objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 7. februar 2019 ob 06:55

Afera Marko Potrč. Hofer in Planet TV ne vesta, kaj bi, čeprav gre za zavrženo kaznivo dejanje, mediji pa že blatijo žrtev?!
Vse kaže, da Potrč in Lili Žagar uspešno unovčujeta svoje zveze, jokerje in piškotke po uredništvih različnih medijskih hiš. In to je verjetno tudi tisti pravi razlog, da primer tako dolgo ni prišel v medije ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kot je razvidno iz uradnega odgovora trgovske družbe Hofer Slovenija, jim je nerodno, vendar ne vedo, kaj bi. Pridobivajo na času in bi po vsem sodeč še najraje kar počakali na konec sojenja ...

JAVNO BLATENJE ŽRTVE ...

IN MEDIJSKA POMOČ BRATOMA POTRČ

Dva dni po našem razkritju sojenja zvezdniku Marko Potrču in njegovemu bratu Alešu (vir) je zgodba močno prodrla tudi v druge medije. Toda kako, na kakšen način? Če so na tabloidu Svet24 vsaj poskušali govoriti tudi z domnevno žrtvijo nasilja Tino Dubrovnik, nekdanjo partnerico Aleša Potrča, ki pa se je želela prej posvetovati s svojo odvetnico, so na mariborskem časopisu Večer in Slovenskih novicah (Časopisna hiša Delo) na dolgo in široko objavili zgolj to, kar sta povedala brata Potrč in televizijska zvezdnica Lili Žagar, ki je trenutno sicer brez oddaje, to pa tako, da se je vse v glavnem zreduciralo na medijsko blatenje žrtve in zagovarjanje osumljenih nasilnikov - Marka in Aleša Potrča. Tine Dubrovnik, domnevne žrtve bratov Potrč, niso niti kontaktirali. Na spletnem Večeru so obrambni članek o Potrču tudi povsem neokusno opremili s tremi samopromocijskimi fotografijami napol golega Potrča in zraven dodali še tri - spet samopromocijske - fotografije Lili Žagar v treh različnih pozah. Vse kaže, kot smo že napovedali na tem portalu, da Marko Potrč in Lili Žagar uspešno unovčujeta svoje zveze, jokerje in piškotke po uredništvih ali pri novinarjih različnih medijskih hiš. No, in to je verjetno tudi tisti pravi razlog, da primer tako dolgo ni prišel v medije, čeprav v medije zaide praktično čisto vse, kar zadeva Marka Potrča ali Lili Žagar. Tabloidne medije, denimo, sama dobesedno zasuvata s fotografijami svojih dveh otrok, čeprav sta se pred leti bahala in očitno lagala, da svojih otrok ne bosta izpostavljala javnosti. Pač, vse za samoreklamo. Zdaj pa taisti Marko Potrč nonšalantno in tudi brez najmanjših dokazov obtožuje Tino Dubrovnik, domnevno žrtev njegovega in bratovega nasilja, da je primer v medije spravila ona, da bi tako vplivala na odločitev sodišča.

In potem se slovenski mediji še čudijo, da ženske praviloma težko prijavljajo takšna ali podobna kazniva dejanja pristojnim organom.

KAJ POREČEJO LASTNIKI HOFERJA V TUJINI?!

IN KAKŠNA JE RAZLIKA MED POTRČEM IN KOBALOM?

Zdaj so se oglasili tudi pri Hofer Slovenija, d. o. o., in na Planet TV. Kot je razvidno iz uradnega odgovora trgovske družbe Hofer Slovenija (faksimile zgoraj), jim je nerodno, vendar ne vedo, kaj bi. Pridobivajo na času in bi še najraje - kot kaže - oportuno počakali na konec sojenja, ki ga Marko Potrč sicer pričakuje že prihodnjo sredo, 13. februarja, ob 9. uri, ko je na okrajnem sodišču v Mariboru sklicana obravnava. Je pa slišati, no, imamo tudi nekatere kopije elektronskih sporočil, da na slovensko vodstvo Hoferja že dežujejo pisma in sporočila ljudi, mi pa bomo zato poskušali izvedeti, kaj si o tem primeru mislijo lastniki trgovske verige Hofer v tujini.

Na Planet TV (TSMedia, d. o. o.) pa bi zadeve, kot kaže iz njihovega včerajšnjega dopisa (faksimile spodaj), najraje razčistili "interno"?! Zanimivo!?

Res je, v pravu velja domneva nedolžnosti, že od rimskega prava naprej, in tudi v Sloveniji in v primeru obtoženega Marka Potrča ter njegovega brata Aleša velja enako. Toda hkrati obstajajo tudi etične in moralne norme, še zlasti ko gre za tako zavrženo kaznivo dejanje, kot je - vsakršno - nasilje nad žensko, in še zlasti, ko gre za javne osebnosti. In zdaj, ko mariborsko državno tožilstvo, torej država zaradi utemeljenega suma nasilja nad žensko sodno preganja zvezdnika Marka Potrča, ki je nedvomno javna osebnost, si podjetja, kot sta Hofer ali Planet TV, enostavno ne morejo več privoščiti poslovnega sodelovanja s tem istim Marko Potrčem. Najmanj do njegove pravnomočne oprostitve, če bo sploh oproščen. Danes sojenje še ni končano in Marku Potrču zaenkrat še vedno grozi kazen do enega leta zapora.

Takšne etične, moralne in poslovne standarde smo lahko, spomnimo, pred kratkim učinkovito videli v tujini, na zahodu, v znanih primerih Billa O'Reillyja in ameriške televizijske Fox News ali producenta Harveyja Weinsteina v Hollywoodu. Oba, televizijskega voditelja in vplivnega poslovneža, so suspendirali in odpustili, čim so se v tamkajšnjih medijih pojavili sumi, da sta spolno nadlegovala ženske. Za osvežitev spomina: o tem so na veliko poročali tudi slovenski mediji, tudi Planet TV, kjer pa se v primeru svojega zvezdnika Marka Potrča želijo preprosto potuhniti. Ne nazadnje, tudi zvezdnika Borisa Kobala so pred dnevi zaradi očitkov kaznivega dejanja kraje avtorskega dela (plagiatorstva) že razrešili z mesta direktorja Šentjakobskega gledališča, čeprav se sojenje Kobalu še zdaleč ni začelo pa tudi plagiatorstvo je, recimo temu, verjetno manj zavrženo dejanje kot nasilje nad ženskami ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Aleš Potrč Lili Žagar časopis Večer slovenske novice Svet24 hofer planet tv

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Marko Potrč. Hofer in Planet TV ne vesta, kaj bi, čeprav gre za zavrženo kaznivo dejanje, mediji pa že blatijo žrtev?!