objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 7. oktober 2019 ob 06:46

Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse, bi zlahka tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno ali širšega sistema Pop TV, je vir izdal(a) Juretu Brankoviču in UKC Ljubljana ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse, bi navedbe vira tudi zlahka potrdila. In vsaka forenzična preiskava bi lahko tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno ali širšega sistema medijske hiše Pop TV je vir izdal(a) Brankoviču. Ne nazadnje, to je posredno priznal tudi Brankovič sam, ko se je kasneje ujel v past.

Dejstva: 29. septembra smo ekskluzivno poročali, kako so novinarji oddaje Preverjeno na Pop TV potuhnjeno izdali svoj novinarski vir. Izdali pa so ga vodstvu UKC Ljubljana, torej tistemu javnemu zavodu, kjer je ta vir zaposlen, in to tako, da so njegovo ime in priimek ter ponujene informacije, ki sicer ne zadevajo UKC Ljubljana (?!), na skrivaj posredovali Juretu Brankoviču, vodji službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana, sicer pa nekdanjemu novinarju Pop TV in TV Slovenija ter zasebnem partnerju Alenke Marovt, novinarke Pop TV oziroma urednice rubrike Dejstva (24ur).

Spomnimo: izdaja novinarskega vira je nekaj najbolj nemoralnega, zavrženega in neprofesionalnega, kar se lahko zgodi v novinarstvu, zato smo po objavi pozvali tudi obe slovenski novinarski združenji, da se okoli izdaje vira na oddaji Preverjeno tudi opredelita. Društvo novinarjev Slovenije se je pričakovano zavilo v molk, saj gre - pri DNS in oddaji Preverjeno - za isto novinarsko klapo, pri čemer so na primer, bilo je nekaj dni nazaj, javno napadli celjskega župana Bojana Šrota, ker se je nekaj ponorčeval iz novinarjev, češ, novinarji o celjski Cinkarni poročajo, kot da so prišli z Marsa. Na DNS se jim je to zdelo hudo grozno in vredno javne obsodbe, potuhnjena, predvsem pa neprofesionalna izdaja vira pri oddaji Preverjeno pa ne ...?! Združenje novinarjev in publicistov pa se je pred sprejetjem stališča obrnilo na oddajo Preverjeno, kjer pa so jim izdajo vira seveda - zanikali. Preverjeno pričakovano, toda zlagali so se!

KRONOLOGIJA IZDAJE

Poglejmo dejstva (pri čemer bomo ta vir tudi tokrat zaščitili):

- Vir (žvižgač), ki se - pozor! - izpostavi celo z imenom in priimkom ter zaposlitvijo (UKC Ljubljana), na oddajo Preverjeno prek messengerja pošlje predlog za temo in novinarjem, če se bodo lotili teme, zagotovi še dokumentacijo.

- Toda že čez eno uro mu kopijo njegovega predloga, poslanega na oddajo Preverjeno, posreduje Matevž Tavčar, vodja korporativne varnosti na UKC Ljubljana, ki mu tudi pove, da je to dobil od - Jureta Brankoviča. Neverjetno.

- Pisna izpoved vira:

In vsaka forenzična preiskava, kar pa žal presega novinarske resurse tega spletnega portala, bi navedbe vira tudi zlahka potrdila. In vsaka forenzična preiskava bi lahko tudi ugotovila, kdo - konkretno katera oseba - znotraj oddaje Preverjeno oziroma širšega sistema medijske hiše Pop TV, je vir izdal(a) Juretu Brankoviču in posledično UKC Ljubljana. Ne nazadnje, to je posredno priznal tudi Brankovič sam, ko se je kasneje, kot bomo videli v nadaljevanju tega članka, ujel v past. Dokaz:

- Po naši objavi krajšega članka o tem, kaj razkriva vir, nam je pisal Brankovič. Njegov tekst, poslan po elektronski pošti 29. 9. ob 17.25, objavljamo v celoti, razen imena in priimka vira seveda:

"Spoštovani,
zapis, ki ste ga objavili, potrjuje, da deluje avtor teh in drugih podobnih ali enakih zapisanih neresnic o ZZZS in Slovenski vojski ... ... v imenu tujega podjetja, ki kaže željo, da bi od državnih prevoznikov prevzelo opravljanje dela dejavnosti in s tem povezane prihodke. Tisti, ki njegovo ozadje poznajo, v UKC Ljubljana ob njegovih javnih in drugih zapisih pred objavo dosledno preverijo, ali gre za resnične navedbe in uradno stališče organizacije, kjer je ... zaposlen, kar dosledno zanikamo. V UKC Ljubljana smo in bomo ob vseh poizvedbah dosledno pojasnjevali, da gre za zasebna stališča ... Prav tako je ... že bil in bo ob podobnih zapisih tudi v prihodnje opozorjen, naj svoja stališča označi kot osebna oziroma stališča tujega zasebnega podjetja, pri katerem je - kot sam navaja v javno dostopnih evidencah - sodelavec za razvoj poslovaja."

