objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 14. februar 2019 ob 07:08

Šarec jih reže kot salamo, toda Kučan hoče rezultat! Na evropskih volitvah: 4 proti 4. Bo tokrat kandidiral tudi Janša?!
In zdaj so tudi dokončno pokopane mokre sanje Mira Cerarja in Karla Erjavca, da bi eden od njiju čez pol leta postal slovenski evropski komisar za najmanj 22 tisoč evrov neto mesečno ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po samo 15 minutah včerajšnjega popoldanskega sestanka "na vrhu" med Marjanom Šarcem (LMŠ), Mirom Cerarjem (SMC) in Alenko Bratušek (SAB) je (bilo) dokončno jasno, da skupne liste teh strank na prihajajočih volitvah v evropski parlament, razpisanih za 26. maj, ne bo. Če je Šarec še pred časom dopuščal to možnost, pod brutalnimi pogoji, da on določi prve tri kandidate na listi od osmih, za preostalih pet pa ima pravico do veta, je Cerarju in Bratuškovi tokrat direktno povedal, da se on skupne liste ne gre.

No, zdaj so nekatere stvari že malo bolj jasne, čeprav je v politiki vse mogoče, številne pa tudi še ne:

- Prav frapantno je bilo - po včerajšnjem sestanku - videti presenečenje dveh velikih osmoljencev sestanka Cerarja in Bratuškove?! Zakaj že, saj je po zadnjih javnomnenjskih anketah Šarčeva LMŠ poletela v nebo, Cerarjeva SMC in Stranka Alenke Bratušek pa sta padli daleč pod parlamentarni prag! Še več, Cerarjeva SMC praktično ne obstaja več in danes je SMC tako rekoč samo še - Miro Cerar. Če takšne Šarčeve odločitve Cerar in Bratuškova nista mogla vnaprej predvideti, čeprav sta vendarle že nekaj let v politiki, lahko to pomeni samo eno: da so jima strici iz ozadja zagotavljali, da je skupna lista urejena.

- Neverjetno je tudi, da Miro Cerar po torkovem drugem izbruhu afere Maketa, ki bo SMC dokončno pahnila na smetišče zgodovine, ni predlagal prestavitve sestanka vsaj za nekaj dni, da si malo opomore?! Pri čemer se lahko strinjamo z Matejem Lahovnikom, da je Marjan Šarec omenjeni drugi izbruh afere Maketa zgolj pametno izkoristil, je pa manj verjetno, da bi ga tudi osebno sprovociral, skupaj z Damirjem Črnčcem (vir). Gospodje iz Šarčevega kabineta na Gregorčičevi ulici so za takšno črno operacijo morda res premalo organizirani in zverzirani.

ŠAREC PO KMEČKI LOGIKI VE ...

DA SE BOLNE ŽIVINE NE GONI V HLEV

- Marjanu Šarcu je pri tem verjetno jasno vsaj dvoje: prvič, skupna kandidatna lista LMŠ-SMC-SAB bi lahko škodila samo njemu in LMŠ, zlasti pa s takšnimi kandidati za evropske poslance, ki jih forsirata Cerar in Bratuškova - denimo Petrom Gašperšičem ali Romanom Jakičem, torej propadlimi politiki, ki so pokvarjena roba, Šarec pa po kmečki logiki ve, da se bolne živine ne goni v hlev, in drugič, kaj mu pa - trenutno - morejo, če jih zavrne?!

On je trenutno tudi tisti, ki je branik pred Janezom Janšo (SDS) in z grožnjo Janše tudi več čas maha globoki državi pred nosom. Češ, če ruknete mene, pride na oblast Janša. Še pred tem pa se lahko Šarec celo zmeni z Janšo.

Mimogrede, kar zadeva nekdanjega ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, prihaja velika finančna afera, neposredno povezan z njim, zato bo kot morebitni kandidat za evropskega poslanca kmalu odpadel kot hruška z veje, Romanu Jakiču, predsedniku sveta Stranke Alenke Bratušek, pa trenutno celo sodijo na ljubljanskem sodišču v Jankovićevi aferi Stožice in mu grozi kazen do nekaj let zapora. Tako je tudi on res odličen kandidat?!

- Po včerajšnjem sestanku so tudi dokončno pokopane mokre sanje Mira Cerarja in Karla Erjavca (DeSUS), da bi eden od njiju čez pol leta postal slovenski evropski komisar za najmanj 22 tisoč evrov neto mesečno ...

KAJ BO REKEL GOLOBIČ? BODO POSLEDICE?

