objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 23. oktober 2019 ob 06:30

Obroč okoli Šarca, Črnčeca in direktorja Sove vedno ožji: dve napaki zaposlitve Lepe N. in česa ti trije ne morejo pojasniti?
... Ne da bi usodno namočili predsednika vlade.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec in njegov kabinet na vprašanje, kdaj in kje se je predsednik vlade nazadnje srečal z N. H., še vedno molčita ...

Če bi Kozmelj priznal - in prej ali slej bo hočeš nočeš moral nekaj pojasniti -, da mu je zaposlitev Lepe N. naročil Šarec, ki je sam že priznal, da se z Lepo N. poznata, potem bi se izkazalo, da Šarec laže, saj je pred kratkim javno zatrdil, da se z Lepo N. "že dolgo nista srečala". Laž pa je tisto, kar je za politika praviloma vedno usodno.

Dobre tri tedne je minilo od izbruha afere Lepa N. (vir) in zdaj se obroč okoli predsednika vlade Marjana Šarca, državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja vse bolj oži. Danes razkrivamo dve usodni formalni napaki ob zaposlitvi N. H. na Sovi in kaj oziroma česa direktor Sove ne more pojasniti, ne da bi pri tem namočil predsednika vlade.

- Napaka št. 1: Šarčevo "prijateljico" N. H. so na Sovi - kot izhaja iz že objavljenih podatkov - zaposlili 4. marca letos, prej pa je bila zaposlena na občini Škofljica. Toda po naših informacijah je bila N. H. v času prezaposlitve na bolniškem staležu, med bolniško pa rednega delovnega razmerja ni mogoče zamenjati.

- Napaka št. 2: N. H. je bila po naših informacijah sprejeta na delovno mesto, kjer je predpisano znanje angleškega jezika, saj gre tudi za spremljanje tujih medijev. Tega formalnega pogoja pa N. H. ni izpolnjevala, sicer je Sova ne bi takoj napotila na tečaj angleškega jezika.

DA JIH NE BI SLUČAJNO "ZATAŠKALI"

Obe navedeni formalni napaki (nezakonitosti) bo nedvomno in zlahka ugotovila tudi inšpekcija za javni sektor, ki naj bi v Sovo prišla že minuli ponedeljek, mi pa jih vnaprej objavljamo zato, da jih na inšpektoratu - v imenu LMŠ in države - ne bi slučajno zamolčali oziroma "zataškali". Inšpektorat za javni sektor namreč sodi direktno pod ministrstvo za javno upravo, ki ga vodi minister Rudi Medved iz kvote Liste Marjana Šarca, sicer je pa tako ali tako podrejen predsedniku vlade Šarcu.

Zaradi teh dveh formalnih napak ob zaposlitvi N. H. je direktor Sove Rajko Kozmelj tudi odrekel nadzor parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) po razkritju sporne zaposlitve N. H., vendar šele potem, ko se je posvetoval z Marjanom Šarcem in Damirjem Črnčecem.

... IN ČESA KOZMELJ NE MORE POJASNITI, NE DA BI PRI TEM DODOBRA NAMOČIL PREDSEDNIKA VLADE ŠARCA?!

Šarec, Črnčec in Kozmelj pa imajo zdaj praktično eno veliko (ne)rešljivo težavo: direktor Sove Rajko Kozmelj namreč ne more racionalno pojasniti in dokazati, ne pred Knovsom ali kakšno drugo parlamentarno komisijo, kako je prišel na idejo, da bi - na tako imenovano zaupanje - zaposlil nekoga, v tem primeru N. H., ki je sploh ne pozna, pa še formalnih pogojev za zaposlitev na Sovi ne izpolnjuje. Povedano drugače, Kozmelj tega ne more pojasniti razen tako, da vse prizna in posledično dodobra namoči predsednika vlade Šarca: Kozmelj je - seveda - N. H. zaposlil izključno zato, ker je tako naročil Marjan Šarec, zaposlitev N. H. na Sovi pa je oziroma naj bi Šarcu predlagal Damir Črnčec. Če bi Kozmelj priznal, in prej ali slej bo hočeš nočeš moral nekaj pojasniti, da mu je zaposlitev Lepe N. naročil Šarec, ki je sam že priznal, da se z Lepo N. poznata (vse ostalo smo razkrili na tem portalu), potem bi se izkazalo, da Šarec laže, saj je pred kratkim javno zatrdil, da se z Lepo N. "že dolgo nista srečala". Laž pa je tisto, kar je za politika praviloma vedno usodno.

Damir Črnčec je tisti, ki je zaposlitev N.H. na Sovi predlagal Šarcu. Damir Črnčec naj bi bil tisti, ki je predlagal Šarcu zaposlitev N. H. na Sovi.

ZASEBNI DETEKTIV NAJ BI ZALOTIL ŠARCA IN N. H. (II.). PREDSEDNIK VLADE ŠE VEDNO MOLČI.

Po včerajšnjih razkritjih, povezanih z najetjem zasebnega detektiva na občini Škofljica (vir), smo na predsednika vlade Marjan Šarca naslovili naslednje vprašanje: Kdaj in kje se je predsednik vlade nazadnje srečal z N. H.? Odgovora še nismo prejeli!

Marjan Šarec Marjan Šarec

TODA ZVEZA NI TAKO POMEMBNA, POMEMBNO JE MOREBITNO LAGANJE IN ZLORABA OBLASTI TER SOVE IN VARNOSTNO TVEGANJE

In povejmo še enkrat: sploh ni tako pomembno, kakšno zvezo sta imela ali še imata Marjan Šarec in Lepa N., to je še najmanj, pomembno je morebitno laganje predsednika vlade in s tem povezana zloraba oblasti ter obveščevalne službe, kar pa pomeni tudi varnostno tveganje za državo. Skratka, Marjan Šarec se je znašel v enormnih težavah, zato tudi deluje tako panično, živčno seka vse naokoli, Sova pa vsepovprek grozi z ovadbami.

KOZMELJ NAJLAŽJE ZAMENLJIV IN POGREŠLJIV

Direktor Sove Rajko Kozmelj Direktor Sove Rajko Kozmelj

Mimogrede, kot lahko vidimo, sta Šarec in Črnčec zadnje dni v prvi medijski plan potisnila direktorja Sove Rajka Kozmelja, ker je najlažje zamenljiv in pogrešljiv. Po zamenjavi pa ga bodo verjetno poslali na neko dobro plačano službo v tujino.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Rajko Kozmelj sova NH marjan šarec Rudi Medved Inšpektorat za javni sektor damir crnčec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Obroč okoli Šarca, Črnčeca in direktorja Sove vedno ožji: dve napaki zaposlitve Lepe N. in česa ti trije ne morejo pojasniti?