objavi na
pozareport.si

Nedelja, 24. Januar 2021 ob 06:00

Ponavadi gre za denar: Marku Potrču 285 tisoč evrov, odprl je že tretjo firmo, Lili Žagar pa torbice za 750 evrov (II)
Požareport

Odpri galerijo

Marko Potrč

Objavljamo popravek in prikaz nasprotnih dejstev na članek z naslovom "Ponavadi gre za denar: Marku Potrču 285 tisoč evrov, odprl je že tretjo firmo, Lili Žagar pa torbice za 750 evrov", objavljen 4. 9. 2020.(*)

"Ne drži, da je Marko Potrč nasprotnik preventivnih zdravstvenih ukrepov in zanikovalec pandemije novega koronavirusa. Zagovarja zgolj sorazmernost ukrepov, ki bi morali biti prilagojeni stopnji ogroženosti, ki jo virus dejansko predstavlja. Opozarja na nerazumne, medsebojno nasprotujoče in v vsakdanjem življenju neizvedljive ukrepe, ki po njegovem mnenju ne smejo povzročati več škode kot koristi in posegati v temeljne vrednote demokratične družbe.

Nadalje ne drži, da se Marko Potrč medijsko izpostavlja zaradi denarja ali želje po vključitvi v politiko. To počne zgolj in izključno iz odgovornosti do prihodnjih rodov in vseh ljudi nasploh. Tovrstne aktivnosti v tem času pomenijo kvečjemu izgubo poslov in poslovnih priložnosti, Marko Potrč pa za svoje medijske aktivnosti v zvezi z novim koronavirusom ne prejema nobenih plačil in nima sponzorjev.

Prav tako ne drži, da naj bi Marko Potrč družinsko hišo s kompenzacijo ugodno dobil od podjetja Lumar. Hišo je kupil po tržni ceni, z bančnim kreditom z odplačilno dobo 30-ih let.

Neresnične so tudi trditve, da je bil Marko Potrč nasilen do Tine Dubrovnik ali katere koli druge ženske. Iz sodbe v omenjenem postopku izhaja, da se je izpoved Dubrovnikove večkrat spremenila, njene trditve pa so se tekom dokaznega postopka izkazale za neresnične.

Marko Potrč

zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o. p., d. o. o."

* Popravek in prikaz nasprotnih dejstev objavljamo na podlagi odločbe Okrajnega sodišča v Ljubljani, opr. št.: IV P 1355-2020.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Ponavadi gre za denar: Marku Potrču 285 tisoč evrov, odprl je že tretjo firmo, Lili Žagar pa torbice za 750 evrov (II)