar - točno počne, pa ni znano. Vilfan, ki ima srečo, da se je kmalu po izbruhu afere z njegovimi davki pojavila še večja afera - Prešiček, se je zdaj potuhnil, toda naši viri iz vlade in koalicije pravijo, da je Vilfanov odhod samo še vprašanje časa. Šarec in vsi drugi naj bi namreč samo čakali na konec preiskave Fursa in odločbo, ki naj bi, kot se zdaj napoveduje, Vilfanovo izogibanje davkom preko Športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan, označila za davčni prekršek in mu naložila plačilo kazni ter izdala novo davčno odločbo za plačilo dodatnega davka, potem pa predlagal Vilfanovo razrešitev - če Vilfan prej ne bo odstopil sam. Prav tako Vilfana naj ne bi več zagovarjal predsednik stranke DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec, ki je Vilfanu naredil že najmanj dve veliki uslugi: Vilfan si je lahko pred zadnjimi volitvami sam izbral volilni okraj, izbral pa je Kočevje, zelo ugoden za stranko DeSUS, toda Vilfan kljub temu ni bil izvoljen, potem je Erjavec naredil vse, da je Vilfan dobil službo državnega sekretarja, zdaj pa naj bi Erjavec tudi ugotovil, da mu vsi ti razni Petri Vilfani, Saše Dončiči in Ladi Leskovarji niso ravno veliko prinesli ...

NADALJEVANJE ...

Priloge:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Lili Žagar Aleš Potrč Tina Dobrovnik Okrajno sodišče v Mariboru Tanja Husar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Tone Hribar

2019-07-22 10:24:20


Malo imam že zadosti tega sranja!! Dejte že enkrat VSE pokrast in spravit v stečaje , da bo že enkrat mir s tem svaljkanjem modelov iz ene pozicije na drugo in povsod prisotna ista agencija za izbor kadrov DUTB, SDH, DARS to je res zelo zanimivo kako se kolo sreče obrača in je naklonjeno eni in isti garnituri. Aleksandar Kešeljević in Eriko Kopač rineta Mirando Grof na DARS, kjer je zaposlena žena Kešeljevića, da bodo lahko še naprej praznili državno blagajno; koncentacija pri koritu SDH. Vrejtno gre za deal EU komisarja, ker so ga ministi SMC podprli in so na plano spuščeni mrhovinarji. Eeee Marjan Šarec postavljaš iste kadre v drugi volčji preobleki ne poneumljaj ljudi. Spoštovani raziskovalni novinarji kaj pa imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob imenovanju - predvsem ali ima večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih, na kakšen način je bila imenovana za vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Enako velja tudi za Pirca in Runjaka. Jasno je da sta bila postavljena s strani prejšnjih vlade in je potrebno preveriti tudi njuno ustreznost pogojev. Logično je da vsaka vlada zamenja vodstvo teh državnih funkcij in ali so v preteklih menjavah tudi izplačevali take odpravnine, kot sta jo dobila ta dva. Spoštovani imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je en velika lisica ne bodite takon naivni naj bi bila tesna prijateljica Mateja Runjaka oba prej iz DZL to je vse splošno znano pa ji je sedaj hudo, ker ni več avteka, da bi se lahko furala na seanse z Runčijem, da bi jo lahko Runko rukal. Mogoče sta dobila premalo odpravnine in je razpadel trojček - vlakec Pirc, Runko in Drobne z velikimi plani lačen državnega denarja. Pric se je priklopil na vagon DUTB d.d. sedaj je potebno še ostale aktivirat, da se pelje karavana naprej. Ženščina naj bi kao zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob takratnem imenovanju - predvsem vprašljive so njene večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih. Preverite na kakšen način je bila imenovana za takratno vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Gospa je bila izbrana za članico SDH tu govorimo o mednarodnem razpisu s čim je uspela prepričati kadrovsko agencijo in NZ, kje je njen in put oz. prednost pred vsemi, ki jih ni bilo malo po poročanju medijev. Govori se da naj bi visoko leteča ženščina pripadala še pred časom kvoti DL pred SDH v času agencije AUKN, kjer je delovala, kot vršilka dolžnosti članice uprave AUKN v letu 2012 - cca. dva meseca nato je bila hito zamenjana. In sedaj se kiti, da je tata mata v smisli kakšne dobre izkušnje ima ravno primerna za DARS. Primerjajte njena leta vezano na pogoje primerljivih delovnih izkušenj - dobro bi bilo videti vse predhodnje razpise. Govori se, da naj bi se izobraževala na Jambrekovem faksu pred tem naj bi imela izobrazbo s področja organizacije v Kranju, magisterij na FDŠ. Ali je to primerljivo z mednarodnim razpisom, financami ali pravom, ki sta temeljni vedi potrebni za korporativno upravljanje po načelih OECD ocenite sami ter izkušnje s področja upravljanja katerih koli kapitalskih naložb ali primerljivih podjetji, kaj šele večim miljardami naložb. Ta pa se JE ukvarjala ali je bil avtoček Pirca in Runjaka prepoceni takrat prodan; škoda da ga ni potem sama prodala saj je bila poleg zdrah pa dolgega opravljivega gobca; neuka natakarica, ki je baje stregla kave. Ali ima nova uprava res prave izkušnje ali so njihove izkušnje iz finančne industrije , v primerjavi s tistimi, ki upravljajo sklade podobne velikosti, limitirajoče proti nič. V igri pa je bilo več milijard evro. Za te ljudi v preteklih obdobjih ni bil objavljen noben strokovni članek, da bi ljudje sploh vedeli kako razmišljajo. V času takratnega delovanja Runjaka ravno tako predstavnika DL naj bi napredovala na delovno mesto vodje oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložbv SDH ali je bil za to potreben razpis ali ne ocenite sami – morda bi bil potreben že zaradi davkoplačevalcev ali pač ne. Kajti tukaj naj bi šlo za kadrovanjena na naj oodgovornejša mesta v državni novo nastali pravni družbi SDH. Ali je šlo pri kadrovanju za uporabo metod golih dejstev in je bila enostavno postavljena na mesto vodje. V kratkem istem obdobju je bila ta oseba imenovana v nadzorne svete podjetij jasno v času mandata Runkarja. No in te ključne kadre z mednarodnim razpisom nam je davkoplačevalcem pomagala izbrati kadrovska agencija, kot je bilo povedano na TV poročilih – Ampro Adria d.o.o. na Prešernovi v Ljubljani – direktor agencije Marko Malkar že napol plešast in znerviran opijanjen bivši zaposlenec na Ameriške ambasade. Član Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji - AmCham je tudi firma Amrop Adria, ki je »kadrovsko svetovala« nadzornemu svetu državnega SDH pri izbiri uprave SDH. Zanjo dela Milena Pervanje. Večina nadzornikov državnega SDH, uprave SDH in Milena Pervanje, je povezanih z zasebnim društvom Boruta Jamnika, ZNS. Direktorica te firme je Milena Pervanje, ki je tudi dolgoletna predavateljica na popolnoma zasebnem društvu Združenju nadzornikov Slovenije ZNS, kjer je predsednik Borut Jamnik. Za to »kadrovsko svetovanje pri imenovanju članov uprave državnega SDH« je firma Milene Pervanje, od državnega SDH prejela nakazilo 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. V imenu nadzornega sveta so v Amrop Adria »strokovno izbrali upravo državnega SDH«, v zasedbi Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič. Najmanj Štamparjeva in Jazbec sta prijatelja in dolgoletna člana zasebnega Jamnikovega društva ZNS. Ko so bili ti člani uprave SDH imenovani, so z firmo Amrop Adria, kjer dela predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, nemudoma sklenili še eno svetovalno pogodbo in jim za svetovanje, plačali še 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. Tako so člani uprave državnega SDH, firmi Amrop Adria ki je v AmCham in Mileni Pervanje iz popolnoma zasebnega Jamnikovega društva ZNS naj bi vrnili uslugo za podporo pri imenovanju. Za to interesno trgovanje so uporabili davkoplačevalski denar. Borut Jamnik je s pomočjo Milene Pervanja, ki je predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, kontroliral strokovni postopek imenovanja uprave SDH. Milena Pervanje je v imenu nadzornega sveta državnega SDH ocenila prijavljene kandidate in izdelala predlog za imenovanje članov uprave SDH. Prijavljene kandidate, ki nimajo certifikata Jamnikovega zasebnega društva ZNS, kjer tudi sama osebno predava, je izločila iz postopka izbora, oziroma jih je slabše ocenila. Tako je Borut Jamnik preko Milene Pervanje, ki predava na njegovem zasebnem društvu ZNS, uspel postaviti Jazbeca in Štamparjevo v upravo državnega SDH. Tam ta dva postavljata nadzornike v vse firme v državni lasti. Tudi v NLB in Luko Koper. No in kateri stranki pripada Borut Jamnik, ki kadruje očitno v vsaki vladi – kdo je pravzaprav ta oseba drugo članico uprave pa povezujejo mediji ravno s tem človekom.
borut rojc

