objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 20. september 2019 ob 06:59

Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".
Viri blizu kabineta predsednika vlade navajajo, da naj bi Damir Črnčec igral pomembno vlogo pri odločitvi predsednika vlade, da gre na znani "nepričakovani" obisk v Nuklearno elektrarno Krško, in posledično na Šarčevo izjavo, da potrebujemo NEK2 ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pri državnem sekretarju Damirju Črnčecu se odpira tudi vrsta vprašanj, zakulisnih informacij in govoric, povezanih z lobiranjem, konkretnimi lobističnimi stiki, kadrovanjem v državna podjetja in pritiski na oglaševanje posameznih državnih podjetij v določenih medijih. (foto: STA)

Če se je Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost, še konec avgusta samozavestno sprehajal po krovu rušilca USS Porter, ameriške vojaške ladje, ki se je zasidrala v Luki Koper, je po izbruhu afere Črnčec-Iglu-Westinghouse doživel nov udarec, šok oziroma ukor. Namreč, po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah Črnčeca ni (več) med člani delegacije predsednika vlade Marjana Šarca, ki prihodnji teden potuje v New York, na redno jesensko zasedanje generalne skupščine Združenih narodov. Šarec je - kot kaže - previdno ocenil, da bi Črnčeceva fizična navzočnost v njegovi delegaciji glede na vse razsežnosti te afere delovala kontraproduktivno in celo škodljivo, zato je vpletenega državnega sekretarja, ki se je že znašel sredi preiskave Komisije za preprečevanje korupcije, raje odstranil.

ŠE ENA "SPEČA FIRMA" DAMIRJA ČRNČECA!

Mi pa danes razkrivamo še eno Črnčecevo "speče podjetje". Gre za Društvo Evropska Slovenija, ki ga je Damir Črnčec ustanovil marca 2014, sedež pa ima, prav tako kot inštitut Iglu, na Mlinarjevem nabrežju 13 v Ljubljani. Po podatkih iz Ajpesa je društvo v letu 2018 imelo dobrih 3200 evrov prihodkov in, zanimivo, tudi to društvo je enako kot Iglu med drugim registrirano za trgovino na drobno.

Vir: Ajpes Vir: Ajpes

Kar bo nedvomno zanimivo tudi za preiskovalce KPK, pa je dejstvo in vprašanje, ki izhaja iz tega: zakaj je Damir Črnčec, potem ko je bil imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, ne samo zadržal lastništvo (ustanoviteljstvo) tega društva, enako kot lastništvo Igluja, ampak je hkrati ostal tudi direktor (zakoniti zastopnik), medtem ko je direktorsko mesto inštituta Iglu predal predstavnici Westinghousa v Sloveniji, zdaj že razvpiti Zvonki Truden?!

Mimogrede, medtem ko še vedno preiskujemo posle, povezane z "računovodkinjo" Zvonko Truden, že odkrivamo izjemno veliko število javnih zavodov (!), kjer nam direktorji pripovedujejo, da naj bi bili prisiljeni podpisovati menda celo predrage pogodbe z njenim računovodskim servisom (Truden & Truden-R), tudi na podlagi političnih pritiskov!

LOBIRANJE

KADROVANJE

PRITISKI NA DRŽAVNA PODJETJA IN OGLAŠEVALCE

OZADJE OBISKA V KRŠKEM IN ŠARČEVA IZJAVA O NEK2

Sicer pa danes na predsednika vlade in državnega sekretarja Damirja Črnčeca naslavljamo vrsto vprašanj, povezanih z lobiranjem, konkretnimi lobističnimi stiki, kadrovanjem v državna podjetja in pritiski na oglaševanje posameznih državnih podjetij v določenih medijih, viri blizu kabineta predsednika vlade pa navajajo, da naj bi Črnčec imel še kako pomembno vlogo pri odločitvi predsednika vlade, da gre na znani "nepričakovani" obisk v Nuklearno elektrarno Krško, in posledično na Šarčevo izjavo, da potrebujemo NEK2.

ODGOVOR IN PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV

Podjetje Truden & Truden – R d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2008 in v tem podjetju Zvonka Truden ni bila nikoli direktorica. V podjetju je zgolj prokuristka in ima 10 % lastniški delež. Z vodenjem družbe in pridobivanjem poslov se tako ne ukvarja, družba ima zato namreč direktorja z neomejenimi pooblastili.

Ne drži, da bi družba pridobivala posle na podlagi političnih pritiskov. V javnem sektorju, kamor sodijo tudi javni zavodi, ki jih omenjate, se posli pridobijo na podlagi zakona o javnem naročanju, kjer se izbere izvajalca, ki je dal najnižjo ponudbo.

Zvonka Truden in Truden & Truden – R d.o.o., zanju po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
damir crnčec marjan šarec IGLU Westinghouse Kabinet predsednika vlade NEK2 krško združeni narodi new york komisija za preprečevanje korupcije Zvonka Truden

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno, šok za Črnčeca: ni ga (več) med člani Šarčeve delegacije za New York. In razkrivamo še eno njegovo "spečo firmo".