objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 2. september 2019 ob 06:55

Mi vam spet povemo, kdo je in kdo ni (več) Faktor!
Danes ob 19.15. start 3. sezone oddaje #Faktor.com na TV3.
Bojan Požar

Odpri galerijo

#Faktor.com na TV3: z Aljušem Pertinačem in Bojanom Požarjem predvsem o politiki, gospodarstvu in medijih. Od ponedeljka do četrtka, v živo.

In spet se začenja: danes ob 19.15. je težko pričakovani start 3. sezone oddaje #Faktor.com na TV3. Vsak dan, od ponedeljka do četrtka, v živo, z Bojanom Požarjem in Aljušem Pertinačem predvsem o politiki, gospodarstvu in medijih.

Faktor ni (klasična) informativna oddaja, je pogovorna in debatna oddaja. Ni objektivna, ampak subjektivna, saj komentatorji, stalni ali povabljeni, pa tudi voditelja povedo samo svoje mnenje. Nekateri tudi pravijo, da je Faktor "bolj desna oddaja", Milan Kučan pa je ob neki priložnosti izustil, da Faktor "vodijo trije komunisti". A nič od tega ni res, to so zgolj tipično zastarele slovenske predstave ali pa najmanj wishful thinking. Faktor ni ne leva ne desna niti sredinska oddaja, je pač pogovorna televizijska oddaja, kjer, ponavljamo, komentatorji, stalni ali povabljeni, pa tudi voditelja povedo svoje mnenje. In kjer vam sproti povemo, kdo je in kdo ni več faktor.

Je pa Faktor edina oddaja na slovenskih televizijah, kjer moštvo stalnih komentatorjev sestavljajo sedanji ali nekdanji levi in desni politiki, celo sedanji ali nekdanji predsedniki strank, bivši poslanci, direktorji davčnih uprav, vodilni lobisti, novinarji, psihologi, odvetniki, poslovneži in drugi mnenjski voditelji. In z nami je še vedno Ksenija Koren, ena od najbolj delovnih in dobro obveščenih slovenskih novinark, ki jih poznam. Faktor ni samo trenutno najodmevnejša slovenska informativno-pogovorna oddaja na družabnih omrežjih, zlasti na twitterju, je tudi edina oddaja na slovenskih televizijah, ki 48 ur pred začetkom nove sezone sproža panične odzive v drugih medijih z naslovi, kako je nova sezona oddaje Faktor pod vprašajem. V poslovnem in produkcijskem smislu pa Faktor ostaja nišna ter "nizkoproračunska" televizijska oddaja v koprodukciji medijskih družb Lanaka Media, d. o. o., in Pro TV, d. o. o.

Nova, 3. sezona ostaja takšna kot prejšnji dve, toda posamezne novosti vendarle so:

- Z Aljušem Pertinačem bova večkrat vodila intervjuje v formatu dva na enega, kar se je v primeru oddaje z nekdanjim ministrom za finance Janezom Šušteršičem (tukaj) pokazalo za odlično in odmevno. Mimogrede, tudi Šušteršič postaja občasni komentator oddaje Faktor!

- Posodobili smo grafiko oddaje.

- Oddaja Faktor je dobila tudi svoj twitter profil:

... na facebooku smo že vse od začetka, zdaj pa razvijamo še podcaste.

NOV(A) FAKTOR Z DANICO LOVENJAK

- Oddaja Faktor pa kmalu pričakuje tudi družbo svoje mlajše sestrične, ki na male zaslone prihaja predvidoma že v prihodnjih tednih. Prihaja namreč Nov(a) Faktor, pogovorna oddaja s podobnim formatom in nekoliko drugačno grafiko, na sporedu bo ob petkih, sobotah in nedeljah v enakem terminu kot Faktor od ponedeljka do četrtka, vodila jo bo Danica Lovenjak, njene teme in njeni gostje pa bodo z estradne scene. Kot pove že ime, bo z estradnim Faktorjem sodelovala revija Nova. Danici in Nov(a) Faktorju zaželimo uspešen start.

In se gledamo, od ponedeljka do četrtka!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Faktor na TV3 bojan požar aljuš pertinač Pro TV Lanaka Media Milan Kučan janez šušteršič Nova Faktor Revija Nova Ksenija Koren

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Mi vam spet povemo, kdo je in kdo ni (več) Faktor!