objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 31. marec 2019 ob 07:29

Neuradno: zlom generalmajorke. Nazaj bi imeli Dobrana Božiča?!
Zakaj je resnično (bila) odsotna načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je praktično zadnja fotografija prve dame Slovenske vojske, skupaj s predsednikom države Borutom Pahorjem in ministrom za obrambo Karlom Erjavcem, ki jo je Slovenska tiskovna agencija posnela 12. decembra lani.

"Kam je izginila generalmajorka?" je pred dnevi raziskoval novinar časopisa Delo Novica Mihajlovič, medtem ko vojaške enote tepe kadrovska suša, častniki pa se sprašujejo, zakaj ni videti načelnice generalštaba (vir).

Po treh mesecih na vrhu Slovenske vojske naj bi načelnico generalštaba - generalmajorko pa tudi članico malteškega viteškega reda Alenko Ermenc, edino poveljnico vojske v sestavi zveze Nato, izdalo zdravje. V zadnjem času je manjkala na nekaterih pomembnih vojaških in diplomatskih dogodkih, na ministrstvu za obrambo pa pravijo, da je bila "od 9. do 21. marca zaradi bolezni v domači oskrbi". Toda ta uradna informacija je žal resnična samo delno.

Po naših informacijah iz virov znotraj Slovenske vojske se je namreč generalmajorka 12 dni zdravila v ljubljanski Univerzitetni psihiatrični kliniki (Ljubljana - Polje), kamor naj bi jo pripeljali zaradi "zloma", druge podrobnosti pa niso znane. Tudi zdaj naj bi na delovno mesto prihajala samo še občasno.

Hkrati so se razširile govorice, da naj bi Ermenčevo kmalu zamenjali, na mesto načelnika generalštaba pa naj bi se vrnil generalmajor Dobran Božič, ki trenutno službuje kot državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Ermenc Dobran Božič Slovenska vojska Borut Pahor Novica Mihajlović Časopis Delo karl erjavec ministrstvo za obrambo Zveza Nato

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno: zlom generalmajorke. Nazaj bi imeli Dobrana Božiča?!