objavi na
pozareport.si

Petek, 4. September 2020 ob 18:45

Ponavadi gre za denar: Marku Potrču 285 tisoč evrov, odprl je že tretjo firmo, Lili Žagar pa torbice za 750 evrov
Požareport

Odpri galerijo

Marko Potrč

Pri Marko Potrču, ki se ob drugem valu covida-19 na družabnih omrežjih pojavlja kot glasen naprotnik preventivnih zdravstvenih ukrepov in kot "zanikovalec" pandemije novega koronavirusa, gre za denar ali pa se želi lansirati v politiko, pravijo številni Mariborčani, ki lokalca Potrča seveda (naj)bolje poznajo. Potrč sicer grozi, da se v boju proti ukrepom zaradi covida-19 ne bo ustavil, toda naši viri so prepričani, da se bo ustavil tisti hip, ko bo to zahteval eden od njegovih sponzorjev.

Kakorkoli, Potrču finančno zagotovo ne gre slabo, toda pandemija naj bi mu odnesla številne poslovne angažmaje, kot so vodenje prireditev in različna sponzorstva. Širša javnost Potrča sicer pozna predvsem kot radijskega in občasnega televizijskega voditelja (Galileo na Planet TV - na Planetu se je njegov vzpon začel pod nekdanjo direktorico Tino Česen, ki naj bi naravnost oboževala "mlajše fante" s Kanala A, kot recimo Marka Potrča in Blaža Jarca), manj pa je znano, da je trenutno (so)lastnik dveh podjetij in ima status samostojnega podjetnika, posli pa mu letno - po javno dostopnih podatkih - navržejo nekaj manj kot 300 tisoč evrov.

Tako ima Marko Potrč doma v Pesnici, hiši, ki naj bi jo na družinski parceli s kompenzacijo ugodno dobil od podjetja Lumar - montažne hiše, registrirano podjetje Vizual 7, d. o. o., ki se ukvarja s televizijsko, video in filmsko produkcijo, in s. p. Voditelj.si, kar mu je lani skupaj navrglo okoli 285 tisoč evrov prihodkov. Čeprav je tudi možno, da Potrč svoj status samostojnega podjetnika izkorišča (predvsem) zato, da denar iz svojega podjetja Vizual 7 bolj elegantno spelje na svoj transakcijski račun mimo večjih davčnih obremenitev; v tem primeru so njegovi realni skupni prihodki sicer bistveno nižji, vendar "davčno optimizirani":

Vizual 7 d.o.o. (vir: Gvin) Vizual 7, d.o.o. (vir: Gvin)

  S.P. Voditelj.si (vir: Gvin) Voditelj.si, s. p. (vir: Gvin)

Za sicer promovirano kot bolj dobrodelno dejavnost, imenovano Cestni heroji, ki razen delno vzpostavljene spletne strani trenutno menda ne živi in tudi ni točno znano, kaj naj bi se pod znamko Cestni heroji sploh dogajalo, pa je Potrč skupaj z dvema partnerjema februarja letos ustanovil še tretjo družbo - Heroji, d. o. o., prav tako v Pesnici, tokrat pa kar direktno za dejavnost oglaševalskih agencij:

Vir: Cestni heroji Vir: Cestni heroji

No, sodeč po nekaterih komentarjih na twitterju naj bi Marko Potrč šel v akcijo negiranja covida-19 prav zaradi (ne)financiranja Cestnih herojev.

TORBICE LILI

Potrčeva zasebna partnerka in nekdanja televizijska Lili Žagar pa se zdaj ukvarja s prodajo ženskih torbic na spletu (vir). Njene torbice iz kombinacije koruznega ličja in usnja na LiliInti shopu stanejo od 450 do 750 evrov.

Lili Žagar ima status samostojne podjetnice sicer registriran na Ratežu pri Novem mestu, kar je, predvidevamo, njen stalni naslov, čeprav sicer živi v Pesnici.

NA SODIŠČU OPROŠČEN NASILJA NAD ŽENSKO ...

... ZARADI POMANJKANJA DOKAZOV

In spomnimo, Marko Potrču in njegovemu bratu Alešu Potrču je mariborsko sodišče dlje časa in začuda odmaknjeno od javnosti, čeprav je šlo za zvezdnika, sodilo zaradi (domnevnega) nasilja nad bivšo ženo Aleša Potrča Tino Dubrovnik. Ki pa menda ni bila edina deležna nasilja obeh bratov, ampak očitno edina ženska, ki je to nasilje prijavila. Toda zaradi pomanjkanja dokazov sta bila brata Potrč januarja lani nenadoma - oproščena.

Več o tem procesu, ki so ga mediji boljkone zamolčali, in so o njem začeli poročati, šele ko sta bila brata Potrča srečno oproščena, si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Ponavadi gre za denar: Marku Potrču 285 tisoč evrov, odprl je že tretjo firmo, Lili Žagar pa torbice za 750 evrov