objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 6. november 2019 ob 07:01

Afera SRIPT, epilog na pol poti: goljufiva SMC-jevka padla, toda ministrica Pivec, ujeta s prsti v marmeladi, še stoji!
13 dni po našem razkritju afere ter doslednem molku večinskih in provladnih medijev vodstvo Turistično-gostinske zbornice razrešilo Klavdijo Perger, toda kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ni odstopila, prav tako še vedno molči Marjan Šarec ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Evidentno goljufiva Klavdija Perger resda prisilno odhaja, toda aktualna ministrica za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec, pri tej aferi ujeta s prsti globoko v marmeladi, še vedno ne odstopa pa tudi predsednik vlade Marjan Šarec je še vedno ni pozval k odstopu oziroma sprožil ali vsaj napovedal postopka njene razrešitve. (foto: STA)

Nemogoče je verjeti, da bi Klavdija Perger (prej Markež) goljufala in ponarejala listine samo zato, da bi denar kasirala Pivčeva?! Kje pa je tu minimalna logika, kje je tu zdrava pamet?!

Točno 13 dni po našem razkritju afere SRIPT (tukaj) in doslednem molku večinskih in provladnih medijev (delno so se mediji oglasili šele konec prejšnjega tedna, ko je resorno ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo javno objavilo naznanila sumov kaznivih dejanj, povezanih z afero SRIPT - vir), je upravni odbor Turistično-gostinske zbornice Slovenije razrešil direktorico zbornice Klavdijo Perger, bolj znano kot Klavdijo Markež, nekdanjo zloglasno šolsko ministrico stranke SMC iz vlade Mira Cerarja, prisiljeno - že po petih dneh - odstopiti zaradi preplonkanega magisterija, toda epilog afere SRIPT za zdaj ostaja zgolj na pol poti.

GOSPA PIVEC IN NJENI PRSTI GLOBOKO V MARMELADI

Namreč: evidentno goljufiva Klavdija Perger resda prisilno odhaja, toda aktualna ministrica za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Aleksandra Pivec (DeSUS), pri tej aferi ujeta s prsti globoko v marmeladi, še vedno ne odstopa pa tudi predsednik vlade Marjan Šarec je še vedno ni pozval k odstopu oziroma sprožil ali vsaj napovedal postopka njene razrešitve.

IN ZAKAJ BI TUDI MINISTRICA IZ SOCIALNO ČUTEČE STRANKE DESUS MORALA ODITI?!

- Ker je njeno postransko zaslužkarstvo (beri: fušanje, samo v tem primeru težko 36 tisoč evrov), in to celo z denarjem davkoplačevalcev, preprosto nezdružljivo z opravljanjem funkcije državne sekretarke (kar je politična funkcija) ali ministrice. A bosta na koncu tudi predsednik države in predsednik vlade fušala in pisala študije ter svetovala pri projektih, plačanih iz proračuna, in tako, ob plači, postrani kasirala dodatni denar?! Hja, takšnega primera, kot je primer Aleksandre Pivec, celo pri nas ne pomnimo.

Gospa Pivčeva je po doslej razkritem, vsaj kar zadeva proračunski denar za lastni žep, tiha voda, ki bregove dere.

Za osvežitev spomina: predhodnica Klavdije Markež na funkciji šolske ministrice Cerarjeve vlade Stanka Setnikar Cankar je morala odstopiti, ker je služila dodatni denar, honorarje iz projektov fakultete za javno upravo, in to celo preden je postala ministrica, pa še manj je zaslužila kot Pivčeva, ki je denar kasirala med opravljanjem funkcije državne sekretarke in celo ministrice (vir)?! Šarčevi kriteriji in standardi so po razvpiti aferi Sendvič očitno popolnoma upadli ...!

Poleg tega, za nameček, afera SRIPT niti ni edino doslej že ugotovljeno postransko zaslužkarstvo Aleksandre Pivec med opravljanjem vladnih funkciji. Nasprotno, njene prste v marmeladi so namreč odkrili tudi v projektu Bistra Ptuj (vir). Gospa Pivčeva je po doslej razkritem, vsaj kar zadeva proračunski denar za lastni žep, tiha voda, ki bregove dere.

- Ministrica Pivčeva se zdaj bizarno izgovarja, češ, poročila o delu, ki jih je osebno podpisala, so pravilna in točna, da ni kradla tujega intelektualnega dela, kaj se potem dogajalo z njeno dokumentacijo, podano na TGZS, pa kakor ne ve?!

Ampak to ne drži. Na tem portalu smo že pokazali (faksimile spodaj), da je Pivčeva lastnoročno podpisala tudi takšno poročilo o delu, ki ga, po pričevanjih drugih udeležencev projekta, ona ni opravila. Poleg tega Pivčeva še vedno noče javno pokazati svoje dokumentacijo projekta SRIPT, kar seveda pomeni, da nekaj velikega - prikriva.

- In tudi nemogoče je verjeti, da bi Klavdija Perger goljufala in ponarejala listine samo zato, da bi denar kasirala Pivčeva?! Kje pa je tu minimalna logika, kje je tu zdrava pamet?! Zakaj bi Klavdija Perger ponarejala dokumentacijo Aleksandre Pivec, če je bilo z dokumentacijo Aleksandre Pivec, kot trdi ministrica, itak vse v redu?!

MOLK MARJANA ŠARCA

Predsednik vlade Marjan Šarec pa ob aferi SRIPT oziroma ob razkritju prstov v marmeladi njegove ministrice Aleksandre Pivec še vedno molči. Molči že od 24. oktobra dalje, ko smo kabinetu predsednika vlade pisno posredovali naslednja vprašanja:
Ob razkritju postranskih zaslužkov ministrice za kmetijstvo ge. Aleksandre Pivec, prav tako iz proračunskih sredstev (SLO-EU), nas zanima naslednje:
- Komentar PV o takšnih postranskih zaslužkih članov te vlade, konkretno Aleksandre Pivec.
- Kako je sploh mogoče, po mnenju PV, toliko denarja (36 tisoč evrov) zaslužiti ob delu državne sekretarke oziroma ministrice? Opomba: gre za uradne podatke MGRT.
- Kako PV komentira dejstvo, da je omenjena ministrica s postranskim delom v enem letu zaslužila celo več kot nekdanja šolska ministrica Stanka Setnikar Cankar, ki pa je zaradi tega morala odstopiti?
- Kako namerava v primeru Pivec – SRIPT ukrepati PV, glede na dejstvo, da je ministrica 36.000 evrov pokasirala celo brez kakršnekoli napisane študije?

				In Marjan Šarec je tiho ...			In Marjan Šarec je tiho ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandra Pivec SRIPT Klavdija Perger TGZS marjan šarec SMC

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera SRIPT, epilog na pol poti: goljufiva SMC-jevka padla, toda ministrica Pivec, ujeta s prsti v marmeladi, še stoji!