objavi na
pozareport.si

Četrtek, 27. februar 2020 ob 07:00

Maske padajo: Nezakonitost in potratnost Renate Zamida branijo Pregl - Kučanov krog, Levica in Evald Flisar, za denar
Požareport

Odpri galerijo

Renata Zamida

(Četrtek, 27. februarja) Točno teden po koncu prejšnje seje sveta Javne agencije za knjigo (JAK), kjer so kljub - pozor - zapisanim ugotovitvam o nezakonitem (in potratnem) poslovanju direktorice Renate Zamida z glasovanjem 4 proti 3 vsaj začasno rešili njeno direktorsko funkcijo, in pred današnjo sejo sveta, ki se začenja ob 10. uri dopoldne, maske o tem, kdo vse ji čuva hrbet, zdaj že padajo:


- Rešuje jo predsednik sveta JAK Slavko Pregl, ki je tudi sopredsednik Foruma 21, gre torej za ožji Kučanov kulturniški krog. Pregl se je zadnje dni sicer zavil v molk, toda naši viri pravijo, da njegova podpora Renati Zamida najverjetneje izhaja še iz časov, ko je bil Pregl direktor JAK, agencija pa je takrat financirala nekatere njegove knjige. Vsi dokumenti o tem obstajajo, poleg tega naj bi Pregl celo osebno pisal prijavo Renate Zamida za direktorico JAK.


- Hrbet ji čuva stranka Levica. Po naših informacijah so poslanci Levice že prejšnji teden po državnem zboru mahali z interno dokumentacijo ministrstva za kulturo, ki naj bi jo dobili na podlagi družinskih povezav med Vlasto Vičič, uradnico na JAK, in enim od politikov Levice.


- In hrbet ji čuva tudi nekdanji predsednik Društva slovenskih pisateljev Evald Flisar. Viri pravijo, da zato, ker mu Renata Zamida z denarjem JAK financira njegovo literarno revijo Sodobnost, čeprav tiskanih literarnih revije danes nihče več ne bere. Toda Flisar za Sodobnost od Renate Zamide dobiva okoli 100 tisoč evrov letno in ni torej nič čudnega, da ji je za podporo organiziral celo svojo peticijo ter osebno zbral nekaj podpisov ...?!

 

Peticija Evalda Fisarja.pdf

Po drugi strani pa pisatelj Vlado Žabot, prav tako nekdanji predsednik pisateljskega društva, z daljšim pismom zahteva, da se sporno poslovanje JAK podrobno razišče - tudi s policijo, če je treba ...

 

Pismo Vlada Žabota.pdf

Hkrati pa ministrstvo za kulturo na sedež Javne agencije za knjigo že pošilja posebnega inšpektorja za nadzor proračuna!

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Renata Zamida javna agencija za knjigo Slavko Pregl forum21 Milan Kučan levica Vlasta Vičič evald flisar Vlado Žabot

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir :

17.8.2022 11:48

Da bo boj na slovenskem medijskem peskovniku kot sestavnemu delu neomejenega in neurejenega političnega bojišča zares brez pravil in da bodo protagonisti uporabljali vsa preizkušena populistična sredstva vsakršne agitacije in propagande, sramotenja, lažnega obtoževanja in vnaprejšnjega obsojanja, kaže zadnji Reporter iz Odlazkovega provladnega medijskega imperija, ki skuša tarčno izbranega programskega svetnika na RTVS Kmetiča (o)sramotiti s priložnostnim pričevanjem o domnevnem dogodku - izpred dolgih 25 let. Spomnimo se zlorabe starih, nezakonito posnetih ter samovoljno zmontiranih ter nezakonito javno prezentiranih zvočnih, video in foto posnetkov, s katerimi so celo samo-oklicani "raziskovalni" novinarji in vodilni člani elitnega cehovskega društva DNS skušali javno kompromitirati nekatere ministre, župane, državne poslance in svetnike, a večinoma poljubno in samovoljno izvzetih iz konteksta, v povsem drugih časih, drugih družbenih in vsebinskih kontekstih in celo v drugih družbenih statusih in političnih funkcijah. Zanimivo in pomenljivo je, da ne medijski uredniki in ne akademski in pravni varuhi profesionalne novinarske etike ob nedvoumnih primerih politično in pravno tendencioznih zlorab nezakonitih posnetkov niso niti trenili z očesom, če so nezakoniti posnetki vsaj približno in od daleč vsaj začasno kompromitirali njihove politične, ideološke, interesne ... konkurente, nasprotnike, sovražnike. Metode priložnostno proizvedenih lažnih obtožb in obsodb so bile vedno pomembno sredstvo tajne politične policije (Ozne, Udbe, SDV, Sove) ter njenih aktivnih sodelavcev in operativcev v medijskih kloakah aktualne politike.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Maske padajo: Nezakonitost in potratnost Renate Zamida branijo Pregl - Kučanov krog, Levica in Evald Flisar, za denar