objavi na
pozareport.si
#d81920
Zadnje objave
author profile
7 DNI V TEDNU

Tor, 14. sep 2021 ob 06:00

Odpri galerijo

Robert Šumi

Nekateri mediji so včeraj ...

... malo pred eno uro popoldne po elektronski pošti prejeli anonimno pismo žvižgača ali več žvižgačev, podpisanih kot "del zaposlenih na Komisiji za preprečevanje korupcije", ki secira tako imenovano "vladavino dr. Roberta Šumija", predsednika komisije. Gre pa za številne očitke korupcije, vključno z domnevno zaposlitvijo nekdanje ministrice za pravosodje Lilijane Kozlovič (SMC), in javnim pozivom institucijam, na preverijo, kaj se na KPK dogaja. Medijem pa pišejo zato, ker se bojijo represivnih ukrepov.

Pismo objavljamo v celoti in neredigirano:

"Vladavina dr. Roberta Šumija

Pišemo vam v imenu več zaposlenih na Komisiji za preprečevanje korupcije.
Delovanje predsednika dr. Šumija je šlo čez vse mere dobrega okusa. Preko medijev pozivamo vse institucije naj preverijo njegova sumljiva naročila, kot so:

- nakup rož za njegovo pisarno (cca. 700 evrov),

- reprezentanca čeprav zunanjih obiskov ni veliko se kupuje ogromno "dobrot"

- nakupe predvsem opravlja njegova tajnica Petra Zajc – naj se preveri vodenje reprezentance – poraba reprezentance ter kakšni so nameni porabe

- nakup klime le za njegovo pisarno

- nakup ionizatorja za njegovo pisarno ter pisarno njegove tajnice

- čiščenje lamelnih zaves le za njegovo pisarno

- brušenje in lakiranje parketa le za njegovo pisarno in pisarno njegove tajnice

- nakupi predsednika s službeno kartico

- naročilo promocijskega materiala, katerega njegova tajnica deli po svoji presoji in so ga deležni le določeni zaposleni

- pogodba z Liljano Kozlovič

Najbolje bi bilo, da se preverijo vsa naročila, ki so bila izvedena v njegovem mandatu.

Sodelavci smo neenakopravno obravnavani, vendar vemo, da za to ni inšpekcije oz. institucije, ki bi nam pomagala.

Vse odgovorne institucije pozivamo naj preverijo naslednji razporeditvi:

- razporeditev Maje Divjak, v kratkem času je bil "ustvarjen" razpis za novo delovno mesto. Razpis je bil notranji. Nanj se je prijavila le Maja Divjak. Na novem delovnem mestu izvaja iste delovne naloge, kot jih je na prejšnjem. Gospa deluje zelo všečno na vodstvo, tako, da je hitro prišlo do razpisa

- razporeditev Petre Zajc. Gospa Zajc je po 15 letih študija zaključila študij in kot nagrado dobila novo delovno mesto, na katerem dela še manj kot je pred tem, čeprav je to že težko. Odgovor predsednika sindikatu je bil, da že sedaj dela na tej stopnji, vendar ta trditev ne drži. Vse institucije pozivamo naj se preveri njeno podaljševanje študija, saj ji je študij plačevala država. Po vseh pravilih bi morala denar vrniti že kar nekaj let nazaj. Vse institucije, ki to lahko naredijo pozivamo naj preverijo njeno usposobljenost.

Po celi Komisiji za preprečevanje korupcije visijo "Šumijevi" trikotniki o osebni integriteti. Zaposleni smo dnevno pozvani k osebni integriteti. Dr. Šumi, kaj pa vaša integriteta?

Dr. Šumi ustvarja velike razlike med zaposlenimi. Vsi, ki so v prejšnjih vodstvih veljali za lene delavce sedaj "vladajo". Imajo dobre strategije prilizovanja.

