objavi na
pozareport.si
Mediji

Sreda, 30. September 2020 ob 05:43

Pričanje brigadirja Škerbinca že razbremenilo Bojana Požarja: Tudi njemu je generalmajorka povedala, da se je "zlomila"
Medtem: Bivša poveljnica Alenka Ermenc dela veliko škodo Slovenski vojski, ko na sodišče "vlači" najvišje častnike, Karl Erjavec pa se mora na podlagi zunajsodne poravnave javno opravičiti Mihi Škerbincu ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Včerajšnje pričanje obeh visokih častnikov, zlasti pa Mihe Škerbinca, je tako pokazalo, da je avtor teh vrstic imel najmanj "utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega", kar je zapisal in objavil, kar ga že samo po sebi rešuje kazenskega pregona oziroma obsodbe, četudi bi se morda izkazalo, da Ermenčeva ni bila na bolniškem staležu zaradi bolezni psihične narave. (foto: Bobo)

Druga in zadnja serija zaslišanj v kazenski zadevi država (državno tožilstvo) proti Bojanu Požarju (več na tej povezavi) na podlagi ovadbe generalmajorke Alenke Ermenc, v času ovadbe načelnice Generalštaba Slovenske vojske, ki je avtorja teh vrstic zaradi članka, objavljenega 31. marca 2019, ovadila na sedežu vojaške policije, pred preiskovalnim sodnikom Gregorjem Žiko Ševom ...

... je avtorja teh vrstic praktično že zdaj razbremenila praktično vseh obtožb in zato je veliko vprašanje, do kakšnega procesa bo sploh prišlo.

Pričala sta namreč tedanji in sedanji poveljnik sil Miha Škerbinc in tedanji namestnik načelnice Generalštaba Slovenske vojske, danes pa sam načelnik Generalštaba SV Robert Glavaš, in zlasti Škerbinc je Požarja praktično povsem razbremenil očitanega kaznivega dejanja.

Na kratko, ker sodna preiskava načeloma ni javna: Škerbinc - kot priča mora seveda govoriti resnico - je v daljšem in podrobnem pričanju med drugim nedvoumno povedal, da se je že dlje časa pred objavo spornega članka znotraj vojske govorilo, da je Ermenčeva odsotna zaradi bolezni "psihične narave", še več, Škerbinc je dejal, da je Ermenčeva tudi njemu osebno povedala, da se je "zlomila in da potrebuje počitek". To pa so točno tiste besede, ki jih je avtor teh vrstic uporabil že v samem naslovu domnevno spornega članka (tukaj) ...

... zato so, tako je pričal Miha Škerbinc, nekateri tudi sumili, da je prav on vir tega članka. Za govorice, da naj bi se Ermenčeva zdravila v psihiatrični bolnici, pa je brigadir Škerbinc slišal po objavi članka.

Tudi Robert Glavaš - resda bolj diplomatsko - je potrdil, da so govorice, povzete v članku Bojana Požarja, "verjetno bile", da pa se v Generalštabu o tem niso pogovarjali.

Včerajšnje pričanje obeh visokih častnikov, zlasti pa Mihe Škerbinca, je tako pokazalo, da je avtor teh vrstic imel najmanj "utemeljen razlog verjeti v resničnost tistega", kar je zapisal in objavil, kar ga že samo po sebi rešuje kazenskega pregona oziroma obsodbe, četudi bi se morda izkazalo, da Ermenčeva ni bila na bolniškem staležu zaradi bolezni psihične narave.

Da je novinarsko poročanje o "izginotju" tedanje poveljnice Slovenske vojske bilo v javnem interesu, kažejo tudi poročanja drugih medijev - še pred objavo članka na Požareportu, da novinarsko poročanje Požarja ni bilo žaljivo in objavljeno "z namenom zaničevanja", pa priča že sam tekst Bojana Požarja.

Ne nazadnje je Škerbinc opozoril tudi na poročanje časopisa Delo, ta članek se je njemu zdel "še hujši" kot tisti na Požareportu, in pa na tvitanje posameznih insajderjev Slovenske vojske, pri čemer je Škerbinc eksplicitno omenil nekdanjega uslužbenca OVS Antona Peinkiherja. Vse to je bilo še pred objavo članka na Požareportu.

MANIPULACIJE

Je pa zanimivo, kako odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle, ki med postopkom zastopa Alenko Ermenc kot "oškodovanko", poskuša povsem očitno manipulirati s tako imenovanimi "dokazi".

Tako so iz te odvetniške pisarne 17. septembra letos (zakaj šele zdaj?!) na Univerzitetno psihiatrično kliniko Ljubljana poslali elektronsko pismo, kjer prosijo za potrdilo, da njihova stranka, gospa Alenka Ermenc, nikoli ni bila "hospitalizirana" v njihovi kliniki, čeprav v članku hospitalizacija sploh ni bila omenjena ...?!

No, kako se bo zdaj odločil preiskovalni sodnik Gregor Žika Ševo, še ni znano.

ERMENČEVA DELA ŠKODO VOJSKI, KO NA SODIŠČE VLAČI NAJVIŠJE ČASTNIKE, ERJAVEC PA SE MORA JAVNO OPRAVIČITI ŠKERBINCU

Se pa znotraj Slovenske vojske ob robu te sodne preiskave po naših informacijah, dogaja vsaj še naslednje:

- Iz vrha vojske je slišati, da Alenka Ermenc s tem sodnim postopkom zoper novinarja dela veliko škodo Slovenski vojski, ko na sodišče, citiramo, "vlači najvišje častnike".

- Škerbinc in Karl Erjavec, ki je bil v času izbruha te afere minister za obrambo in ki ga je Škerbinc tudi tožil, sta se pa že zunajsodno poravnala. Podrobnosti niso znane, je pa slišati, da se mora na podlagi te poravnave Erjavec v določenem času Škerbincu javno opravičiti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Ermenc Slovenska vojska bojan požar Miha Škerbinc Robert Glavaš Okrožno sodišče v Ljubljani Gregor Žika Ševo Anton Peinkiher Časopis Delo

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Pričanje brigadirja Škerbinca že razbremenilo Bojana Požarja: Tudi njemu je generalmajorka povedala, da se je "zlomila"