objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 11. avgust 2019 ob 07:09

Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
Zato kolumne Aljuša Pertinača tudi ne bomo umaknili. Če pa Bandelli že mora nekoga kazensko ovaditi, naj ovadi svojo šefico Alenko Bratušek zaradi tega, kar je zapisano v članku, ali pa kar samega sebe zaradi vseh svojih laži in lumparij ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Napovedujemo tudi forenzično novinarsko preiskavo izobrazbe jokajočega poslanca Marka Bandellija, saj se nam zdi res praktično nemogoče, da bi nekdo, ki uporablja pričujočo slovnico, lahko imel celo naziv magister ali dottore ...?! (foto: STA)

Spomnimo: nekaj ur po objavi izjemno odmevne petkove kolumne Aljuša Pertinača (preberete si jo lahko na tej povezavi) smo prejeli zahtevo poslanca Marka Bandellija (Stranka Alenke Bratušek), naj članek umaknemo, sicer politik grozi s kazensko ovadbo. Zaradi avtentičnosti grožnje njegovo zahtevo oziroma pismo, ki je tudi precej bizarno strukturirano in napisano z dobesedno grozljivo in na trenutke celo komaj prepoznavno slovenščino, objavljamo v celoti:

Sledi naš odgovor, najprej formalno in uradno:

KOLUMNE NE BOMO UMAKNILI ...

Mag.posl.ved. Msc.Bus.Sciences/dott.Mag. in poslancu Marku Bandelliju, tudi po posvetu z odvetnikom, uradno sporočamo, da kolumne ne bomo umaknili, saj za umik tega članka ni prav nobene potrebe. Že splošno sprejeti izraz "Bumbardelli", ki naj bi bil zdaj nenadoma osebno žaljiv do politika Bandellija, je v članku uporabljen izrazito satirično in je kot tak tudi posebej označen. Če Bandelli tega ne razume, čeprav si pravi in piše "dottore", mu žal pač ne moremo pomagati.

Po drugi strani pa je tudi noro, da že samo izraz Bumbardelli kakor "osebno žali" tistega politika, ki je znan tudi po tem, da se ali javno joče (vir) ali pa javno podpira grožnje s smrtjo. Na primer grožnje s smrtjo znanemu borcu proti predragi gradnji 2. tira Viliju Kovačiču (vir).

... POSLANCU MARKU BANDELLIJU

IN JAVNOSTI PA SPOROČAMO NASLEDNJE:

- Grožnje Marka Bandellija vsaj za nas niso noben pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih sploh ne jemljemo več resno, še manj pa se jih bojimo, četudi jih nekateri ljudje celo volijo?! Vemo, oblast privlači najbolj izprijene in deležni so je tisti, ki so se pripravljeni skloniti dovolj nizko, da jo poberejo. In Bandelli, ki je tudi po naši zaslugi odletel kot minister (hja, spomnimo se, kako je odšel brez najmanjšega dostojanstva), je eden od teh. Ne nazadnje, Marko Bandelli se je tudi že tolikokrat javno zlagal, da je kot politik že davno izgubil vso svojo kredibilnost, če jo je sploh kdaj imel.

- Mi, ki ustvarjamo spletni portal #Požareport, zlasti pa avtor teh vrstic, tudi nismo razni kalimerovski stepišniki, ki se panično prestrašijo vsakega zapisa na facebooku in letijo kritike prijavljat na policijo, mi nismo razni reporterji, ki jih psihično sesuje vsak tvit Janeza Janše, mi nismo razni cirmani-virmani, ki delajo za državne medije ali paradržavne sklade, in mi tudi nismo razni urbasi, ki se na dolgo in široko opravičujejo za objave člankov o Štajerski vardi, čeprav gre za logično novinarsko delo.

Ne, mi pritiske prenašamo bolj po moško (Aljuš Pertinač po objavi te inkriminirane kolumne ta konec tedna denimo čez mejo trenira veliki nogomet - v prostem času je namreč nogometni vratar, golman), ne stokamo in ne jamramo, smo tiho in stisnemo zobe, imamo odlične odvetnike, na sodiščih zmagujemo, če kdaj ne, pa gremo dalje, češ, to je sestavni del novinarskega posla, toda naš odgovor so naše novinarske teme in naš novinarski slog, naš odgovor je ta spletni portal, naš odgovor je #Požareport in več deset tisoč bralcev vsak dan, vsak mesec pa celo več sto tisoč!

- Če pa Marko Bandelli že mora koga kazensko ovaditi, naj raje ovadi svojo predsednico in ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, vsebino ovadbe pa lahko najde v Pertinačevi kolumni, ali pa kar samega sebe zaradi vseh svojih laži in lumparij (vir) ...

- Za konec pa napovedujemo tudi forenzično novinarsko preiskavo izobrazbe Marka Bandellija, saj se nam zdi res praktično nemogoče, da bi nekdo, ki uporablja pričujočo slovnico, lahko imel celo naziv magister ali dottore ...?!

Za #Požareport: Bojan Požar, ustanovitelj in urednik

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bandelli aljuš pertinač Požareport Janez Janša Alenka Bratušek bojan požar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-26 10:06:41


Šarčeva vlada je sinonim ravno za takšne posebneže, nastopače in primitivce kot je princ v beli obleki, na beli vespi. Ljubi nedolžnost beline, čeprav se zdi, da je v življenju vseeno pojedel preveč kislega mleka Zato me čudi to strahospoštovanje vladajočega, ki veje iz članka v smislu, takšnih kot je Vizjak pač v stranki visokih standardov ne podpirajo in niso primeren kader zanje. Morda res, tipom kot je Vizjak je denar preveč stopil v glavo in jim zamračil um, ne znajo se primerno vesti, zato povzročajo škodo vsem tistim, ki se tudi mastijo v državnih institucijah in na milijonskih projektih. Serpentinšek, recimo, je vedno in še danes zanika, da bi se dobival s Kučanom, čeprav so mu vaški fantje iz spremstva padali v trans in nezavest ter potrebovali psihiatrično pomoč od karizme in vsemogočnosti botra. Vizjak se je, nasprotno, hvalil s tem, da je sedel za isto mizo s tistim, ki odloča o življenju in smrti v deželi na napačni strani Alp. Sam bistvene razilke med modeloma, učečima se visoke politike pri istih mentorjih , ne vidim in poudarjam, da je Vizjak, glede na kadrovsko zasedbo LMŠ-ja, dober, najboljši kader za njih, pobrane s ceste, za potrebe, že vnaprej določene vladajoče stranke...Kalacunka, pa tudi kakšna, ki jo Telekomov kandidat prevaža naokrog z vespo ali maseratijem, me utrjuje v prepričanju, da tisto ni samo šala ali vic, kot je nekoč dejal nekdo ob šanku, da je torej ženska le okras okrog pičke. Ta na sliki, definitivno. Frajer se lepi na takšne. Ni lepotec, ima pa keš.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!