objavi na
pozareport.si

Sreda, 23. December 2020 ob 06:00

Čistke na HSE (II), drugič: Matija Sevšek odhaja sporazumno
Požareport

Odpri galerijo

HSE

Objavljamo pojasnilo družbe HSE na članek z naslovom "Čistke?! A to je zdaj glavna funkcija novega sefa HSE, da bivše in zamenjane šefe meče iz službe?!" (Požareport, 22. 12. 2020):

"Člane poslovodstva družbe HSE imenuje in razrešuje nadzorni svet, ki je razrešil tudi mag. Stojana Nikoliča. Mag. Matija Sevšek v družbi HSE še vedno zaseda funkcijo pomočnika poslovodstva, pristojen je za korporativno komuniciranje, in uživa vse s tem povezane bonitete, tako finančne, kot uporabno službenega vozila. Družbo HSE prihodnje leto, 28.2.2021, zapušča sporazumno. Mag. Jaka Slokan nikoli ni opravljal funkcije svetovalca v HSE, ampak je opravljal funkcijo vodje službe za energetske politike in EU zadeve.

Tudi on prihodnje leto HSE zapušča, sporazumno, na lastno željo. Gospod Jure Čater je v družbi HSE še vedno zaposlen v službi za razvoj in investicije, enako velja za gospo Kristino Rovšek, izvršno direktorico sektorja financ in informatike, in Sama Fekonjo, vodjo službe informacijskih tehnologij.

Netočne so tudi informacije, ki ste jih objavili o kadrovskih menjavah v družbi Dravske elektrarne Maribor. Gospod Andrej Tumpej ostaja direktor DEM, medtem ko je bil Aleksander Brunčko dne 1.11. 2020 imenovan za svetovalca direktorja družbe.

Dr. Viktor Vračar je član poslovodstva HSE od maja 2019, od leta 2016 je opravljal funkcijo člana nadzornega sveta družbe. Trditve vira, da so dr. Vračarja iz podjetja Cablex odpustili, so neresnične. Dr. Vračar ni deloval v družbi Thyssen Krupp, kot vas je očitno zavedel vir, ampak v družbi ThyssenKrupp dvigala, kot je razvidno tudi iz njegovega življenjepisa na spletni strani HSE: https://www.hse.si/app/uploads/2020/11/CV_VV_GD-HSE.pdf. Vir, ki je posredoval napačno informacijo o družbi, seveda ni mogel poznati poslovanja pravega podjetja, ki ga je vodil dr. Vračar in je bilo, kot se lahko prepričate v javno dostopnih evidencah, vedno pozitivno.

Mag. Ksenija Koren, vodja Službe za korporativno komuniciranje HSE

Vir nas ni zavedel

Ne drži, da smo v spornem članku ("Čistke?! A to je zdaj glavna funkcija novega šefa HSE, da bivše in zamenjane šefe meče iz službe?!") napačno zapisali, da je g. Viktor Vračar delal v podjetju Thyssen Krupp, ampak povsem pravilno - v podjetju ThyssenKrupp dvigala Slovenija, kar je tudi razvidno iz včeraj objavljenega članka.

Bojan Požar, Požareport

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
hse

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Čistke na HSE (II), drugič: Matija Sevšek odhaja sporazumno