objavi na
pozareport.si

Torek, 31. Marec 2020 ob 07:39

Mediji. Prva resna kadrovska menjava pod novo Janševo vlado: portal Siol prevzema Peter Jančič.
Požareport

Odpri galerijo

Predvidoma že jutri, prvega aprila, pa to ni prvoaprilska šala, morda pa kakšen dan kasneje, Peter Jančič prevzema spletni portal Siol.net - kot odgovorni urednik. In to je tudi prva resna kadrovska zamenjava znotraj slovenske medijske industrije v državni ali paradržavni lasti, potem ko je vlado prevzel Janez Janša. Siol namreč izdaja TSMedia, hčerinska družba Telekoma Slovenije, podjetja v večinski državni lasti.

Peter Jančič je sicer nekdanji novinar časopisa Večer, bivši odgovorni urednik Dela in ustanovitelj portala Spletni časopis. Je tudi avtor knjige Fake News - Lažnive novice, kjer predvsem opisuje svoje urednikovanje na Delu.

Pri tem je morda zanimivo, kako sta Marjana Šarec in Damir Črnčec, ki sta pred prihodom Janše na oblast obvladovala Telekomove medije, prek spletnega portala TopNews.si, ki ga ureja Vladimir Vodušek, do zadnjega razširjala informacije, da Jančič ne bo urednik Siola.

Spomnimo: po odstopu Rolanda Žela, direktorja TSMedia, ki ga je dejansko nastavil Črnčec, je vodenje TSMedia prevzel dolgoletni vodilni uslužbenec Telekoma Simon Furlan, ki - prav tako kot Jančič - jutri začenja svoj prvi delovni dan na TSMedia. No, portal Siol.net je doslej urejeval Mirko Mayer, ki se zdaj umika samo na funkcijo odgovornega urednika Telekomove televizije Planet TV.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Siol

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Mediji. Prva resna kadrovska menjava pod novo Janševo vlado: portal Siol prevzema Peter Jančič.