Kot je razvidno iz zgornjega dopisa Jureta Brankoviča, je njegov tekst vsebinsko povsem nesmiseln, saj vir nikjer ni navajal, da naj bi kjerkoli šlo za uradna stališča UKC Ljubljana, še več, UKC Ljubljana sploh ni del zgodbe, ki jo je vir ponudil oddaji Preverjeno, je pa njegov dopis potrdil, da Brankovič ve, za koga gre. Ali drugače, Jure Brankovič je vedel, kako je ime viru in kje je zaposlen!

- Po tem dopisu smo Brankoviča še isti dan malo po 19. uri namreč vprašali naslednje: Zakaj pravite, da gre za g. ... ... , saj mi tega imena in priimka - v članku, na katerega se vaš dopis nanaša - sploh ne omenjamo? In še, za katero tuje podjetje, kot navajate v vašem dopisu, naj bi delal gospod ...? Toda odgovora nekdanjega novinarja Jureta Brankoviča ni bilo! Naredil se je neumnega.

- Se je pa Jure Brankovič znova oglasil čez dva dni, 1. 10., ob 14. uri, ko nam je prek elektronske poštev poslal objavo Popravka, kot vodja službe za odnose z javnostmi pri UKC Ljubljana. Toda pozor, vsebina poslanega Popravka obsega krajšo navedbo demantija, da Brankovič ni prešel pod LMŠ, drugi, bistveno daljši del Popravka pa je zgolj ponovljeni dopis, ki nam ga je Brankovič poslal že 29. 9., ja, taisti dopis, katerega vsebina je za temo, ki jo je odkrival vir, popolnoma nesmiselna, in povsem očitno je, da je Brankovič želel z objavo Popravka zgolj in izključno ta vir tudi javno razkriti. V takšno zlorabo Popravka pa seveda nismo in ne bomo privolili, zato smo objavo Popravka tudi zavrnili.

NAŠI VIRI: BRANKOVIČ = LISTA MARJANA ŠARCA

Čeprav nekdanji novinar, zdaj pa tiskovni predstavnik javnega zavoda UKC Ljubljana zanika, da naj bi "prešel pod LMŠ" in zato postal novi član nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije:

Vir: Požareport Vir: Požareport

... naši zanesljivi viri iz vladne koalicije trdijo drugače. LMŠ je (bila) namreč tista, ki je Brankoviča predlagala za novega nadzornika STA in pri tem - na vseh možnih kadrovskih ravneh in usklajevanjih - tudi izrecno vztrajala. In čeprav je Brankovičevo imenovanje med nadzornike STA - zaradi njegove zaposlitve kot vodje službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana, ki je izjemno pogosto tema poročanja STA -  najmanj nehigienično. Toda LMŠ, pravijo naši viri iz vlade, je pri Brankovičevem imenovanju na vsak način vztrajala!

IN ŠE VOHLJAČ PROTI MREVLJETU

Jure Brankovič naj bi na medijsko-politični sceni tudi sicer igral precej nehigienično vlogo. Prek svoje zasebne partnerke Alenke Marovt in drugih svojih poznanstev iz novinarskih vrst naj bi pridobival novinarske informacije ter jih "nosil" v LMŠ. Še posebno umazano vlogo pa naj bi odigral tudi v primeru bizarne tožbe UKC Ljubljana zoper kardiologa, mnenjskega voditelja in svetovalca ene od preiskovalnih komisij v državnem zboru, sicer pa javno znanega ter izpostavljenega borca proti korupciji v javnem zdravstvu - Blaža Mrevljeta. Tako naj bi, pravijo, kot klasični vohljač zbiral Mrevljetove zapise na družabnih omrežjih in njegove članke, ki so potem postali temelj za odškodninsko tožbo, težko 100 tisoč evrov, proti Mrevljetu.