- Bistveno manj verjetna je zdaj tudi kasnejša združitev vseh teh treh "liberalnih strank" v "novo veliko LDS" (prvi vir: Big Picture), kar je projekcija Gregorja Golobiča, če jih pa danes Marjan Šarec reže kot salamo. Zato nekateri že napovedujejo, da se bo Šarcu to po včerajšnjem sestanku začelo malo maščevati, kar naj bi bilo razvidno iz prihodnjih anket javnega mnenja in medijske obravnave. No, bomo videli.

- Po drugi strani zaželeni rezultat na evropskih volitvah hoče tudi Milan Kučan, in to 4:4. Štirje evropski poslanci desnice in štirje poslanci levice, kar pomeni, da bi Kučan letos rad izboljšal rezultat - levica ima namreč zdaj samo 3 poslance: Tanjo Fajon (SD), Iva Vajgla in Igorja Šoltesa.

Tako je Kučan najprej hotel Vajgla (DeSUS) "uturiti" na listo Šarčeve LMŠ, pa se ni izšlo, zdaj pa naj bi prek infrastrukture Zveze združenj borcev pomagal zbrati potrebne podpise podpore za vložitev kandidature Igorja Šoltesa (Zeleni?!), kar pa precej razburja Socialne demokrate. Po včerajšnji odločitvi pa naj bi Kučanov krog preigraval naslednji rezultat levice: 1 do 2 evropska poslanca na listi LMŠ, Fajonova na listi SD (če ne bo v prihodnjih tednih slučajno prišlo do popolnega spopada s predvidenim drugim na listi - podpredsednikom SD in poslancem Matjažem Nemcem) ter Violeta Tomič na listi Levice.

"Mala ALDE lista", sestavljena iz SMC, SAB in stranke DeSUS, pa je malo verjetna, saj bi Cerar in Bratuškova na koncu morala privoliti v to, da bi takšno kandidatno listo vodil sedanji evropski poslanec Ivo Vajgl, še manj verjetno pa je, da bi dobili evropskega poslanca. Pravzaprav ima Ivo Vajgl bistveno več možnosti, če gre na volitve samo z listo DeSUS.

- Toda nedavne lokalne volitve so dokazale, da visoka podpora Šarcu še ne pomeni avtomatično uspeha na volitvah. Spomnimo, Šarčeva LMŠ je na lokalnih volitvah popolnoma pogrnila in Šarec je celo v domačem Kamniku ostal brez župana LMŠ. Zato bo na evropskih volitvah ogromno odvisno od tega, kdo bodo njegovi kandidati, kdo bo na listi LMŠ. In menda mu nekateri že nekaj časa svetujejo, naj se odloči za medijsko znane "nove obraze", takšne, kot je denimo pravkar upokojeni televizijski voditelj Slavko Bobovnik, že avgusta leta 2017 nesojeni kandidat za predsednika države iz kroga Gregorja Golobiča in SMC, ki zadnje čase kakor čisto naključno redno tvita zoper Janševo SDS ...

- Ker bo Šarčeva LMŠ volilne glasove pobirala tudi na desni in sta pred begom volilnih glasov še najbolj varni SDS in Levica, je pričakovati, da bo na desnici Janša spet dobil 3 evropske poslance, Nova Slovenija pa se bo močno borila za enega, kar pa bo brez Lojzeta Peterleta kot nosilca liste v teh okoliščinah morda na koncu res še celo težje. Franci Bogovič, evropski poslanec Slovenske ljudske stranke, je ob takšni strategiji Marjana Šarca praktično že bivši.

TUDI JANŠA NA EVROPSKE VOLITVE?! HJA, NI IZKLJUČENO. 

- Ostaja pa še ena velika uganka - ali bo za evropskega poslanca tokrat kandidiral tudi Janez Janša?! Po informacijah avtorja teh vrstic to ni povsem izključeno ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec LMŠ miro cerar SMC Alenka Bratušek SAB Milan Kučan Gregor Golobič Janez Janša sds nova slovenija lojze peterle franc bogovič slovenska ljudska stranka levica Violeta Tomić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Tone Hribar

