objavi na
pozareport.si

forum

7 dni v tednu

Sreda, 30. januar 2019 ob 22:32

Brata Potrč oproščena - zaradi pomanjkanja dokazov, nad sodiščem razočarana Tina Dubrovnik napoveduje odškodninsko tožbo
Četrtek - 14. februar: AFERA BRATOV POTRČ ... IN KAJ NAM SPOROČA MARIBORSKO SODIŠČE?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Vidno zaskrbljeni pred začetkom včerajšnjega sojenja na mariborskem sodišču: Lili Žagar, Marko Potrč, Aleš Potrč in Jasmina Potrč (foto: Maribor24)

Četrtek, 14. februar

Eno leto po tem, ko je okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper znana brata Potrč vložilo obtožni predlog - zaradi nasilja nad Tino Dubrovnik, bivšo svakinjo zvezdnika Marka Potrča in nekdanjo partnerico njegovega brata Aleša Potrča (vir), se je včeraj dopoldne na okrajnem sodišču v Mariboru zgodil preobrat. Tožilstvo je nenadoma in nepričakovano odstopilo od pregona, okrajna sodnica Tanja Husar pa je brata Potrč oprostila vseh obtožb - zaradi pomanjkanja dokazov (vir). Primer sicer še ni čisto sodno končan, saj je razočarana Tina Dubrovnik zoper brata Potrč že napovedala odškodninsko tožbo, prav tako pa je tudi vprašljivo sporočilo, ki ga mariborsko sodišče ob tem procesu pošilja slovenski javnosti: ženskam, ki so žrtve nasilja in se javno izpostavijo, bo na sodišču prekleto težko, saj tožilstva očitno po enem letu odstopajo od pregonov, sodišča pa domnevno nasilne moške, še zlasti če gre za medijske zvezdnike, oproščajo - zaradi pomanjkanja dokazov. In to se je zgodilo na mariborskem sodišču, ki je na podlagi študije dveh znanih ustavnih pravnikov Jurija Toplaka in Andraža Terška znano kot tisto slovensko sodišče, kjer daleč največ kršijo človekove pravice in ustavo (vir):

Graf: število kršitev človekovih pravic na tisoč sodnih primerov. (vir: Siol.net) Graf: število kršitev človekovih pravic na tisoč sodnih primerov (vir: Siol.net)

Marko Potrč, ki je bil pred začetkom včerajšnjega sojenja, kot je razvidno tudi iz pričujoče fotografije, objavljene na spletnem portalu Maribor24.si, vidno prestrašen, je po sodni zmagi nad bivšo svakinjo slavil na svojem facebook profilu, kjer so nekateri njegovi oboževalci, sicer skriti pod anonimnimi profili ...

Vir: Facebook Vir: Facebook

... infantilno prisegali, da bi namesto Marka Potrča šli celo v zapor. Vse to ne glede na stanje Tine Dubrovnik, ki naj bi doživela - na sodišču resda nedokazano - nasilje bratov Potrč. In bila doslej, kot pravi sama, edina, ki si ju je upala prijaviti, ne pa tudi edina, ki naj bi doživela njuno nasilje (vir).

PONEDELJEK, 11. februar

Jasna Murgel, nekdanja mariborska poslanka Cerarjeve stranke SMC, javno znana po svoji izraziti politični ter ideološki radikalnosti (med drugim, spomnimo, je javno, preko twitterja, napovedala, da bo vladna koalicija levice izvolila ideološko čisto "naše" ustavno sodišče) ...

				Jasna Murgel je spet lepo sodnica ...			Jasna Murgel je spet lepo sodnica ...

... se je po neizvolitvi za poslanko na zadnjih volitvah, junija lani, ter nedavni neuspešni politični kandidaturi za varuhinjo človekovih pravic, spet - čez noč, nazaj - prelevila v "neodvisno sodnico" na mariborskem okrožnem sodišču. In že lepo "neodvisno" sodi (faksimile):

Pa kdo je tu nor?!