Dr. Šumi je v začetku leta uvedel dežurstva. Kljub prepričevanju, da ni dela oz. je zanemarljivo dela v teh urah, nam je povedal, da moramo biti tam, ker je on tako rekel. Naj še povemo, da vedno, ko so nujne stvari in roki vsi ostanemo v službi dokler je potrebno. Kratko rečeno zahteva od nas, da sedimo v službi in čakamo, da ura odbije, da lahko odidemo domov. Ob tem naj povemo, da vodstvo nikdar ne ostane v službi do teh ur – konec tedna odidejo tudi že ob 12 uri. Tudi pomočnik predsednika Rado - Jože Kerč se ne drži teh pravil, čeprav je zaposlen na Komisiji za preprečevanje korupcije. Tudi bližnja sodelavka predsednika Milena Podjed Fabjančič odhaja prvo minuto ko delavnik dovoli. Predsednik krši delovne pogodbe in pravilnik o delovnem času s tem ko zahteva dežurstva. Vsi sodelavci naj bi imeli enake pogoje glede delovnega časa. Na poziv, da to stori pisno se ni odzval.

Večina pripomb na strokovne zadeve je glede slovnice in pravopisa. Strokovnega odziva, s strani predsednika, skoraj da ni. Pogodbeno je zaposlil gospo Lilijano Kozlovič, kar smatramo, kot nezaupanje v strokovno delo. Kozlovičevo se plačuje, da poda mnenja o našem delu.

Ob menjavi predsednika smo mislili, da huje od prejšnjega ne mora biti, vendar sedaj vidimo, da je. Dr. Šumi dela razlike med nami, vendar ne glede na delo ampak glede na strinjanje z njemu.

Pozivamo vse institucije, da preverijo delovanje dr. Šumija na področju kadrovanja in na področju financ.

Medijem pišemo anonimno saj nas je strah povračilnih ukrepov.

Lep pozdrav, del zaposlenih na Komisiji za preprečevanje korupcije"

Ob tem Komisijo za preprečevanje korupcije oziroma predsednika KPK Roberta Šumija tudi javno pozivamo za komentar in javna pojasnila zapisanega v pismu "dela zaposlenih na KPK". (Požareport)

nalagam...
Komentarji
Zadnji komentarji

Zadnji komentarji

borut rojc :

24.09.2021 07:49

To, da Musarjeva zastopa tzv.elito v sodnih postopkih, je hitro opazno in jasno razvidno. Ženska se prava sicer šele uči, večkrat trosi neumnosti. Končno pa denar in vpliv na slovenskih sodiščih pokrijeta vse te pomanjkljivosti, saj se sodbe prilagodijo temu. Tudi stranke so v večini takšne, katerim se ne sme nič zgoditi. Pravno zastopstvo, za mnoge uglednih ljudi, tudi družinskih prijateljev predsednika vlade, Dimnikov, v mojih očeh razbojnikov, ki so pomagali razsuti zdravstveni sistem, sodi v kontekst zgoraj zapisanega. To so ljudje, ki operirajo s krvavim denarjem, direktno krivi za smrti nezdravljenih pacientov v bolnišnicah. Dobaviteljsko mafijo v zdravstvu se že skozi desetletja desetkratno preplačuje in - denarja je zmanjkalo, vsaj tistega za navadne smrtnike. Danes nas razni jebivetri, strankarski vojščaki, debeluške, zanikrneži in primitivci tzv. covid stroke sicer prepričujejo, da zdravstvo ne deluje vsled kakor smrtonosnega virusa, a to je slaboumna laž, v mojih očeh genocid nad bolnimi ljudmi. Določenim ljudem v Sloveniji se lahko sodi le na ulici. Sprašujem se glede teh, ki se v pogledu covida norčujejo iz ljudi, po novem celo grozijo in omejujejo nujne življenjske funkcije ; jih ni nič strah, da jih bo enkrat na ulici doletela kakšna sodba prevaranih, obubožanih in ponižanih ljudi? Ko vas nekdo nagovarja z jezikom nasilja, groženj in laži, mu je treba odgovoriti v istem tonu. Lep vikend bo, brez virusa na turističnih točkah, ki ga, čeprav in zlasti cepljeni, radi trosijo naokrog. Do naslednjega dežja in slabega vremena bo, upam, fašistoidna in slaboumna propaganda nekoliko utihnila. Poletno vreme virusu ne dopušča, da bi se širil.
Facebook
Twitter