Jure Brankovič (na sliki desno, ob Eriki Žnidaršič) kot član ekipe oddaje Tarča, preden se je odšel v UKC Ljubljana. (vir: TV Slovenija) Jure Brankovič (na sliki desno, ob Eriki Žnidaršič) kot član ekipe oddaje Tarča, preden je odšel v UKC Ljubljana. (vir: TV Slovenija)

Zanimivo je tudi, da je Jure Brankovič službo na UKC Ljubljana dobil po dveh odmevnih oddajah Tarče na TV Slovenija, na temo UKC Ljubljana in koruptivnih poslov, povezanih z žilnimi opornicami, kjer je kot novinar sodeloval tudi - Brankovič. Kar pomeni, da se je "lepo prodal". Alenka Marovt pa medtem na spletni strani 24ur.com s svojimi teksti evidentno promovira aktualnega ministra za zdravje Aleša Šabedra kot kakor velikega borca proti korupciji v zdravstvu, čeprav se Šabeder, kar tudi vsi vidimo, velikih koruptivnih primerov znotraj javnega zdravstva sploh ne upa - niti dotakniti ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jure Brankovič Oddaja Preverjeno pop tv Braž Mrevlje UKC Ljubljana Alenka Marovt Aleš Šabeder

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-14 10:50:10


REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA , uradna, sodna leta 2015 v Beogradu. Jaz sicer seveda kot Slovenec - nisem kak poseben "oboževalec Srbov" Ampak ! Kljub temu moram nepristrano - ugotoviti, da se zdi del srbskih pravnikov veliko bolj "javno, državno samoiniciativno-pozitivno tvoren in tudi - pozitivno - za boljše pravno stanje v njih državi - učinkovit. Učinkovit - na način realizacije boljšega delovanja npr. srbskih sodišč - v praksi. Celote stanja na tem področju prava v sedanji državi R. Srbiji - ne poznam. Pozanimal pa sem se dokaj temeljito - okrog dogajanja s pravno, uradno ureditvijo grozljivih posledic STALINISTIČNEGA "TITO" POLIT NASILJA, NESODNEGA POLIT MORJENJA IN RAZLAŠČANJA - PROTISTALINISTIČNIH, PROTIKOMUNISTIČNIH LJUDI V SRBIJI - med 2. vojno. In po njej. Po letu 1991, po razpadu ex SFRJ- so v Srbiji - po uradnem postopku sprejeli vrsto ZAKONOV O T.I. REHABILITACIJI in o POPRAVI POSLEDIC- stalinističnega polit nasilja v ex "TITO YU" Vsakomur je jasno, da se je ta nedvomno pozitivna ureditev tega področja v državi Srbiji - po letu 1991 do danes LAHKO ZGODILA - LE, KER OČITNO V SRBIJI MED NJIHOVIMI PROFESIONALNIMI PRAVNIKI - LE - OBSTOJI TOLIKO ETIČNO-MORALNO DOVOLJ - OSEBNOSTNO DOVOLJ "VISOKO" SAMOIZOBLIKOVANIH LJUDI, SRBSKIH PRAVNIKOV. V naši R. Slovenji - takih samostojnih, samoiniciativnih, etično-moralnih "VIOKIH" pravnikov - žal - NI OPAZITI. kakšno - konkretno zares je "etično-moralno" stanje v slovenski srenji pravnikov - naj povedo kar - oni - slovenski pravniki - sami ! Mar ne? Ali pa so v izraziti manjšini v ok Jaz Janez Kepic-Kern težko napišem o meni "nesrečni" srenji slovenskih pravnikov - kaj javno pozitivno - poboljševalnega glede stanja v slovenski pravniški srenji. Nevzpodbudnega stanja - po mojem vtisu o njih, o tej srenji. Preslabo - to - "srenjo" poznam. Če imam za urediti kake resne pravne zadeve - pač stopim do meni osebno poznanih vrhunskih mlajših dr. prava, dr. odvetnikov, za katere sem 1000% prepričan, da jim njih glave -normalno - delujejo. In se pogodbeno in proti uradnemu plačilu - zmenim kot podjetnik za - sodelovanje, opravilo kakega pravnega dela - z njimi. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA, upokojenec, podjetnik.
Igor Hauptman

