objavi na
pozareport.si

Sobota, 30. Oktober 2021 ob 06:00

Slovenija naj ostane Švica kripto valut. Nobenih obdavčitev, bremzanj, ker ta vlada je obljubila: manj državi, več ljudem!
Požareport

Odpri galerijo

Slika je simbolična

Objavljamo zanimivo pismo enega od naših bralcev in slovenskih volivcev, kot smo ga prejeli. V celoti, nelektorirano, neredigirano:

"Pozdravljeni, prosim posredujte to sporočilo odločevalcem po svojih kanalih. Hvala lepa!

Obdavčitev Bitcoina in drugih kripto valut je napačen korak, velika kratkoročna neumnost ki bo ohromila tako Slovenijo kot desnico/sredino. Slovenija je gledano na prebivalca kripto meka! Kripto je iz neba poslana priložnost - Slovenija je ŽE druga kripto Švica!

Kdor bo vrgel stran to priložnost, bo naredil veliko škodo nam in našim potomcem.

Izkoristite jo za blaginjo naroda in zmago desnice/sredine.

Naj Levica zagovarja višje davke (ki jih podpira samo 20% ljudi), vi zagovarjajte SVOBODO, ki jo podpira v 80% ljudi.

Obdavčitev kripta smrdi kot kratkoročna ideja - kako na hitro napolniti državno blagajno.

Ne skrbite glede državne blagajne - denar iz Bitcoina, Etheriuma in kripta nasploh bo v državno malho prišel posredno - večkrat in boljše obrnjen kot z davki.

Slovenija je ŽE kripto Švica!

Poglejte vse investicije, ki so se v Sloveniji ŽE zgodile zaradi kripta. Borze, hoteli, nova podjetja, električne postaje ... Tega si 10 let nazaj ne bi mogli predstavljati. Vse to zaradi nereguliranega, svobodnega trga in prostovoljne, svobodne izmenjave ter nabiranja dodane vrednosti.

Večino investicij, ki se še BODO zgodile na podlagi kripta še ne vidimo! Kripto platforme so kot ADSL leta 1995, ali polprevodniki 1965. Obojega je imela Kalifornija v izobilju. Tista država, ki bo pustila, da se kripto platforme najbolj svobodno razvijajo, jih bo imela največ, in dobila naslednje YouTube, Facebooke, Tesle, Elone Muske in Steve Jobse.

Web 3.0 se že gradi - na kripto platformah.

Tako kot se zdaj večino Web 2.0 kapitala steka v Kalifornijo, Izrael in Tajvan, se lahko večino Web 3.0 steka v Slovenijo in druge države, ki bodo vzdrževale svoboden kripto trg. Kripto je tudi edini mehanizem, ki varuje običajnega človeka pred pošastno inflacijo, ki se dogaja zaradi nebrzdanega tiskanja denarja (Quantative Easing - QE) v centralnih bankah.

Prava inflacija se ne dogaja v Mercatorju, ampak na gradbiščih. Namreč, večina ljudi ne špara za mleko, ampak za stanovanje/hišo. Nepremičnine se dražijo 20+% na leto - za toliko tudi skopnijo prihranki običajnega človeka. To je prava inflacija.

Volitve bo zmagala stran, ki bo na žlahtno - populistični, inovativni način branila malega človeka pred inflacijo na nepremičninskem trgu.Desnica mora levico spraviti v past - v položaj, kjer bo desnica avtomatsko na strani, ki jo podpira 60%-80% ljudi, levica pa na strani, ki se bo zdela nora. Mimogrede, levica to ves čas počne, in desnica se ponavadi ujame na limanice.

Par ukrepov, ki bodo običajnemu Slovencu olajšali dostop do trga nepremičnin in ki jih bo podpiralo 60%-80% Slovencev:

1. Slovenija mora OSTATI Švica kripto valut. Nobenih obdavčitev in bremzanj s strani države. Svobodno izmenjavo kripta in nevmešavanje dajte v ustavo. S tem dobite 80% mladih družin, ki s kriptom dejansko šparajo za stanovanja.

Slovenija JE ŽE nova Švica kripto valut in mora to ostati. Nobena druga država nima toliko kripto kapitala in dejavnosti na prebivalca kot Slovenija. Slovenci bodo lahko naprej šparali, ker zdaj zaradi ležarnin v bankah ne morejo.

V Slovenijo se bo še naprej stekal kripto kapital.

Web 3.0 bo osnovan na kripto tehnologiji.

Zdravilo proti marksistični cenzuri na Facebooku/Twitterju/ YouTubu so mreže, ki bodo zrasle na kripto osnovi. Kdor bo imel več kripto infrastrukture

2. Dvojna obdavčitev AirbNbja

Airbnb uničuje mestna središča. V Ljubljani običajen človek ne more dobiti stanovanja, center mesta pa je okupiran s strani turistov. Enako je z Bledom in Piranom. To niso več naša mesta, turizem in Airbnb sta jih zavzela za svoja. Slovenci od centra Ljubljane, Bleda in Pirana nimamo več nič. Tam ne moremo niti živeti, niti

3. Obdavčitev praznih stanovanj

S primerjavo različnih baz podatkov se da določiti, katera stanovanja so prazna. Lastniki stanovanj, ki jih oddajajo običajnim ljudem bi morali biti nagrajeni (manjši davki, kot ste že predlagali).

4. Zmanjšanje obdavčitve najemnin za državljane (ne za Airbnb turiste)

To je dober korak v pravo smer

5. Dereguliranje nepremičninskega trga

Zakaj traja leta, da ljudje dobijo gradbena dovoljenja?

6. Prepoved računanja ležarninam na bankah

Ležarnine so spodbudile kapital, da se premakne iz bank na nepremičninski trg in ga napihne do neonemoglosti. S tem je levica dobila nov zagon - levica govori.

Ta vlada je obljubila, da bo "dala manj državi in več ljudem."

Ta vlada je obljubila tehnologijo, Web 3.0.

Ta vlada je obljubila, da bo služila malim ljudem.

Obdavčitev kripta je velika neumnost. Kripto bo dolgoročno velika priložnost Kripto je velika priložnost. Slovenija JE ŽE Švica 2.0. Izkoristite to! V kolikor ne boste, bomo te ideje poslali tudi drugim strankam. Srečno!"

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenija naj ostane Švica kripto valut. Nobenih obdavčitev, bremzanj, ker ta vlada je obljubila: manj državi, več ljudem!