SOBOTA, 9. februar

Ta teden se je v Bruslju mudila skupina tako imenovanih "influencerjev" ali "vplivnežev" iz Slovenije, med njimi pa so bili tudi ljubljansko-prekmurska starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu ...

				To je starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu. 			To je starleta Danica Lovenjak, ki se trenutno največ ukvarja z reklamiranjem ene od restavracij na Ljubljanskem gradu.

... občasna televizijska voditeljica Ula Furlan Molk, najbolj znana kot hčerka nekdanje prve dame slovenske televizije Marije Miše Molk ...

Ula Furlan Molk v bruseljskem hotelu Aqua promovira svoj lipstick. Ula Furlan Molk v bruseljskem hotelu Aqua promovira svoj lipstick.

... hišni komik televizije Planet TV Jure Godler, pisatelj, prevajalec in stand-up komik Boštjan Gorenc - Pižama, bloger Roni Kordiš, imenovan Had, ter še nekaj bolj ali manj medijsko znanih obrazov. Njihovo bivanje sredi Bruslja so častili slovenski in evropski davkoplačevalci, vplivneži pa so se, sodeč po fotografijah na družabnih omrežjih, srečali tudi z nekaterimi slovenskimi evropskimi poslanci. Ko je avtor teh vrstic to potovanje kot prvi razkril na twitterju, kasneje pa so ga publicirali tudi posamezni evropski poslanci iz Slovenije, je na družabnih omrežjih upravičeno završalo. Kdo je to plačal, predvsem pa, kdo je naredil ta nenavadni seznam - žal spet z močnim političnim podtonom?! Iz imen in priimkov je namreč poznavalsko razvidno, da gre pri večini članov bruseljske ekskurzije tudi za medijske aktiviste politične levice, Kordiš, denimo, je znan kot dolgoletni zvesti politični sopotnik Gregorja Golobiča (LDS, Zares), kar je sicer razvidno tudi iz njegovih blogerskih zapisov, medtem ko na tem seznamu niti z mikroskopom ni mogoče najti nobenega "vplivneža" z desnice niti s politične sredine. Predstavniki evropska parlamenta v Sloveniji se po razkritju ekskurzije vidno sprenevedajo, na javno postavljena vprašanja, kdo je sestavil ta seznam ...

Viir: Twiter Viir: Twiter

... pa nočejo in nočejo odgovarjati ter se skrivajo za nekimi splošnimi odgovori in floskulami o tem, koliko ljudi vsako leto obišče evropski parlament.

TOREK, 5. februar

Če smo oktobra 2013 na tem portalu objavili odmeven članek z naslovom Kakšni tipi vodijo Maribor ...?!, se moramo danes vprašati podobno - kakšne tipinje bi zdaj, po zmagi spornega župana Saše Arsenoviča, vodile Maribor? Arsenovič namreč želi imeti kar štiri podžupane (zaradi česar mora najprej sicer spremeniti statut Mestne občine Maribor, za kar pa potrebuje dvotretjinsko večino v mestnem svetu) in od tega dve podžupanji. Imen teh dveh bodočih podžupanj Arsenovič sicer še ni izdal, toda po naših informacijah naj bi šlo za Alenko Iskra, mestno svetnico na listi Socialnih demokratov in propadlo kandidatko SD za županjo, ter mestno svetnico Cerarjeve stranke SMCHeleno Kujundžić Lukaček. Obe stranki, SD in SMC, sta namreč predvideni za bodočo Arsenovičevo koalicijo. Toda kdo sta v resnici ti dve dami?

				Zadruga, ki jo vodi Alenka Iskra, je prezadolžena, vsa leta doslej Zadruga, ki jo vodi Alenka Iskra, je prezadolžena, vsa leta doslej "tolče" precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov.

