objavi na
pozareport.si

Sobota, 11. April 2020 ob 06:50

Posebni brezplačni delovni zvezki v času koronavirusa
Požareport

Odpri galerijo

Prenesi in natisni doma ...

Založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje sta pripravili posebne brezplačne nove različice delovnih zvezkov v formatu PDF, ki jih lahko učenci v času epidemije koronavirusa natisnejo na domačih tiskalnikih. Brezplačne, na novo pripravljene datoteke s poglavji za zadnje mesece šolskega leta so učencem od 6. do 9. razreda na voljo na novi preprosti spletni strani korona.rokus-klett.si. Tako založbi ponujata enake možnosti za pridobivanje znanja tudi učencem, ki tiskanih delovnih zvezkov zaradi različnih razlogov nimajo in je zato njihov pouk na daljavo dodatno otežen.

Po priporočilih šolskega ministrstva naj bi se učenci v tem času učili iz učbenikov in delovnih zvezkov ter interaktivnih gradiv. Založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje sta že takoj prve dni po zaprtju šol učencem, staršem in učiteljem omogočili brezplačno uporabo svojih interaktivnih učnih gradiv na spletu; ta se je v zadnjih tednih povečala za desetkrat. Večina učencev ima na voljo tudi tiskane učbenike iz učbeniškega sklada, pri delovnih zvezkih pa prihaja med učenci do velikih razlik.

V zadnjih tednih se je pokazalo, da so delovni zvezki zelo uporabno sredstvo za učenje in poučevanje, kar so v izjavah za medije omenili tako učitelji kot tudi starši. Glede na razmere in navodila ministrstva, da je treba učence, kar zadeva domače delo, čim bolj razbremeniti, bodo lahko učenci in učitelji s tiskom poglavij iz delovnih zvezkov prihranili čas in laže organizirali pouk na daljavo.

Učenci od 6. do 9. razreda lahko datoteke brezplačno prenesejo in natisnejo na domačem tiskalniku ter se tako učijo hitreje in učinkoviteje, kar je še posebno pomembno, ker je od njihovih ocen v tretjem triletju odvisen vpis v srednjo šolo, primanjkljajev v znanju učencev devetega razreda pa praktično ne bo mogoče nadoknaditi.

Na spletni strani korona.rokus-klett.si so ob delih delovnih zvezkov objavljeni tudi pripadajoči deli vadnic (zbirka Znam za več) z dodatnimi razlagami in vajami, prav tako v formatu PDF.

Za prenos brezplačnih vsebin je potrebna le registracija, pri uporabnikih, ki že imajo dostop do spletnih portalov založb, pa le prijava. (oglasno sporočilo)

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Posebni brezplačni delovni zvezki v času koronavirusa