objavi na
pozareport.si

Ponedeljek, 8. Junij 2020 ob 06:23

Ena mariborska zgodba, lokalna, iz elitnega Tomšičevega drevoreda: ta Leo Ivanjko je pa res neverjeten!
Požareport

Odpri galerijo

Kako lahko nekdo dobi gradbeno dovoljenje na parceli - tako ozko - med dvema hišama ...?!

Ta Leo Ivanjko, sporni poslovnež iz številnih zgodb, povezanih s cerkvenimi skladi Zvon(novi) in mariborskim Vinagom, no, zdaj pa se pojavlja pri zavarovanjih Telekoma Slovenije (vir), po umiku iz Maribora pa naj bi živel na relaciji med Zagrebom in Dunajem, je res neverjeten.

Pred leti je poleg svoje vile v elitnem mariborskem Tomšičevem drevoredu kupil tudi sosednjo stavbo (Tomšičeva 10 - bivši Garni hotel) z velikim vrtom. Potem je parcelo razdelil tako, da je stavba ostala brez vrta, vrt je postal ločena parcela, ki jo je uporabljal kot vrt svoje vile, stavbo na Tomšičevi 10 pa je pustil propadati.

Vir: Google Maps Vir: Google Maps

Zaradi Ivanjkovih dolgov je stavbo na Tomšičevi 10 vzela banka, Ivanjkovo vilo pa je z nakupom na dražbi rešila zavarovalnica Grawe, ki jo obvladuje družina Ivanjko (vir). Stavbo na Tomšičevi 10 je od banke kupil kupec, ki jo zdaj obnavlja. Bivši vrt od stavbe na Tomšičevi 10 pa, kot vidimo danes, nekdo prodaja (viri pravijo, da skoraj zagotovo gre za Ivanjka) z gradbenim dovoljenjem za dvostanovanjsko stavbo (?!), čeprav je parcela tako ozka, da na njej ne bo mogel nihče ničesar graditi, saj bi bila stavba le slab meter oddaljena od stavbe na Tomšičevi 10.

Res neverjetno, kako lahko nekdo dobi gradbeno dovoljenje na parceli - tako ozko - med dvema hišama. No, verjetno itak želi zgolj prisiliti kupca stavbe na Tomšičevi 10, ki je brez vrta, naj kupi vrt, ki je hiši pripadal ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Leo Ivanjko

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Ena mariborska zgodba, lokalna, iz elitnega Tomšičevega drevoreda: ta Leo Ivanjko je pa res neverjeten!