Alenka Iskra je nekdanja direktorica Term Maribor, ki so kasneje prešle v ruske roke, in bivša direktorica Rimskih term, ki so končale v stečaju, zdaj pa vodi zadrugo Kooperativa DAME, z.o.o., so.p. Med župansko volilno kampanjo se je Iskra ves čas hvalila s podjetništvom (njena stranka SD med volilno kampanjo sicer nikoli ni javno podprla Arsenoviča, je pa to osebno storila Alenka Iskra), toda podatki iz javno dostopnih poslovnih baz nam kažejo precej drugačno sliko. Njena zadruga je namreč prezadolžena, vsa leta doslej "tolče" precejšnjo izgubo, denar pa črpa predvsem iz proračunskih virov (faksimile - vir: Gvin in Erar):

No, nič bolje ni z drugo potencialno mariborsko podžupanjo Heleno Kujundžić Lukaček, ki jo je njena stranka SMC za podžupanjo ponujala že prejšnjemu mariborskemu županu Andreju Fištravcu. Gospa HKL je do novembra lani imela svoj s. p. H.A.N.D. - za izobraževanje ter psihološko in finančno svetovanje, toda - tudi ona - je končala v rdečih številkah (vir: Gvin).

Res, to pa bosta zagotovo odlični, vrhunski podžupanji. Ta pravi, primerni za razvojni preboj mesta Maribor ...

SOBOTA, 2. februar

Spletna platfoma WikiLeaks je na svojem facebook profilu objavila seznam vodilnih malteških vitezov (Knights of Malta), njihove uradne funkcije in kontakte.

				Vir: WikiLeaks - facebook			Vir: WikiLeaks - facebook

Seznam obsega 176 strani, na strani 75 in 76 pa si lahko preberete tudi imena in priimke članov reda malteških vitezov iz Slovenije.

WikiLeaks: Malteški vitezi - vse njihove funkcije in kontakti.pdf

Pri nas na vrhu je diplomat in nekdanji politik, ki politično sodi na desnico, Andrej Šter, sicer pa vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve.

SREDA, 30. januar

Na javnem zavodu - Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ki ga je, preden je postal minister za kulturo, kot ravnatelj vodil Dejan Prešiček, sta poleg Prešička zaposleni še dve njegovi sorodnici: žena Liza Prešiček Hawlina, flavtistka, in pianistka Nina Prešiček, sestra padlega ministra.

				Dejan Prešiček<br>			Dejan Prešiček

Trije zaposleni sorodniki, no, to je tudi v zasebnih firmah težko videti, razen v manjših družinskih podjetjih. Sicer pa na KGBL, od koder so v preteklih dneh prišla na dan številna dokumentirana pričevanja o Prešičkovem mobingiranju ter šikaniranju zaposlenih (vir), zdaj v hudem strahu čakajo na Prešičkovo vrnitev, saj mu tam miruje delovno mesto. In se, pravijo, bojijo Prešičkove maščevalnosti ...

SOBOTA, 26. januar

Peter Vilfan, sporni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, ni (več) pri Marjana Šarcu.


				Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Peter Vilfan prinesel svoj službeni prenosni računalnik, in enkrat naj bi prišel na ministrov kolegij. Kaj sicer, kot državni sekretar počne, pa ni znano.			Na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je Peter Vilfan prinesel svoj službeni prenosni računalnik, in enkrat naj bi prišel na ministrov kolegij. Kaj sicer, kot državni sekretar počne, pa ni znano.