2019-07-22 10:24:20


Malo imam že zadosti tega sranja!! Dejte že enkrat VSE pokrast in spravit v stečaje , da bo že enkrat mir s tem svaljkanjem modelov iz ene pozicije na drugo in povsod prisotna ista agencija za izbor kadrov DUTB, SDH, DARS to je res zelo zanimivo kako se kolo sreče obrača in je naklonjeno eni in isti garnituri. Aleksandar Kešeljević in Eriko Kopač rineta Mirando Grof na DARS, kjer je zaposlena žena Kešeljevića, da bodo lahko še naprej praznili državno blagajno; koncentacija pri koritu SDH. Vrejtno gre za deal EU komisarja, ker so ga ministi SMC podprli in so na plano spuščeni mrhovinarji. Eeee Marjan Šarec postavljaš iste kadre v drugi volčji preobleki ne poneumljaj ljudi. Spoštovani raziskovalni novinarji kaj pa imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob imenovanju - predvsem ali ima večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih, na kakšen način je bila imenovana za vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Enako velja tudi za Pirca in Runjaka. Jasno je da sta bila postavljena s strani prejšnjih vlade in je potrebno preveriti tudi njuno ustreznost pogojev. Logično je da vsaka vlada zamenja vodstvo teh državnih funkcij in ali so v preteklih menjavah tudi izplačevali take odpravnine, kot sta jo dobila ta dva. Spoštovani imenovana kandidatka Nada Drobne Popovič je en velika lisica ne bodite takon naivni naj bi bila tesna prijateljica Mateja Runjaka oba prej iz DZL to je vse splošno znano pa ji je sedaj hudo, ker ni več avteka, da bi se lahko furala na seanse z Runčijem, da bi jo lahko Runko rukal. Mogoče sta dobila premalo odpravnine in je razpadel trojček - vlakec Pirc, Runko in Drobne z velikimi plani lačen državnega denarja. Pric se je priklopil na vagon DUTB d.d. sedaj je potebno še ostale aktivirat, da se pelje karavana naprej. Ženščina naj bi kao zagotovila vse ustrezne razpisne pogoje ob takratnem imenovanju - predvsem vprašljive so njene večletne vodstvene izkušnje na podobnih delovnih mestih. Preverite na kakšen način je bila imenovana za takratno vodjo oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložb v SDH pred imenovanjem za članico SDH in kolikšen čas je navedeno delo upravljala. Gospa je bila izbrana za članico SDH tu govorimo o mednarodnem razpisu s čim je uspela prepričati kadrovsko agencijo in NZ, kje je njen in put oz. prednost pred vsemi, ki jih ni bilo malo po poročanju medijev. Govori se da naj bi visoko leteča ženščina pripadala še pred časom kvoti DL pred SDH v času agencije AUKN, kjer je delovala, kot vršilka dolžnosti članice uprave AUKN v letu 2012 - cca. dva meseca nato je bila hito zamenjana. In sedaj se kiti, da je tata mata v smisli kakšne dobre izkušnje ima ravno primerna za DARS. Primerjajte njena leta vezano na pogoje primerljivih delovnih izkušenj - dobro bi bilo videti vse predhodnje razpise. Govori se, da naj bi se izobraževala na Jambrekovem faksu pred tem naj bi imela izobrazbo s področja organizacije v Kranju, magisterij na FDŠ. Ali je to primerljivo z mednarodnim razpisom, financami ali pravom, ki sta temeljni vedi potrebni za korporativno upravljanje po načelih OECD ocenite sami ter izkušnje s področja upravljanja katerih koli kapitalskih naložb ali primerljivih podjetji, kaj šele večim miljardami naložb. Ta pa se JE ukvarjala ali je bil avtoček Pirca in Runjaka prepoceni takrat prodan; škoda da ga ni potem sama prodala saj je bila poleg zdrah pa dolgega opravljivega gobca; neuka natakarica, ki je baje stregla kave. Ali ima nova uprava res prave izkušnje ali so njihove izkušnje iz finančne industrije , v primerjavi s tistimi, ki upravljajo sklade podobne velikosti, limitirajoče proti nič. V igri pa je bilo več milijard evro. Za te ljudi v preteklih obdobjih ni bil objavljen noben strokovni članek, da bi ljudje sploh vedeli kako razmišljajo. V času takratnega delovanja Runjaka ravno tako predstavnika DL naj bi napredovala na delovno mesto vodje oddelka upravljanja vseh kapitalskih naložbv SDH ali je bil za to potreben razpis ali ne ocenite sami – morda bi bil potreben že zaradi davkoplačevalcev ali pač ne. Kajti tukaj naj bi šlo za kadrovanjena na naj oodgovornejša mesta v državni novo nastali pravni družbi SDH. Ali je šlo pri kadrovanju za uporabo metod golih dejstev in je bila enostavno postavljena na mesto vodje. V kratkem istem obdobju je bila ta oseba imenovana v nadzorne svete podjetij jasno v času mandata Runkarja. No in te ključne kadre z mednarodnim razpisom nam je davkoplačevalcem pomagala izbrati kadrovska agencija, kot je bilo povedano na TV poročilih – Ampro Adria d.o.o. na Prešernovi v Ljubljani – direktor agencije Marko Malkar že napol plešast in znerviran opijanjen bivši zaposlenec na Ameriške ambasade. Član Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji - AmCham je tudi firma Amrop Adria, ki je »kadrovsko svetovala« nadzornemu svetu državnega SDH pri izbiri uprave SDH. Zanjo dela Milena Pervanje. Večina nadzornikov državnega SDH, uprave SDH in Milena Pervanje, je povezanih z zasebnim društvom Boruta Jamnika, ZNS. Direktorica te firme je Milena Pervanje, ki je tudi dolgoletna predavateljica na popolnoma zasebnem društvu Združenju nadzornikov Slovenije ZNS, kjer je predsednik Borut Jamnik. Za to »kadrovsko svetovanje pri imenovanju članov uprave državnega SDH« je firma Milene Pervanje, od državnega SDH prejela nakazilo 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. V imenu nadzornega sveta so v Amrop Adria »strokovno izbrali upravo državnega SDH«, v zasedbi Marko Jazbec, Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič. Najmanj Štamparjeva in Jazbec sta prijatelja in dolgoletna člana zasebnega Jamnikovega društva ZNS. Ko so bili ti člani uprave SDH imenovani, so z firmo Amrop Adria, kjer dela predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, nemudoma sklenili še eno svetovalno pogodbo in jim za svetovanje, plačali še 24.400 EUR davkoplačevalskega denarja. Tako so člani uprave državnega SDH, firmi Amrop Adria ki je v AmCham in Mileni Pervanje iz popolnoma zasebnega Jamnikovega društva ZNS naj bi vrnili uslugo za podporo pri imenovanju. Za to interesno trgovanje so uporabili davkoplačevalski denar. Borut Jamnik je s pomočjo Milene Pervanja, ki je predavateljica na zasebnem Jamnikovem društvu ZNS, kontroliral strokovni postopek imenovanja uprave SDH. Milena Pervanje je v imenu nadzornega sveta državnega SDH ocenila prijavljene kandidate in izdelala predlog za imenovanje članov uprave SDH. Prijavljene kandidate, ki nimajo certifikata Jamnikovega zasebnega društva ZNS, kjer tudi sama osebno predava, je izločila iz postopka izbora, oziroma jih je slabše ocenila. Tako je Borut Jamnik preko Milene Pervanje, ki predava na njegovem zasebnem društvu ZNS, uspel postaviti Jazbeca in Štamparjevo v upravo državnega SDH. Tam ta dva postavljata nadzornike v vse firme v državni lasti. Tudi v NLB in Luko Koper. No in kateri stranki pripada Borut Jamnik, ki kadruje očitno v vsaki vladi – kdo je pravzaprav ta oseba drugo članico uprave pa povezujejo mediji ravno s tem človekom.
borut rojc