2019-10-14 08:50:29


Ni povsem gotovo, kako bi se sodišče sicer opredelilo o Accettovi "zdomski" vlogi pri oblikovanju volilnega programa SMC, kar se tiče drugih okoliščin, ki vzbujajo dvom o njegovi pristranskosti, dejstvo pa je, da se je kot ustavni sodnik grdo zlagal in to v zvezi z odločanjem ustavnega sodišča. Usluge je potrebno vračati in Accetto jih je, čeprav kar se Vilija tiče ne prav uspešno. Poleg same šlamastike tega lažnivega ustavnega sodnika, ki verjetno za povprečnega Slovenca ne predstavlja prav posebno hudega dejanja, saj lažejo vsi politiki, zakaj ne bi še ustavni sodniki je največja težava v tem, da se povprečni Slovenec še vedno ne zaveda usodnega pomena vzpostavitve vladavine prava za razvoj Slovenije kot suverene države. Če avtoriteto pravosodja na tak način rušijo ustavni sodniki lahko na vse skupaj kar pozabimo. Kaj na to porečejo sodniški krogi, večinski mediji in politika, ki niso izbirali besed pri obsodbah drugega ustavnega sodnika, ki je bil izvoljen hkrati kot Accetto in se je "eksplicitno" opredelil do konkretnega sodnega primera, ki bi v primeru drugačne odločitve definitivno padel na ESČP. Verjetno se bodo potuhnili, kot pri Šarčevi zaposlitvi prijateljice na SOVI, kjer se bo toliko več pisalo o kazenski ovadbi zaradi usodnega ogrožanja delovanja obveščevalcev ter še posebej ene novo pečene obveščevalke. Očitno po načelu napad je najboljša obramba. Bo pa zadeva vsaj še nekaj časa na medijski sceni. Druga dimenzija tega razkritja, po meni prav zabavna pa je samo svetovanje Accetta delu volilnega programa, ki ga je očitno pripravljal specialist za "naravno pravo", Milan Brglez. Iz njegovih predlogov je namreč očitno razvidno, da je program v tem delu prazna lupina popolnoma brez vsebinskih predlogov in ukrepov tako, kot tudi Cerar sam in kar se je konec koncev potrdilo v zunanje političnem položaju Slovenije, ki je v času njegove vladavine ter pod Karlovim vodenjem doživel popoln fiasko. Več kot indikativen je tudi Accettov zapis klasifikacije Slovenije s strani ECFR (evropski svet za zunanje zadeve) po kateri se ta v zadevah, kjer bi morala imeti vodilno vlogo (zahodni Balkan) le te ni imela niti v enem samem primeru je pa vodilna v Evropi po uvrstitvi v izmikanju. No, Brgleza imajo zdaj v Bruslju, mogoče po naslednjih volitvah dobijo še Šarca.
borut rojc

2019-10-14 08:13:11


Dokler bodo v Sloveniji po vzoru na kriminalno Rusijo, namesto demokratično izvoljenih ljudi in strank, na oblasti nastavljeni otroci in pankrti komunizma ter SMC-ju podobne kriminalne združbe, se takšen način delovanja in prevar v sodstvu, zdi samoumeven. Še več, Jankovič, nedotakljivi kriminalec , sodnike, ki bi morali zapečatiti njegovo usodo, vodi na kosila in večerje v družbi tistih prijateljev in bratov po pravoslavni veri iz daljne Rusije, tudi iz tamkajšnjega sodstva, kateri imajo zaprte vse poti na civiliziran zahod, kjer je pravni red osnova vsega in sveto pismo celotne družbe...Nam so pač vzor Rusi, kjer dnevno spreminjajo zakone in ustavo, da držijo kriminalca na oblasti. Tam se po stalinističnih metodah še vedno onemogoča in usmrčuje razmišljujoče ljudi. Zato so ti Rusi danes že po izgledu smešni, predvsem pa neumen narod. Podobno se z naplavljanjem negativne selekcije dogaja v Sloveniji. Tako bo, dokler bo v Murglah nadustavno sodišče, kjer se pač odloča, kako se bo sodilo od najnižjih instanc navzgor... In potem bo tisto cmeravo dete iz murgelskega inkubatorja, pozivalo Hrvate, naj spoštujejo vladavino pravo, hkrati pa prisegalo na prakso bedastih Rusov, ki v pravnem smislu upoštevajo le zakon sile in močnejšega...So sodniki kot Radonjič, ki sodijo po črti zakona . Največ je ustrahovanih, ki boječ se za svojo službo, po liniji najmanjšega odpora, sodijo po diktatu. In so takšni,posvečeni, ki s kriminalci sklepajo posle in delijo gastronomske užitke. Eden od teh- Džordževič. Crni Djordje. Vse ostane v družini.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!