objavi na
pozareport.si

Sreda, 4. December 2019 ob 07:00

Jamniku propadla operacija spremembe dnevnega reda skupščine Petrola, da bi zamenjali nadzornike. Berločnik pride ali ne?!
Požareport

Odpri galerijo

Borut Jamnik
Borutu Jamniku, predsedniku uprave Modre zavarovalnice, je že propadla tajna operacija spremembe dnevnega reda izredne skupščine Petrola (vir: https://www.petrol.eu/sl/objave/2019/11/30.-skupscina-delniske-druzbe-petrol-d.d.,-ljubljana.html ), ki bo prihodnji četrtek, 12. decembra, ob 10. uri. Jamnik je namreč poskušal pridobiti podpise vsaj petih odstotkov delničarjev Petrola, kar bi minimalno zadoščalo za njegovo želeno spremembo dnevnega reda (vir: https://www.petrol.eu/binaries/content/assets/skupina-petrol-slo/objave/2019/11/sklic-skupscine-12.12.2019.pdf ), to je za odpoklic oziroma zamenjavo članov nadzornega sveta Petrola, ki je pred časom zamenjala Petrolovo upravo s Tomažem Berločnikom na čelu, vendar mu to ni uspelo, 7-dnevni rok po sklicu skupščine pa se je že iztekel. Pri tem je zanimivo, da naj bi Jamniku soglasje zavrnila celo Nova Kreditna banka Maribor, čeprav je Jamnik član nadzornega sveta te banke, sicer lastnice skoraj 2 odstotkov Petrolovih delnic (trenutno lastniško strukturo Petrola si lahko ogledate tukaj: https://www.petrol.eu/sl/za-vlagatelje/lastniska-struktura ), no, še bolj pomenljivo pa je dejstvo, da Borutu Jamniku ni uspelo pridobiti niti soglasja Kapitalske družbe, ki jo tako ali drugače obvladuje prav - Jamnik. Po naših informacijah naj bi podpis soglasja zavrnil predsednik uprave Kada Bachtiar Djalil (vir: http://www.kapitalska-druzba.si/o_kapitalski_druzbi/predstavitev_druzbe/vodstvo ), ki sicer velja za dolgoletnega tesnega in zvestega Jamnikovega zaveznika. Menda zato, ker naj bi Djalil modro ugotovil, da bi bil ta podpis v tem trenutku zanj lahko - prevroč?! Spomnimo: do sklica izredne skupščine Petrola je prišlo na podlagi zahteve Slovenskega državnega holdinga. Eno od najbolj vročih vprašanj pred skupščino pa je, bo Berločnik na skupščino prišel ali ne. Teoretično mu ni (več) treba priti, saj teoretično ni več član uprave, je pa še vedno delničar Petrola ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Jamniku propadla operacija spremembe dnevnega reda skupščine Petrola, da bi zamenjali nadzornike. Berločnik pride ali ne?!