Namesto pisarne na Gregorčičevi ulici, kjer so prostori vlade, je dobil pisarno v šestem nadstropju ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na Masarykovi cesta 16. Naši viri pravijo, da je zraven prinesel svoj službeni prenosni računalnik, plačuje pa ga - Vilfana - sicer še vedno kabinet predsednika vlade, enkrat pa naj bi se celo pojavil na kolegiju šolskega ministra Jerneja Pikala, kaj sicer - kot državni sekretar - točno počne, pa ni znano. Vilfan, ki ima srečo, da se je kmalu po izbruhu afere z njegovimi davki pojavila še večja afera - Prešiček, se je zdaj potuhnil, toda naši viri iz vlade in koalicije pravijo, da je Vilfanov odhod samo še vprašanje časa. Šarec in vsi drugi naj bi namreč samo čakali na konec preiskave Fursa in odločbo, ki naj bi, kot se zdaj napoveduje, Vilfanovo izogibanje davkom preko Športnega društva Košarkarska šola Peter Vilfan, označila za davčni prekršek in mu naložila plačilo kazni ter izdala novo davčno odločbo za plačilo dodatnega davka, potem pa predlagal Vilfanovo razrešitev - če Vilfan prej ne bo odstopil sam. Prav tako Vilfana naj ne bi več zagovarjal predsednik stranke DeSUS in minister za obrambo Karl Erjavec, ki je Vilfanu naredil že najmanj dve veliki uslugi: Vilfan si je lahko pred zadnjimi volitvami sam izbral volilni okraj, izbral pa je Kočevje, zelo ugoden za stranko DeSUS, toda Vilfan kljub temu ni bil izvoljen, potem je Erjavec naredil vse, da je Vilfan dobil službo državnega sekretarja, zdaj pa naj bi Erjavec tudi ugotovil, da mu vsi ti razni Petri Vilfani, Saše Dončiči in Ladi Leskovarji niso ravno veliko prinesli ...

NADALJEVANJE ...

Priloge:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Lili Žagar Aleš Potrč Tina Dobrovnik Okrajno sodišče v Mariboru Tanja Husar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Natalija Chvatal

2019-10-19 10:20:48


Kakšen obliž na ranjeno dušo je branje vaših kolumen in gledanje Faktorja, ker si upate. Pred 4 leti sem se umaknila iz Slovenije, ker nisem več mogla dihati (pa ne zaradi bolezni) in iz tropske daljave spremljam propadanje in uničevanje države, ki smo se je tako veselili. Srečujem ljudi iz celega sveta, mnogi, ki so že bili v Sloveniji me sprašujejo, kaj delam tukaj, ko pa imam tako lepo domovino. In moj odgovor: glede na to, da sem videla veliko sveta, si upam trditi, da na tako majhnem koščku ni nikjer na svetu toliko lepot. Slovenija je dragulj Evrope: prekrasna narava, gozdovi, čiste reke, morje, gore, vinogradi, odlična hrana, odlično vino, izjemna geografska lokacija, delovni in pošteni ljudje, pa vendarle... ko je bog delil naravo, jo je vsul na ta majhen košček sveta iz velike vreče, ko pa je delil pogum, samozavest in ponos, pa je bila vreča že očitno prazna. Po vsem, kar slovenski narod dovoli krokarjem in krvosesom pa mislim, da si države niti ne zaslužimo, ker je ne znamo ceniti, sicer pa je tako in tako že ukradena od mafije. Ko smo se osamosvojili, sem mislila, da bomo rabili 5 let, da uskladimo zakonodajo in se navadimo na demokracijo, kakšna zmota, verjetno niti 50 let ne bo dovolj, kar pomeni, da je komunizem ukradel narodu najmanj 100 let!! Koliko zavrtih generacij! Največjo škodo narodu pa so naredili in jo še delajo presstituti in presstitutke ter šolski sitem. Ko ni več morale, je dovoljeno vse. Zato mi je toliko bolj toplo pri srcu, ko se vedno več posameznikov na vseh področjih upa izpostavljati z resnico in pri tem je vajina vloga gospoda Požar in Pertinač neprecenljiva. Še je upanje, pogumno naprej in hvala obema.
Radolf Mitler

2019-10-19 09:21:50


Gnoji!

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Brata Potrč oproščena - zaradi pomanjkanja dokazov, nad sodiščem razočarana Tina Dubrovnik napoveduje odškodninsko tožbo