2019-07-22 07:08:45


Aneksi kriminalnih združb pri gradbenih poslih, to je to, kar poganja mafijski ustroj države. Svoje , s prirejenimi javnimi razpis,i naredi prav od teh razbojnikov nastavljena vlada in sklepni račun se tako izide... Pri sosedih gradijo Kitajci in to pred vsemi roki, pri nas ima večje reference od tujcev murgelsko gradbeno podjetje Grep, čeprav poseduje le samokolnico in dve vreči cementa. Od klovna in zmešane plagiatorke na ministrstvu za infrastrukturo, res ni pričakovati, da bi se zadeve v tem pogledu uredile, ker potem niti njiju ne bilo tam...Razumem tudi Damjana in njegove nerazumljive umotvore, očitno pogojene z neko boleznijo, da besed ne izogavarja, pač pa mu nekontrolirano letijo iz ust. Človek bi se rad primaknil k bogato obloženi mizi gradbene mafije. Ne razumem pa teze spoštovanega gospoda Duhovnika, ki se je v boju s prevarntom Lebnom in njegovimi pomagači pri zlatem tiru, odločno postavil na stran razuma in zdrave logike, torej proti tem, nad katerimi se klovn še posebno navdušuje. ..Na koncu se torej zaradi manjkajoče vejice , razveljavljajo razpisi, po katerih se posel dodeli najcenejšim izvajalcem in dodeli jebivetrom tipa Petrič, Škrabec & co. katerih kriminalne rabote so vedno najmanj dvakratnik najugodnejšega izvajalca posameznih gradbenih del , ki bi kot dober gospodar tudi s takšno ceno nekaj zaslužil...Vse, kar napišem, bazira tudi na osebnih izkušnjah. Zločinski režim nam je kot družini nekaj vzel, ta sistem tega noče vrniti. Zato, da kriminalci gradijo lakirnice na rodovitni zemlji, avtoceste skozi pšenična polja ter vse mogoče ovinke po vodovarstvenih območjih pri gradnji železnice. Če bo zmanjkalo, bodo pa zlikovci spet šli v preboj in še kaj vzeli...

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Brata Potrč oproščena - zaradi pomanjkanja dokazov, nad sodiščem razočarana Tina Dubrovnik napoveduje odškodninsko tožbo