objavi na
pozareport.si

Torek, 15. December 2020 ob 06:00

Elektronsko pismo, ki nam pokaže, kdo in kakšen je v resnici Ivan Gale. In kako ga "koruptivno" ščiti KPK?! (II.)
Požareport

Odpri galerijo

Ivan Gale (foto: Bobo)

Objavljamo popravek na članek z naslovom: "Elektronsko pismo, ki nam pokaže, kdo in kakšen je v resnici Ivan Gale. In kako ga "koruptivno" ščiti KPK?!", objavljen na portalu Požareport - 14.12.2020:

Spoštovani,

Komisija za preprečevanje korupcije (v nadaljevanju: Komisija) poudarja, da 25. člen Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), ki opredeljuje ukrepe Komisije za zaščito prijaviteljev, nikjer ne navaja, da ukrepi Komisije za zaščito prijaviteljev veljajo le za čas trajanja delovnega razmerja. Navedeni člen določa, da Komisija prijaviteljem lahko nudi pomoč pri ugotavljanju vzročne zveze med škodljivimi posledicami in povračilnimi ukrepi.

Ob tem pojasnjujemo, da Komisija ob vsakokratnem zaprosilu za pomoč preveri razpoložljivo dokumentacijo, oceni prijaviteljevo dobrovernost in obstoj morebitnih povračilnih ukrepov ter na podlagi specifičnih znanj na področju korupcije in zaščite prijaviteljev oceni obstoj vzročne zveze med prijavo in povračilnimi ukrepi. Komisija v konkretnem primeru, na katerega se nanaša članek, tako ravna v skladu s svojimi zakonskimi nalogami, ki izhajajo iz navedenega člena ZIntPK. Zato so očitki, da Komisija presega svoje pristojnosti in ravna nezakonito oziroma celo koruptivno, absurdni in jih ocenjujemo kot poskus pritiska na konkretni postopek, ki bo šele pokazal, ali bo Komisija potrdila vzročno zvezo ali ne. Prav tako konkretni postopek ugotavljanja vzročne zveze z ničimer ne posega v kazenski postopek, za katerega so pristojni drugi organi, zato so tudi ti očitki neutemeljeni in zlonamerni.

Maša Jesenšek, višja svetovalka za odnose z javnostmi Komisije za preprečevanje korupcije

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Gale

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Elektronsko pismo, ki nam pokaže, kdo in kakšen je v resnici Ivan Gale. In kako ga "koruptivno" ščiti KPK?! (II.)