objavi na
pozareport.si

forum

Pravosodje

Četrtek, 11. julij 2019 ob 06:40

Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
"Imam veliko prijateljev, ki skrbijo zame," mi je 5. decembra 2013 dejal Mihael Karner med televizijskim intervjujem na TV3, ko sem ga vprašal, ali ima varnostnika. No, danes je Karnerja ali Doca, tako piše na tiralici DEA, lahko upravičeno strah ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na tiralici DEA: Mihael, Alenka in Matevž Karner

TAJNI AMERIŠKI SCENARIJ?!

Američani niti slučajno niso naivni, ameriški tajni scenarij ali načrt za aretacijo družine Karner oziroma vsaj Mihaela Karnerja je (verjetno) že pripravljen, pravijo nekateri poznavalci iz obveščevalne srenje. Skoraj nemogoče je namreč, da bi se ameriške oblasti odločile, da bodo s takšnim velikim medijskim pompom objavile enormno visoko denarno nagrado, težko 15 milijonov dolarjev, za uporabne informacije pri aretaciji Mihaela Karnerja, slovenskega kralja anaboličnih steroidov, zraven pa še njegove žene Alenke in brata Matevža, če ne bi pri tem imeli že pripravljenega načrta, kako to izpeljati.

Takšne ocene ali predvidevanja obveščevalcev še bolj potrjujejo včerajšnja javljanja v živo dveh ameriških preiskovalcev, evropskega regionalnega direktorja DEA (ameriškega zveznega urada za boj proti drogam) Kevina Scullyja in državnega tožilca iz Massachusettsa Andrewa E. Lellinga, ki sta slovenski javnosti tudi podrobno pojasnila, kaj pomenijo uporabne informacije. Češ, mi nikogar ne prosimo za ugrabitev, najkoristnejši - za Američane - pa bi bil podatek o morebitnem potovanju Karnerjevih v tujini. Američani namreč ne verjamejo, da Karnerjevi, ki se v Sloveniji kljub hudim pravosodnim obtožbam iz Amerike tukaj povsem prosto gibljejo (in poslujejo), saj Slovenija svojih državljanov ne izroča Združenim državam Amerike, "nikoli nikamor ne gredo", lova na Karnerjeve pa naj ne bi "nikoli opustili".

Ob tem je za naše vire iz obveščevalnih krogov pomenljivo vsaj še dvoje: enormno visoki znesek obljubljene nagrade in uradni molk slovenskih oblasti. Mihael Karner je sicer dejal, no, njegova izjava za Pop TV je bila sicer samo pisna, saj naj pred kamero ne bi hotel, da slovenska policija o gibanju družine Karner itak obvešča ameriške oblasti, zato bi lahko Američani del milijonske nagrade podelili kar njim - slovenski policiji?!

SCENARIJ: ARETACIJA V ITALIJI?!

Toda ameriški scenarij naj bi bil že narejen. Po mnenju naših virov visoki znesek obljubljene nagrade predvideva tudi logistične stroške "ugrabitve" Karnerjevih iz Slovenije (Karnerjevi sicer živijo v ljubljanski Rožni dolini, v hiši, ki je bila prej last znanega in zdaj že pokojnega novinarja Danila Slivnika, hišo pa naj bi imeli tudi v Ankaranu), saj naj bi se po takšnem scenariju "nenadoma znašli" v Italiji, tam pa bi jih nato legalno in legitimno prijele italijanske oblasti ter jih izročile ZDA. Zadeva bi bila na zunaj seveda izpeljana in prikazana tako, da so Italijani družino Karner aretirali med njihovim bivanjem ali potjo po Italiji, na podlagi anonimnega obvestila, da so Karnerjevi na primer trenutno v Milanu ali Benetkah ... Javnost pa bi bila o tem obveščena naknadno, potem ko bi bili Karnerjevi že na poti čez lužo. Zgodilo bi se kot v najboljših holivudskih filmih. Tovrstna ugrabitev in zagotovljen varen prevoz čez slovensko-italijansko mejo, ki ju izpeljejo profesionalci, pa seveda nista možna brez supertajnega dogovora, pomoči oziroma "tihega soglasja" slovenskih in italijanskih oblasti, pri čemer bi, tako poznavalci, tovrsten dogovor skoraj zagotovo politično še kako ustrezal tako Sloveniji kot Italiji. Za Slovenijo, državo, ki je uradno in formalno ameriška zaveznica, je namreč diplomatsko skrajno neprijetno in praktično skoraj nevzdržno, če se Karnerjevi tukaj prosto sprehajajo, s pravosodno tiralico pa jih lovijo Američani, naši zavezniki v zvezi Nato, pa tudi Italijanom, zlasti italijanskemu notranjemu ministru Matteu Salviniju, ki goji ne samo svoj ikonični status boja nezakonitim migrantom, ampak tudi status borca proti kriminalu in mafiji.

Sicer pa spomnimo: DEA in slovenska policija sta že sodelovali tudi pri razvpiti aretaciji Dragana Tošiča konec maja 2010, ko naj bi Američani, ki naj bi vse skupaj tudi diktirali, to akcijo prikrivali celo pred tedanjo ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal (LDS), saj se je govorilo, da naj bi bila Kresalova povezana z ljubljansko kokainsko sceno (vir). Poleg tega ima (nekdanja) slovenska politična elita že kar nekaj izkušenj s takšnimi (para)državnimi ugrabitvami in tajnimi prevozi prek meje, kaj je lepo opisal nekdanji politik in publicist Igor Omerza v svoji knjigi z naslovom 88 stopnic do pekla ali kako je Janez Zemljarič ugrabil Bato Todorovića (vir). Zgodilo se je leta 1975, Todorović pa je bil takrat eden izmed znanih jugoslovanskih poslovnežev ...

KARNERJA JE DANES LAHKO UPRAVIČENO STRAH!

"Imam veliko prijateljev, ki skrbijo zame," mi je 5. decembra 2013 dejal Mihael Karner med televizijskim intervjujem na TV3 (ogledate si ga lahko na tej povezavi), ko sem ga vprašal, ali ima varnostnika. No, danes je Karnerja ali (aka) "Doca" lahko upravičeno strah, Američani - ki zanj na tiralici DEA uradno trdijo, da je oborožen in nevaren, v ZDA pa mu grozi celo do 40 let zapora, kar zanj praktično pomeni dosmrtno ječo - so ga namreč s 15 milijon dolarjev nagrade, razpisanih na njegovo glavo, spremenili v tako imenovano živo tarčo!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Mihael Karner Dea matteo salvini Dragan Tošić igor omerza janez zemljarič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!