objavi na
pozareport.si

Petek, 8. April 2022 ob 06:00

Policija potrjuje: začel se je predkazenski postopek zaradi poskusa nezakonitega pripora Bojana Požarja
Za osvežitev spomina: obstajajo tudi indici, da je bila nezakonita odredba o priporu politično motivirana, z namenom, da se Bojana Požarja kot novinarja za čas pred volitvami odstrani iz javnega življenja ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Višje sodišče v Ljubljani

Policijska postaja Ljubljana je tudi uradno potrdila prejem naznanitve kaznivega dejanja nezakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja (288. člen KZ) zoper tri sodnike višjega sodišča v Ljubljani, Igorja Mokorela, Katarino Turk Lukan in Borisa Gabrijela Hrovata, ki smo ga vložili 31. marca (več na tej povezavi).

Tako se je začel predkazenski postopek, ki se vodi na Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, pod št. D3831283 / KZ 2141651.

Za osvežitev spomina: obstajajo tudi indici, da je bila nezakonita odredba o priporu, ki jo je potem kot nezakonito odpravilo vrhovno sodišče, politično motivirana, z namenom, da se avtorja teh vrstic kot novinarja za čas pred volitvami odstrani iz javnega življenja, kar smo na podlagi dosedanjih informacij opisali v članku z naslovom "Sledi do Čeferinov, Vesela in Golobove sodnice Urške Klakočar Zupančič?", na tem portalu objavljenim 30. marca.

Vsi domnevni akterji, omenjeni v tem članku, so se sicer zavili v molk.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
bojan požar Višje sodišče v Ljubljani Franci Matoz Policijska uprava Ljubljana vrhovno sodišče

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Policija potrjuje: začel se je predkazenski postopek zaradi poskusa nezakonitega pripora Bojana Požarja