2019-07-22 07:08:45


Aneksi kriminalnih združb pri gradbenih poslih, to je to, kar poganja mafijski ustroj države. Svoje , s prirejenimi javnimi razpis,i naredi prav od teh razbojnikov nastavljena vlada in sklepni račun se tako izide... Pri sosedih gradijo Kitajci in to pred vsemi roki, pri nas ima večje reference od tujcev murgelsko gradbeno podjetje Grep, čeprav poseduje le samokolnico in dve vreči cementa. Od klovna in zmešane plagiatorke na ministrstvu za infrastrukturo, res ni pričakovati, da bi se zadeve v tem pogledu uredile, ker potem niti njiju ne bilo tam...Razumem tudi Damjana in njegove nerazumljive umotvore, očitno pogojene z neko boleznijo, da besed ne izogavarja, pač pa mu nekontrolirano letijo iz ust. Človek bi se rad primaknil k bogato obloženi mizi gradbene mafije. Ne razumem pa teze spoštovanega gospoda Duhovnika, ki se je v boju s prevarntom Lebnom in njegovimi pomagači pri zlatem tiru, odločno postavil na stran razuma in zdrave logike, torej proti tem, nad katerimi se klovn še posebno navdušuje. ..Na koncu se torej zaradi manjkajoče vejice , razveljavljajo razpisi, po katerih se posel dodeli najcenejšim izvajalcem in dodeli jebivetrom tipa Petrič, Škrabec & co. katerih kriminalne rabote so vedno najmanj dvakratnik najugodnejšega izvajalca posameznih gradbenih del , ki bi kot dober gospodar tudi s takšno ceno nekaj zaslužil...Vse, kar napišem, bazira tudi na osebnih izkušnjah. Zločinski režim nam je kot družini nekaj vzel, ta sistem tega noče vrniti. Zato, da kriminalci gradijo lakirnice na rodovitni zemlji, avtoceste skozi pšenična polja ter vse mogoče ovinke po vodovarstvenih območjih pri gradnji železnice. Če bo zmanjkalo, bodo pa zlikovci spet šli v preboj in še kaj vzeli...

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec jih reže kot salamo, toda Kučan hoče rezultat! Na evropskih volitvah: 4 proti 4. Bo tokrat kandidiral tudi Janša?!