objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 11. avgust 2019 ob 07:09

Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
Zato kolumne Aljuša Pertinača tudi ne bomo umaknili. Če pa Bandelli že mora nekoga kazensko ovaditi, naj ovadi svojo šefico Alenko Bratušek zaradi tega, kar je zapisano v članku, ali pa kar samega sebe zaradi vseh svojih laži in lumparij ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Napovedujemo tudi forenzično novinarsko preiskavo izobrazbe jokajočega poslanca Marka Bandellija, saj se nam zdi res praktično nemogoče, da bi nekdo, ki uporablja pričujočo slovnico, lahko imel celo naziv magister ali dottore ...?! (foto: STA)

Spomnimo: nekaj ur po objavi izjemno odmevne petkove kolumne Aljuša Pertinača (preberete si jo lahko na tej povezavi) smo prejeli zahtevo poslanca Marka Bandellija (Stranka Alenke Bratušek), naj članek umaknemo, sicer politik grozi s kazensko ovadbo. Zaradi avtentičnosti grožnje njegovo zahtevo oziroma pismo, ki je tudi precej bizarno strukturirano in napisano z dobesedno grozljivo in na trenutke celo komaj prepoznavno slovenščino, objavljamo v celoti:

Sledi naš odgovor, najprej formalno in uradno:

KOLUMNE NE BOMO UMAKNILI ...

Mag.posl.ved. Msc.Bus.Sciences/dott.Mag. in poslancu Marku Bandelliju, tudi po posvetu z odvetnikom, uradno sporočamo, da kolumne ne bomo umaknili, saj za umik tega članka ni prav nobene potrebe. Že splošno sprejeti izraz "Bumbardelli", ki naj bi bil zdaj nenadoma osebno žaljiv do politika Bandellija, je v članku uporabljen izrazito satirično in je kot tak tudi posebej označen. Če Bandelli tega ne razume, čeprav si pravi in piše "dottore", mu žal pač ne moremo pomagati.

Po drugi strani pa je tudi noro, da že samo izraz Bumbardelli kakor "osebno žali" tistega politika, ki je znan tudi po tem, da se ali javno joče (vir) ali pa javno podpira grožnje s smrtjo. Na primer grožnje s smrtjo znanemu borcu proti predragi gradnji 2. tira Viliju Kovačiču (vir).

... POSLANCU MARKU BANDELLIJU

IN JAVNOSTI PA SPOROČAMO NASLEDNJE:

- Grožnje Marka Bandellija vsaj za nas niso noben pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih sploh ne jemljemo več resno, še manj pa se jih bojimo, četudi jih nekateri ljudje celo volijo?! Vemo, oblast privlači najbolj izprijene in deležni so je tisti, ki so se pripravljeni skloniti dovolj nizko, da jo poberejo. In Bandelli, ki je tudi po naši zaslugi odletel kot minister (hja, spomnimo se, kako je odšel brez najmanjšega dostojanstva), je eden od teh. Ne nazadnje, Marko Bandelli se je tudi že tolikokrat javno zlagal, da je kot politik že davno izgubil vso svojo kredibilnost, če jo je sploh kdaj imel.

- Mi, ki ustvarjamo spletni portal #Požareport, zlasti pa avtor teh vrstic, tudi nismo razni kalimerovski stepišniki, ki se panično prestrašijo vsakega zapisa na facebooku in letijo kritike prijavljat na policijo, mi nismo razni reporterji, ki jih psihično sesuje vsak tvit Janeza Janše, mi nismo razni cirmani-virmani, ki delajo za državne medije ali paradržavne sklade, in mi tudi nismo razni urbasi, ki se na dolgo in široko opravičujejo za objave člankov o Štajerski vardi, čeprav gre za logično novinarsko delo.

Ne, mi pritiske prenašamo bolj po moško (Aljuš Pertinač po objavi te inkriminirane kolumne ta konec tedna denimo čez mejo trenira veliki nogomet - v prostem času je namreč nogometni vratar, golman), ne stokamo in ne jamramo, smo tiho in stisnemo zobe, imamo odlične odvetnike, na sodiščih zmagujemo, če kdaj ne, pa gremo dalje, češ, to je sestavni del novinarskega posla, toda naš odgovor so naše novinarske teme in naš novinarski slog, naš odgovor je ta spletni portal, naš odgovor je #Požareport in več deset tisoč bralcev vsak dan, vsak mesec pa celo več sto tisoč!

- Če pa Marko Bandelli že mora koga kazensko ovaditi, naj raje ovadi svojo predsednico in ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, vsebino ovadbe pa lahko najde v Pertinačevi kolumni, ali pa kar samega sebe zaradi vseh svojih laži in lumparij (vir) ...

- Za konec pa napovedujemo tudi forenzično novinarsko preiskavo izobrazbe Marka Bandellija, saj se nam zdi res praktično nemogoče, da bi nekdo, ki uporablja pričujočo slovnico, lahko imel celo naziv magister ali dottore ...?!

Za #Požareport: Bojan Požar, ustanovitelj in urednik

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bandelli aljuš pertinač Požareport Janez Janša Alenka Bratušek bojan požar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-15 08:06:26


Niso zjebani v glavo na način kot ta iz Komende, ki smeti na portalu, a privilegiranci, otroci in pankrti komunizma, kateri upravljajo s Slovenijo, imajo do te mere pomračen um, da nikoli ne bodo doumeli poanto demokracije, razsodnosti in predvsem civiliziranosti, kulture bivanja. Zanje, tudi za osla, katerega oče je jahal lesenega konja je vladavina prava tisto, kar jim napolni bančne račune. Ljudje, ki jih pri tem oškodujejo, okradejo ali ubijejo, so v tem pogledu le kolateralna škoda teh, ki v cilju zasledovanja višjih interesov, zase menijo, da jim ne smrdi iz polnih riti... Predsednik vlade sicer ni pravnik, vztrajal je le do šestih popravnih v srednji šoli. Po tem so mu strici uredili zadeve. Vsekakor je presegel vzornike po partijski liniji, s tremi razredi osnovne šole, kar pa ne zadostuje modernemu času in se vsesplošno kaže v precejšnji mentalni zaostalosti, zaradi česar nas nikjer več kot države, ne jemljejo resno. Izjemi sta morda Severna Makedonija in Kosovo. ..SMC je bila vseskozi le podaljšana roka nedotakljivih kriminalnih združb, ki obvladujejo državo. Preko sodstva vodijo vse poti in na ustavnem sodišču se jim je največkrat zataknilo. Zato so ukrepali... Tudi sam imam izkušnjo mafijske države, kjer se je ustavna presoja na sodiščih nižjih stopenj ignorirala. Ob šanku so se pač dogovorili in zmenili drugače... LMŠ zgolj nadaljuje tam, kjer je SMC, ki v bistvu ne obstaja več, končala. Njihova težava se kaže v tem, da kot nekoč v šoli, ne sledijo snovi; kako bi, komiki, hišniki, prodajalci, vulkanizerji in bleferji. Žepe si pa vseeno polnijo in to šteje.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!