objavi na
pozareport.si
#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Pon, 6. sep 2021 ob 06:00

Odpri galerijo

Janez Zemljarič (foto: Bobo)

"K vašemu včerajšnjemu odličnemu prispevku Rada Pezdirja - "Vzporedni mehanizem globoke države: Janez Zemljarič je prvo podjetniško ime nekdanjih obveščevalcev SDV", bi rad dodal naslednjo ugotovitev.

Na vprašanje Jelke Godec, poslanke in predsednice parlamentarne preiskovalne komisije o otroški srčni kirurgiji, da se že dvajset let govori, da Zemljarič obvladuje Klinični center in ali lahko poveste, kakšna je vaša zgodovina dela oziroma poslovne kariere, je Janez Zemljarič odgovoril: "Jaz sem to na začetku že povedal. Jaz sem postal častni član delovnega kolektiva, sem dobil spominsko posebno priznanje, sem bil hvaležen za veliko čast, s katero so me odpravili. Nisem šel rad iz Kliničnega centra. Nisem nikoli delal ničesar, kar bi škodilo bolnikom ali zdravnikom ali Kliničnemu centru, in tudi pri tem ostal do kraja. Kdorkoli ima kaj več, pa naj pove, konkretno."

Prej nisem vedel za to izjavo in zato sedaj Janezu Zemljariču konkretno povem naslednje. Bivši vosovski morilec in bivši šef slovenske Udbe Miloš Ogrizek je zaradi kriminalnih zadev prišel v nemilost pri prejšnji vosovsko-udbovsko-partijski tovarišiji. No, julija 1973, potem ko se je vrnil iz pobega na Dunaj, je padel po stopnicah in si težje poškodoval kolk. Do padca je verjetno prišlo zato, ker je od ležanja dokaj oslabel in pretirano užival razna zdravila, ki jih je dobil na Dunaju. Bil je prepeljan v ljubljanski Klinični center, kjer so ga 12. julija 1973 uspešno operirali. Ogrizka so sprejeli v sobo 21, v sedmem nadstropju. Z direktorjem Kliničnih bolnišnic Ljubljana Janezom Zemljaričem je bilo dogovorjeno, da se bo v času trajanja "Miloševe" operacije izvršilo "udbovsko" ozvočenje njegove bolniške sobe. Morda je bil to še dodaten kamenček v mozaiku, ki je potem konec tistega leta pripeljal Zemljariča na čelo slovenske tajne politične policije.

Zaključujem: omogočanje ozvočenja bolniške sobe, brez sodne odredbe, je konkretno oškodovanje prizadetega ter gromozanska kršitev človekovih, v tem primeru tudi bolnikovih pravic!

Že samo zaradi tega bi morali Janezu Zemljariču odvzeti "klinično" častno članstvo. (Igor Omerza, Ljubljana, 5. september 2021)"

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

borut rojc :

24.09.2021 07:49

To, da Musarjeva zastopa tzv.elito v sodnih postopkih, je hitro opazno in jasno razvidno. Ženska se prava sicer šele uči, večkrat trosi neumnosti. Končno pa denar in vpliv na slovenskih sodiščih pokrijeta vse te pomanjkljivosti, saj se sodbe prilagodijo temu. Tudi stranke so v večini takšne, katerim se ne sme nič zgoditi. Pravno zastopstvo, za mnoge uglednih ljudi, tudi družinskih prijateljev predsednika vlade, Dimnikov, v mojih očeh razbojnikov, ki so pomagali razsuti zdravstveni sistem, sodi v kontekst zgoraj zapisanega. To so ljudje, ki operirajo s krvavim denarjem, direktno krivi za smrti nezdravljenih pacientov v bolnišnicah. Dobaviteljsko mafijo v zdravstvu se že skozi desetletja desetkratno preplačuje in - denarja je zmanjkalo, vsaj tistega za navadne smrtnike. Danes nas razni jebivetri, strankarski vojščaki, debeluške, zanikrneži in primitivci tzv. covid stroke sicer prepričujejo, da zdravstvo ne deluje vsled kakor smrtonosnega virusa, a to je slaboumna laž, v mojih očeh genocid nad bolnimi ljudmi. Določenim ljudem v Sloveniji se lahko sodi le na ulici. Sprašujem se glede teh, ki se v pogledu covida norčujejo iz ljudi, po novem celo grozijo in omejujejo nujne življenjske funkcije ; jih ni nič strah, da jih bo enkrat na ulici doletela kakšna sodba prevaranih, obubožanih in ponižanih ljudi? Ko vas nekdo nagovarja z jezikom nasilja, groženj in laži, mu je treba odgovoriti v istem tonu. Lep vikend bo, brez virusa na turističnih točkah, ki ga, čeprav in zlasti cepljeni, radi trosijo naokrog. Do naslednjega dežja in slabega vremena bo, upam, fašistoidna in slaboumna propaganda nekoliko utihnila. Poletno vreme virusu ne dopušča, da bi se širil.
Facebook
Twitter